Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

muratayhan2018
Murat kardeşim merhaba, ABO adı verilen aylık bağlanma oranlarında 3 farklı döneme göre hesaplama yapılıyor.
2000 öncesi, 2000-2008 arası ve son olarak 2008 sonrası olmak üzere bu aylık bağlanma oranları en az %40 engeli olan arkadaşlarımız için SGK da emeklilik dilekçesi verildiğinde pozitif ayrımcılık olarak en üst seviyelerde hesaplanıyor (2000-2008 arası %60) durum böyle olunca SGK sitesinin yapmış olduğu hesaplamada engelli maaşı hesaplamayarak normal şartlarda emekli okduğynuzdaki yaklaşık rakamları gösterir, bu hal böyleyken engelli emekli maaşı normal emekli maaşından daha yüksek olur. %4 veya %5 ek indirim ise maaşı 1070 TL altında olanlarda %5 1070 TL üzeri olanlarda %4 olarak hesaplanır ve her ay hesaplara maaş zammı yapılıncaya kadar aynı tutarda yatar. Bu ek ödemede hatırlayanlar bilir yıllar önce yıl sonunda tüm harcamalarımızın fişlerini KDV sini almak için fiş yazardık artık bunun yerine emeklilerde bututarlarda ek ödöme adında bir ödemeyle ödenir.
Umarım senin için faydalı bir anlatım olmuştur kardeşim.

Strabon

Teşekkür ederim, bende hesapladım 1500 civarı çıkıyor. Benim 2011 den bu yana en yüksek tavandan yattı. Ama hesap yaparken daha 9 ay gibi bir eksik ayım var.

Son düzenleme:
İstanbul vergi dairesine bugün gittim 15 Şubat da Ank. dan postalanan evraklar bugün gelmiş yaklaşık 2 hafta içinde işyerlerine gönderilecekmiş elden almak için önümüzde ki hafta tekrar gidip şansımı deneyeceğim.

Ankara 6 şubatta gongerdi benim evragimi 22 şubatta is yerime yazi geldi

Slm kardeşim geçmiş olsun allah hakkımızda hayırlı etsin ankaraya raporlari ne zaman gönderdiniz acaba benim raporlarımda 26 kasımda gitti fakat 2 haftadır arıyorum çıkmadı diyorlar bakalım bu hafta çıkar

Kasimin 26 sinda vergi dairesinden mi cikti yoksa ankaraya ulastiği tarih mi acaba

Evet yeni aradım ankara yi ek evrak istemişler tekrar benim bilgim yoktu su an kuruda olduğunu soylediler

21 Kasımda ankaraya ulaşmış raporum geçen hafta perşembe kuruldan çıktı .dün uğradım istanbul vergi dairesine gelmemiş henüz bekle bekle sabır taşı çatlayacak :)

merhabalar arkadaşlar hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunarım.hepimize allah sabırlar versin.cok uzun bir süreç için bekliyoruz.kısaca kendimden bahsedeyim.13 aralık bursa deftarlığına %51 oranındaki engelli evraklarımı teslim ettim.bursa deftarlığı 20 aralıkta ankaraya e teblikat olarak .göndermiş.henüzhiç araştırmadım.bu siteden takip ediyorum.her arkadaşım bütün bilgileri ve ve gelen bilgileri buradan paylaşırsa sevinirim.bu siteden birbirimizi aydınlatalım.hepinize bol bol sabırlar

merhabalar arkadaşlar hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunarım.hepimize allah sabırlar versin.cok uzun bir süreç için bekliyoruz.kısaca kendimden bahsedeyim.13 aralık bursa deftarlığına %51 oranındaki engelli evraklarımı teslim ettim.bursa deftarlığı 20 aralıkta ankaraya e teblikat olarak .göndermiş.henüzhiç araştırmadım.bu siteden takip ediyorum.her arkadaşım bütün bilgileri ve ve gelen bilgileri buradan paylaşırsa sevinirim.bu siteden birbirimizi aydınlatalım.hepinize bol bol sabırlar
Merhaba seninle aynı gün aynı yerden ve aynı gün ankaraya ulaşmış 🙂

hiç araştırdınmı ankaradan

klingbeil arkadaşım sen ankaradan araştırdınmı bir bilgi varmı

Henüz kurula girmemiş geçtiğimiz cuma aramıştım. Bu cıma tekrat arayacam

Benim 18 Kasim 2018 vergi dairesinden cikis idi 20 Subatta kuruldan cikmis yola

Ama sonucu soylemiyorlar

Selamlar arkadaşlar sevk tarihinden 163 gün sonra nihayet bugün vergi indirim yazımı aldım. Gittiği gibi sürekli onaylanmış. Darısı bekleyenlere inşallah.
19.09.2018 başvuru
09.11.2018 Bakanlığa gön.
20.11.2018 bakanlıkta
13.02.2019 kuruldan onay
27.02.2019 işyerine gönderildi
Emeklilik dilekçemi verdim. Inşallah süreç uzun olmaz

Son düzenleme:
peki vergi indirimi hariç tüm haklarımın olduğu 2005 tarihli sürekli %45 raporumla vergi indirimi için başvuru yapabilir miyim yeni yönetmeliğe göre.
yoksa önceden olduğu gibi geri mi hastaneye yönlendirileceğim.

Teşekkür ederim. sonuç bekleyenlere olumlu sonuç olsun inşallah

Gözün aydin arkadaşım darisi umutla bekleyenlere

Sağolasın. Amin işallah

Benim 18 Kasim 2018 vergi dairesinden cikis idi 20 Subatta kuruldan cikmis yola

Ama sonucu soylemiyorlar

Haftaya olasılıklz vergi dairesine gelmiş olur il vergi dairesinin engelli grup başkanlığına sorarsınız

peki vergi indirimi hariç tüm haklarımın olduğu 2005 tarihli sürekli %45 raporumla vergi indirimi için başvuru yapabilir miyim yeni yönetmeliğe göre.
yoksa önceden olduğu gibi geri mi hastaneye yönlendirileceğim.

Vergi indirim almamışsanız işyerinizde alacağınız yazı ile başvurun raporun formatı uygun ise kabul ederler diye düşünürüm. Kabul ediliyorsa yeni rapora gerek kalmaz.

21 Kasımda ankaraya ulaşmış raporum geçen hafta perşembe kuruldan çıktı .dün uğradım istanbul vergi dairesine gelmemiş henüz bekle bekle sabır taşı çatlayacak :)

Yarın tekrar uğra bence gelmiş olmalı

Üst Alt