Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benim aralik 18 inde ankaraya ulasti raporum. Beklemekteyim.

Sabır. Sonuç çıkınca insan bir rahatlıyor ama bekleyişin verdiği yük çöküyor. Emekli dilekçemi sevinçli verdim içim baygınlaştı.

İş yerime yakın vatan caddesi dün uğradım gelmedi dediler yarın uğrasam mı bilemedim??

Uğra bence acelesi yok dersen bilemem. Emekli olacaksan uğraman vakit kazandırır.

gözünüz aydın darısı herkesin başına

Sağolasın. Amin İnşaah

Kederli303

Peki sual şu olacak rapor süreli ise vergi indirimi sürelimi yoksa süreklimi olur emeklilik için sorunu olurmu bu durum çok bilgi var kafa karışıyor :)

alikemal82
Emeklilik için çalışan memur için vergi indirimi şart değil, ssk çalışanı için şart, süreli olup olmayacağını bakanlık kurulu onayı ile netleşir ben de sizin gibi forumda duyduklarım ama biri süreli olursa rapor dur genellikle raporun süreli olması vergi indiriminin süreli olacağı anlamına gelmez. Vergi indirimi işyerine hitaben vergi dairesi tarafından yazılan bir resmi yazı ekinde aynı onun gibi Hazine ve Maliye Bakanlığının yazısı ve raporun fotokopisi ile işyerine gönderiliyor.

Kederli303

özel sektorde ssk lı olarak çalışıyorum eğer sürekli olarak onay alırsam emeklilik için gerekli şartlar mevcut. yazıyı alır almaz soluğu ssk da alıcağım

peki vergi indirimi hariç tüm haklarımın olduğu 2005 tarihli sürekli %45 raporumla vergi indirimi için başvuru yapabilir miyim yeni yönetmeliğe göre.
yoksa önceden olduğu gibi geri mi hastaneye yönlendirileceğim.

Sizi tekrar hastaneye yönlendireceklerdir.yeni yönetmelige uygun bir rapor olmasi icin

26/9/2018 raporumu ankaraya vergi indirimi için gönderdim eksik evraktan geldi 13/2/2019 sağlık kuruluna girdim bugün itibarı ile vatan aradım raporun geldiğini ve ankara gönderileceği söylendi kaç ay sürer birde hangi numaralardan takip edebilirim çünkü bendeki telefon numaraları 0312 4152705 0312 415 32 06 0312 415 32 03 415 32 17-18 0312 415 35 97 hepsini deniyorum açmıyor eksik evrak için eviss çalışmıyor

Merhaba kolay gelsin. Rapor elimize/vergi dairesine geldikten sonra ne yapıcaz detaylı anlatan bırı olursa sevınırım çalışan bırısıyım???

Ömür boyu saklayacaksınız, emeklilikbdurumunuz yoksa sadece birer fotokopisini her çalıştığınız işyerinin muhasebesine verirsin maaşına 1 pazar alışverişi parası artı sağlar. 😊
Engelli kimlik kartı çıkarırsın
Ücretsiz toplu taşıma kartı çıkarırsın
Su faturası adınuza ise indirim olur
Üzerinize bir adet daire varsa, 200 MK alında ise emlak vergisinden muaf olursunuz
Uçak, tren indirimli olur vs
Aslında bu sorduklarınız forumda ayrı ayrı var

Ertugrul Aydın
0 312 415 33 15 sabah 10 11 gibi arayıp sadece gelip gelmediğini sorarsınız.

Ilknur2010
Arkadaşlar inanın eviss e bende sıklıkla deniyorum açıldığını görsem sizlere haber vereceğim

31241533 15 ondan şimdi aradım arkadaşlar dosya kodunu aldım aralık ayındalar

Sizi tekrar hastaneye yönlendireceklerdir.yeni yönetmelige uygun bir rapor olmasi icin

ilknur evet daha önceden elindeki rapor eski tarih deyip vergi indirimi için hastaneye gönderiyolardı. hastane de %45 vermeyip düşürmüştü
yeni yönetmeliğe göre demek istedim. elimdeki raporla direk vergi indirimine başvuru olmuyor mu. sürekli 2005 tarihli ve %45.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı
Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:
30 Mart 2013 CUMARTESİ, Resmî Gazete, Sayı : 28603

YÖNETMELİK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:

MADDE 15 - (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alın

Kanun açık ve net bizim raporların Ankara'ya gitmesi herkesi 3-4 ay süründürmeleri acaba raporun düşecekmi endişesi

Herkesin kendi ilindeki sağlık kurulu,vergi dairesi ve SGK emeklilik servisi ile en fazla 1 ayda çözümlenebilir konu.maksat insanları uğraştırmak

İstanbul Vergi Dairesi Engelli servisine telefon ile ulaştım ama rapor Ankara'dan henüz gelmemiş. :( halen postada

dosyalar üst katta inceleniyor dedi ben oran dusermi diye sordum hayır inceleme sonrası rapor 1 haftada vergi dairelerine ulaşıyormus dosya kodunu aldım

20 şubat çarşamba günü verdim ben maliyeye nezaman gelir sonucu acaba ?

gelir idareleri ilan eder. vergi indirimi için en güncel rapor istenir.
son yönetmeliğe göre alınmış rapor istenir.

0 312 415 35 97 Ankara kuruldan raporunuzun çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz ben şimdi aradım şuan ARALIK 2018 raporlara bakılıyor dedi
benimki 30 aralıkta ankaradaydı muhtemelen ay sonunda çıkar dedi evrak kayıttaki arkadaş

aralık ayına bakılıyor şimdi aradım

1995 de ortapedik %40 raporum vardı vergi indirimi yapmadan bireysel ikinci raporu aldım 2008de % 26 düşürdüler hastalık oranları eski 40 oranına 14 düşürüyor saçmalık genclesiyoruz sanki sonrasında ağır sanayi gürültülü işte 10 yıl calistim taki kendi iş yerimi açana kadar sonrasında işletmeyi bazı sebeplerden kapadim aklımda emeklilik var bir iste çalışmam lazım borcundan var neyse arkadaşlar ise girerken fabrika doktoru kulaklarının duyup duymadığını sordu haliyle hastaneden 50 60 duyma kaybına cihaz alıp ise başladık şuan alınan rapor ortapedik fizik 16 oranlı kulak 30 özürlülere bu çile fazla gerçekten fazla oksijen yaşama değerimiz tek kazanç o gerisini hesap edemiyorum bir ileri iki geri

emekli olacağım 4 ayımı yediler şimdiden. bunu nasıl telafi edecekler?

arkadaslar 20 subattan sonra raporu onaylanan arkadaslar lütfen burda paylassınlar süreci tesekkürler

Üst Alt