Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

denizmm

Deniz hanım özellikle memura sordum eksik evrak için. Dediği şey kuruldan çıkıp yazılmaya giden evrakların %90 nı eksiksiz gönderilir hatta bana sordu raporunuz yüzde kaçtı %50 dedim kalp stent takıldı. Tanı ve açıklamalar yönetmeliğe göre yazıldıysa sıkıntı çıkmaz oranda artık eskisi gibi düşürmüyorlar dedi.

@Shaky34

Çok mersi benimde 3 stentim var ve tip 2 şeker hastasıyım yalnız kulagımda hafif işitme kaybına oran yazmadılar boş bırakmışlardıı yani yüzde felan yazmadılar acaba ondan dolayı sıkıntı yaşarmıyım çok meraktayım oranım %45 benim..

@ibrahimhuzeyfe

Hakkınızda hayırlısı diyelim ama eviss herkese bakıyor diye biliyorum yaa şu birimi bir düzenleselerde bizde istediğimiz her soruyu rahatca sorgulasak memurları mesgul etmesek

denizmm

İşitmeden yazmaması önemli değil yani bir hastalıktan dolayı yazması daha iyi başka bir hastalık işin içine girdiğinde rapor filan isteniyor. Oranınız gittiği gibi gelir. Önemli olan vergi dairesine verdiğiniz evraklar ve oranların yönetmeliğe uygun cetvele göre yazılmış olması.

Kesin bilgi giv tanıdıktan öğrendim ocak 15 e kadar raporların çoğu okunmuş yazışmadan çıkması için 15 güne ihtiyaç var sonuç bu 15 günden önce öğrenilemiyor maalesef ama 15 güne dağıtıma anca çıkarmış

Nisan sonu mayıs başı desenize öğreniriz [emoji849]

Yani artık her dakka başı yeni bişey yazan varmı diye satır satır okuyorum burayı hakikatten beynim dondu işe odaklanamıyorum inşallah sonuç bu kadar strese değer

Herkese Hayırlı Günler Arkadaşlar. Benim bir sorum olacak, ben Ocak 24'de kendi ellerimle evraklarımı Ankara vergi dairesine teslim ettim. Bu zamana kadar Ankara vergi dairesi engelli vergi indirimi sorgulama bölümünden sorgulama yapıyordum ama Her zaman olumsuz sonuç diye cevap veriyordu. Taakiii bu güne kadar. Bugün baktığımda şu şekilde yazıyordu: Raporunuz Alındı, Raporunuz ..... tarihli ve sayılı yazı Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kuruluna gönderilmiştir. Cevap beklenmektedir. İŞ yerinize bilgi verilecektir diye yazı çıktı. Şimdi bu yazı tam olarak ne anlama geliyor. Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim..

ozlmasgr

Valla beklemek sıkıntı yaratmıyorda buradaki arkadaşların tek tedirgin olduğu nokta eksik evrak başkada bişey değil.
Vergi dairesinde daha öncede paylaştım istenen evraklar bölümü var.
BAŞVURU YAPARKEN GEREKEN EVRAKLAR diye
1.kimlik fotokopisi (fotokopisis gelmeyin)
2.Çalıştığınız iş yerinden ( tarihli, ıslak imzalı, kaşeli) belge.
3.Yönetmenliğe uygun rapor aslı noterden onaylı yada hastaneden aslı gibidir olan sağlık kurulu raporu.
Yani istenen evraklar sadece bunlar. Bunların dışında istenecek evraklar sadece Ankara'daki kurula bağlıdır ve istiyebilir.

Ferit1978

Aralık 20 den ocak 20 ye kadar kuruldan çıkmış yazışmaları bekleniyor. Kuruldan geçen raporların 15 gün yazışma süresi var.
Sizinki bugün yada 1 hafta içinde yazışma dan çıkar.

Değerli arkadaşım. 2 gün önce yazdığım gibi 20 aralıkta ankaraya ulaşan raporum aynı şekilde onaylandı. 16 Nisan da da. Bu gün ise bursa deftarlığa tarafından arandım evrakların ellerine ulaştığını istersem elden teslim edebileceklerini yoksa posta yoluyla İşyeri ne göndereceklerini bildirdiler. Bende gidip elden teslim aldım. Ve emeklilik için SSK ya başvurumu yaptım. Yazdılar cizdiler maaşımı hangi bankadan almak istediğimi bile sordular. Anlayacağız bu gün itibarı ile emeklilik başlamıştır. Bekleyen herkese Allah mutlu haberler versin. Yalnız beni şaşırtan ankaradan yazışma 2 günde gelmesi. Maaşımıda alınca detaylı bir şekilde ödenen prime göre ne kadar maaş bağlandığını sizlerle paylaşacağım. Sağlıcakla kalın.

Simdi ankarayi aradim yuzde 78 olarak cikmis rabbim hepinize yardimci olsun insallah tez zamanda sizlerinkide iyi olarak sonuclanir arkadaslar

Murat CAN Kurt

Bende 15 martta Ankara Vergi Dairesine elden teslim ettim.Bugüne kadar birşey yazmıyordu aynı yazı bugün bendede var .Bana haziran gibi çıkar demişti memur.

scorp06

Yukarıda da belirttim yani sizin Evrağınız kurul sırasında haziran sonu temmuz ortası gibi cevap gelir sizede.

Haziran sonu Temmuz ortası çok uzun değilmi arkadaşlar. Dün başka bir siteden okudum, adam 23 şubatta teslim edip evrağı gelmiş. Benden 1 ay sonra teslim ediyor. Nasıl işleyiş bu anlamadım. Hatta 23 ocakta teslim ettiğimde ordaki memur 3 ay sonra anca neticelenir demişti.

Murat CAN Kurt

Bence o yazı çıktığına göre çok fazla sürmez sizin raporunuz.Ocak 24 ise bu ay sonu veya mayıs başı çıkar.

İnşallah kardeşim, artık gelsinde işimize gücümüze bakalım. Allah herkesin hayalini,isteklerini gerçekleştirsin

Aradım daha sonuçlanan bir şey yok malesef salı tatil haftaya cuma tekrar arayın dediler 🙈

Murat CAN Kurt

Dostum Evrağınız verdiğinizde hep aynı şeyleri söylüyorlar 3 ay sonra çıkar diye aynısını banada söylediler 3 ay sonra çıkar. Ama benim 4,5 ay oldu hala çıkmadı.

Şubatta giden arkadaşın evrağı sonuçlanmış diyorsunuz. Belki evrak eksikliğinden tekrar yollamış olabilir yani daha önceden nasıl söyliyim Kasım yada aralıkta yollamıştır evrak eksik diye geri gelmiştir arkadaşta eksik evrağı tamamlayıp tekrar yollamış olabilir.

Ferit kardeşim hayırlısı olsun.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar

Üst Alt