Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ferit kardeşim hayırlı olsun darısı bizlere inşallah

Bizde bu kurul stresinden bir kurtulsak inşallah

Shaky34
04 ocak kurula gidiş tarihli benim raporum , ben 3,5 ay bekledim kuruldan çıktı ve vergi dairesine rapor yetersiz yazısı ile geri gönderildi hakem hastahane raporuna hakem hastahane atadılar, yazıyı aldım, ilk ve hakem hastahaneye atıfta bulunulmuş arada ki hastahane yok , benim gibi hakem hastahane raporu yollayacak olan arkadaşlar vergi dairesine özellikle belirtsinler imkanları var ise üst tüm hastahane sevklerinin üst yazıları ile versinler, ben dilekçe ile yazıyı geri göndereceğim eklere tüm raporları tetkikleri yazışmaları ile birlikte ankaraya göndereceğim

Umityalcin
tamamen katılıyorum benim hakem hastahane rapor tarihim 30.11.2018 ankaranın yazısında özellikle belirtilmiş hastahane sevki ve raporun yeni yönetmeliğe göre hazırlanması , 3 hastahane gezip hakem hastahane raporu almışken kesinlikle 4. hastahaneye gitmem , kendi hatalarını kendileri düzeltsinler kurumlar arası iletişimsizliklerinin cezasını ben çekecek değilim emin olamadıkları bir durum var ise ilgili kurumdan talep etsinler , kafalarına göre hareket edemezler

Ne zor işlerr bunlar oturdukları yerden insanlara eziyet ediyorlar psikoloji bırakmıyorlar insanda [emoji86][emoji85][emoji87] 3 5 ay bekle hop sil baştan ..yaw arkadaş bu başvuru yapılırken söyleseler keşke şunlar bunlar eksik tamamla gel diyee yok illaaaa uğraşacagızzz ..git gel yapacaz yazık yaaa günah bizlere..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İçinizde hipofiz hastalıklarından engel raporu alıp, vergi indirimi almış olan var mı?

İşte herşeyimiz memurların kaleminde eksik fazla demeden geri gönderebiliyorlar. Hakkımızda hayırlısı yapacak birşey yok. Benim eksik evrak olarak gelirse hiç upraşmıyacam gidecem bir yerde engelli kontenjanından iş bulup çalışacam. Zaten hastayız dahada kötü olmak istemem

Shaky34

Kendi adıma konuşayım yoruldum çalışmak istemiyorum ben..az çok hakkımı alsam yeter bana..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakem hastanenin kararını nasıl reddedebiliyorlar, çok ilginç ya.

Şöyle bir durum var arkadaşım çoğu hastanenin hekimlerinde sağlık raporundaki hastalıklara verilecek oran çizelgesi var.
İşte bizler tek tek doktorları dolaşırken hastalığımızla ilgili raporları sunduğumuzda bu çizelgeye çoğu hekim uymuyor ezbere oran yazıyor.
Bu hastalıkların oran çizelgesi zaten bütün hastanelere Ankara tarafından gönderiliyor.
Şimdi mesela benim almam gereken oran %30 ama hekim ezbere buna %45 yazıyor ve bu durumda Ankara bütün evrakları eksik evrak yada hakem hastaneye gönderiliyor.
Mesala özel hastaneden alınmış bir raporu geri gönderip hakem hastaneden rapor istiyebiliyor.
Bunun dışında girdiğimiz 8-10 hekime mutlaka ama mutlaka hastalığa dayalı bir oran yoksa bile bunu hem rapora hemde bilgisayara işlemesi gerekiyor.
Mesala birine %15 tansiyon için oran verdi ve bu oranı rapora işledi fakat bilgisayara işlemedi bunun içinde evrakları geri gönderiyorlar.
Devlet hastanesinden alınan raporları da hakem hastanesi olarak ünğversite ve araştırma hastanelerine yönlendiriyorlar.
Bildiğim kadarıyla artık devlet hastanesinden alınan raporlarda geri gönderilecek.
Sadece araştırma ve üniversite hastanesinden alınan raporlar geçerli olacak.
Umarım faydalı olmuştur bu bilgiler.

Shaky34

aldığım rapor Şifli Etfal Eğitim Ve Araştırma hastahanesi tüm oranlar bulgu ve yönetmeliğe uygun , rapor üzerinde ayrıca '' RAPOR İTİRAZ , HAKEM '' yazmasına rağmen ilk rapor ile hakem hastahene raporunu kıyaslayarak tutarsız kararına varmışlar arada bir hastahane daha var , bu raporun hakem raporu olduğunu anlayamamışlar ve tekrar hakem olarak başka hastahaneye yönlendiriyorlar, rapor itiraz süreci vergi dairesinden bağımsız olarak il ve ilçe sağlık müdürlüklerinden yürütülüyor, itiraz sonrası ikinci rapor sağlık müdürlüğüne yollanıyor iki rapor farklı ise müdürlük hakem hastahaneye yönlendiriyor ancak üst yazılar ile yürütülen süreçte ikinci hastahane raporu sizin elinize geçmiyor ve bilgisini alamıyorsunuz tamamen sağlık müdürlüğünün yönergeleri ile hareket ediyorsunuz , son olarak hakem hastahene raporu tarfınıza veriliyor süreç tamamlandığı için , sizde hakem hastahane raporunu vergi dairesine verdiğinizde vergi dairesi ilk ve son raporu ankaraya göndermiş oluyor, benim ilk başvurumda vergi dairesinin hastahaneye yazısında elden verilmeyecek yazdığı için hastahane raporu vermedi vergi dairesine direkt olarak gitti ve oran % 37 , hastahanedeyken itiraz etmiştim yönetmeliği uygun puanlamadınız diye ama dinlemiyorlar zaten , sonra ki raporum %63 hakem hastahane %62 , ikinci hastahane raporunun çıktısını da yeni aldım sağlık müdürlüğünden ankaraya yazacağım dilekçe için sağolsunlar derdimi anlatınca üst yazıları ve raporları verdiler

Shaky34

Benimki üniversite hastanesiydi raporda usülüne ve kuralına göre hazırlanmış bir rapordu ama dediler eksik evrak attılar 3 ay geriye...

Arkadaşlar 17 aralıkta maliyeye ulaşmış raporum mart 26 da karar verilemedi şu tetkikleri bize ulaştırın diyerekten geri döndü rapor,tamamlayıp verdikten sonra maliyeye tekrar 11 nisanda ulaşmış bugün 32 18 i aradığımda kurulda 2.5 ay sonra çıkar dedi, kurulda diyor işlemde demiyor ama 2.5 ay sonra çıkar diyor bu nasıl oluyor ne anlama geliyor bilenimiz varsa yorumlarsanız sevinirim...

@Umityalcin

Neden eksik evrak geldi tanı neydi birde

denizmm
Senin şuanda çalışmana gerek yok. Evrağını Vergi dairesine çalışırken vermen yeterli daha sonra işten ayrılsanda sıkıntı yok yine emekli olabilirsin. İnşallah eksik evrak olarak geri dönmez.

Shaky34

Evet ama bu seferde eksik evraktan geri gelirse bu evrakları teslim ederken çalışıyor olmak gerekmezmı acaba bu yüzden devam ediyorum acıkcası [emoji86][emoji85][emoji87]aksilik olur diye daha doğrusu ..

Ranger76
Kardiyoloji 1-koroner arter hastalığı ( rca pcı ef %54 klas 2) 2-kapak hastalığı (hafif my hafif ty klas1) 3-hipertansiyon klas1.
Dahiliye HT Hastası ekoda lvh yok. HL Hastası antilipimedik ilaç kullanmakta %10

denizmm
Seninki üst yazı ilemi gitti yani bireyselmi yoksa Vergi dairesindenmi

Eğer senin raporunu üst yazıyla aldıysan ve hastane direk yolladıysa sıkıntı yok yine hastane eksik evrakları yollayacak

Shaky34

Hayır bireysel almıştım 2017 tarihinde sonra öğrendim tesadüf gezinirken nette böyle bir hakkım olduğunu ve hemen başvurumu yaptım..

Umityalcin

Senden eksik evrak ne istediler?

denizmm

Hayırlısı ne diyeyim bireyselse bence sonuçlanana kadar bekle. Eksik evrak olarak gelirse tamamla ve sonra ayrılabilirsin işten.

denizmm

Bence ayrılma işten bende bireysel başvuru yaptım hastalığımdan dolayı işten çıkarıldım iş bulamıyorum şimdi maalesef.

Merhabalar ben bir şey sormak istiyorum heyet raporu e nabız dan nasıl alınır yardım için şimdiden teşekkür ederim

Çıktı almam gerekiyor

Kral men

Benim bildiğim e nabızdan alınmıyor. Hangi hastane raporuysa o hastaneye gidip başvuru yapıp aslı gibidir alabiliyorsunuz diye biliyorum. Çünkü e nabızdan çıktı alsanız bile bir geçerliliği olmuyor aslınıda görmek istiyorlar.

Yeni yürürlüğe girmiş Şubat itibariyle e nabız danda alabirsiniz diyorlar ama e nabız neresi bütün seçenekleri taradim yok

Shaky34
shaky sizin hastalık hangi bölüm

benim kardiyovasküler-koroner arter den 50 oran sürekli

inşallah gittiği gibi gelir

Shaky34

Nöroloji emg ilaç rapaoru birde doktorun yazdığı tanı ve şikayrtler.

Aynen öyle üst yazıyla hastane kendisi gönderiyor eldende veremiyorsunuz...

Shaky34

[emoji86][emoji85][emoji87] cok zor cidden yeniden iş bulmakmrabbim herkesin yardımcısı olsun

Üst Alt