Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

enes75

İyide hocam SGK nin sitedindekine çok yakın bir rakam çıkıyor diyorlar? Birde bizim derdimiz atıyorum Aralık'ta baktığımızda 1000 idiyse ocakta 1065 olmamış 1025 olmuş...

Bende emekli oldum 4 yıl önce bi defa bile maaşımı o tür saçma sapan sitelerden hesap etmedim, gerçek sgk prim ve gün sayısı ile sadece sgk yetkilileri hesap eder. Gerisi hikaye kafanızı yormayın

Bence şimdi hesap etmeyle 3 yıl sonra emekli olma arasında geçen süre ve zam hesabı yapmak mantık dışıdır. Gerçek emekli maaşı ancak emekli olunacak zaman gerçek verilerle hesap edilerek belirlenir

Tamam işte bende onu diyorum,örnk 1 yıl süreniz var emeklilik için o site şimdi 1200 gösterse bile 1 yıl sonra gerçek emekli zamanınızda size 1000 tl emekli maaşı bağlanabilir .

Tamam siz doğru biliyorsunuz.

enes75
Kafamı yapiyosun anlamadım hayırdir sacma sapan site dedigin sgk kendi sitesi biz kime güvenelim
Biz diyoruz yada ben diyorum ki aciklanan % 6.5 zam olmasi gerekirken % 2.5 uygulandi sgk yetkililere telefonla aradigimizda sen emeklimisin hayir diyilim o zaman bu zam sana uygulanmaz diye sacma sapan cevap verdiklerinde bende diyorumki düne kadar yılda iki kere zam uygulandı bugün neden uygulanmadi sormayalim mi araştirmayalim mi enes 75 hala bu konu hakkında kimse tarafından elle tutulur bir cevap verilmiş degil

Evet sgk yetkilisi doğru demiş, %6.5 zam mevcut Emekli maaşı alan kişilere verildi, emekli olacak kişiler mevcut zamdan yararlanmaz çünkü ortada emekli maaşı yok, o kişiler emekli olacağı zamanda güncel veriler üzerinde emekli olurlar.

enes75
BAK BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM ANLA DİYE
HER YIL YILDA İKİ KERE EMEKLİLERE ZAM YAPILIR OCAK VE HAZİRAN AYINDA
DÜNE KADAR YANİ BU SENE BAŞINA KADAR BİZ SGK LI ÇALIŞANLARADA BU UYGULAMA UYGULANMAKTAYDI
2019 toplam % 15 zam ocak ve haziran
2018 toplam % 15
2017 toplam % 11
2016 toplam % 8
2015 toplam % 7,5
Bu zam oranlari sgk lı herkese uygulandı
bende kayıtlı olanlar bunlar eskiler silindi
Diyoruz ki bu yıl başına kadar uygulandı hatta bu ocak 2020 de uygulandıda eksik uygulandı diyoruz % 6.5 uygulanacagına biz neden % 2.5 uygulandı yani % 4 nerde diyoruz inşallah anlamışsındır küçük harflerle yazıyorum artık
Sgk yetkilileri kıvırıyo yada bir bilgileri yok hala da sen neyi savunuyosun
Sgk yetkilisi bana emeklimi oldun da sana zam mı verilecek diyemez en basiti o zaman neden ocak 2020 de % 2.5 uygulandı hic uygulansa belki haklı derimde ama yine hakli degil çünkü ben yada benim gibi takip eden kisiler yukarda bahsettigim gibi yillarda uygulanan emekli zamları bizlerede uygulandi ANLADIN MI enes75

Emircan74 bi taraftarlarını yırtarak yazma😊 acı gerçekler bunlar, sgk sitesi emekli hesaplama sitesi %25 zam sana yapsa bile emekli olacağın gün geçen yılların zammı maaşa yansımaz,o günkü güncel verilerle hesap edilir.

Emircan74

bırakın cahillere laf anlatmayın anlamaz onlar.araştırmamış sorgulamamış anlarımda ne savunduğundan haberi yok.
başımIza gelenlerde zaten bu güruh yüzünden geliyor ya.

Aslında ocak da emekliye yapılan zamdan fazla artış oluyordu her zaman.çünkü refah payı diye bi artış da oluyordu.
bu yıl bırakın refah payını normal artış bile yansıtılmadı.tepkisiz bırakılmamalı bu durum.ben her artıştan sonra ekran görüntüsü alıyorum üç yıldır.neyin ne olduğunu biliyoruz.

Dediğim gibi siz emeklililere yapılan zammı emekli olacaklara da yapılacak diye beklemeyin. Yapalına zamlar sadece mevcut Emekli maaşı alan kişilere veriliyor. Aksi durumda emekli maaşları her geçen yıl daha düşük bağlanmazdı.

Merhaba Emircan74 ve Zamanyolcusu,

e-devlet üzerinden yaptığınız tespit doğrudur... Söylediğiniz gibi 2020'de söz konusu zam oranı ileride emekli olacakların maaş hesaplamalarına tam olarak dahil edilmedi.. Olayı ben de takip ediyorum.. Şubat ayının çıkmasını bekliyorum.. Bir gelişme olursa lütfen buradan paylaşır mısınız?..

Konu ile ilgili bilgisi olmayanların hisleri veya olması gerektiği gibi düşünüp mantığına göre lütfen cevap vermesinler... Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz...

teks

Sizde gelişmeleri buradan paylaşın lütfen, yapılabilecek birşey varsa da haberimiz olsun...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olmayan emekli maaşı için zam beklemek, ölünün dirilmesini beklemektir. 6 ayda bi yapılan zam mevcut emekli maaşı alan kişilere veriliyor.

Konu ile ilgili e-devlet üzerinden müracaat da bulunun lütfen.25.01 de yazdım ben cevap bekliyorum.sonucu paylaşıcam

CİMER Cevabı:
Kurumumuzca bağlanan aylıklar sigortalının hizmetinin geçtiği dönemlerde geçerli olan aylık bağlama sistemlerinde belirlenen kurallar çerçevesinde tahsis talep yılı esas alınarak hesaplanmakta ve her yılın Ocak ve Temmuz ödeme tarihlerinden geçerli olmak üzere, bir önceki altı aylık döneme göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranı kadar artırılarak belirlenmektedir.
Buna göre, özel sektörde çalışan bir sigortalının 01/01/2019-31/12/2019 (dahil) tarihleri arasında, kamu sektöründe çalışan bir sigortalının 15/01/2019-14/01/2020 (dahil) tarihleri arasında talepte bulunması halinde 2019 yılına ait aylık hesabına esas verilere göre hesaplanan aylığı 2020 Ocak ayında TÜİK tarafından;
2018 yılı Temmuz-Aralık dönemine ilişkin TÜFE artış oranı %10,19 olarak açıklandığından, 2019/Ocak-Haziran ödeme döneminde %10,19 oranında,
2019 yılı Ocak-Haziran dönemine ilişkin TÜFE artış oranı %5,01 olarak açıklandığından, 2019/Temmuz-Aralık ödeme döneminde %5,01 oranında,
2019 yılı Temmuz-Aralık dönemine ilişkin TÜFE artış oranı %6,5 olarak açıklandığından, 2020/Ocak-Haziran ödeme döneminde %6,5 oranında,
artırılarak ödenmektedir.
Ancak, özel sektörde çalışan bir sigortalının 01/01/2020 tarihinden, kamu sektöründe çalışan bir sigortalının ise 15/01/2020 tarihinden sonra talepte bulunması halinde 2020 yılına ait aylık hesabına esas verilere göre hesaplanan aylığı 2020 Ocak ayında TÜİK tarafından 2019 yılı Temmuz-Aralık dönemine ilişkin TÜFE artış oranı %6,5 olarak açıklandığından 2020/Ocak-Haziran ödeme döneminde %6,5 oranında artırılarak ödenmektedir.
Bu itibarla, sigortalıya bağlanacak aylık miktarının belirlenmesinde; sigortalının yaşı, prim gün sayısı, prime esas kazançlarının miktarı ile bu kazanç ve günlerin geçtiği dönemler etkili olmakla birlikte, sigortalının talepte bulunduğu yıla göre farklı tüfe, gelişme hızı ve aylık artışı belirlenmesi nedeniyle aynı prim gün sayısı ve prime esas kazanç miktarlarına göre farklı tahsis talep yılına göre hesaplanan aylıklar arasında farklılıklar oluşabilmektedir.
Bu nedenle, 2019 yılı Aralık ve 2020 Ocak aylarında aynı prim gün sayısı ve prime esas kazanç miktarlarına göre hesaplanan aylıkların farklı yılların verileriyle (14/01/2020 talepli aylığın 2019 yılı verileriyle, 15/01/2020 talepli aylığın 2020 yılı verileriyle) hesaplanması ve uygulanan aylık artışlarının farklı olması nedeniyle hesaplanan tutarlar arasında farklılık bulunmakta olup, bu kapsamda SGK resmi internet sitesinden ulaşılabilen “4/a Sigortalıları İçin Aylık Hesaplama (https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/)” uygulaması kullanılarak hesaplanan aylıklarda herhangi bir hata bulunmamaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederiz.

Cüneyt 74
Bu cevabı bir yerde daha önce gördüm ilgili sitede güya hata olmadıgından bahsediyor bende bu yazıyı copy past yapıp altınada bu siteden alinan degisık aylarda maaş cizelgesini ekleyip cimere yazdim henuz cevap yok

Emekli maaşı sorgulama

6 Ocak 2020 de SGK sitesinden emekli olsam ne kadar maaş alırım diye sorguladığım rakamla 20 Ocak 2020 sorgulaması arasında fark var.20 ocakta görünen ücret 6 ocaktakinden fazla çıkması gerekirken 200 TL daha az görünüyor.Kasım 2019 da engellilik vergi indirim başvurusu yapmıştım acaba bununla alakalı olabilir mi yoksa bir sorun mı var yardımcı olabilecek kimse varsa sevinirim

suzerk doğru hesapladığını iddia ediyor.Ben kamu çalışanıyım mesela bana diyorki 14.01 tarihinden önce hesaplarsan (yada emekli olursan )2019 Aralık verisi ile hesap yaparım 15.01 dan sonra ise Ocak 2020 verisini kullanırım diyor lakin bunların hiçbiri %4 zammın geri alınmasına gerekçe olamaz zira önceki yıl hesaplarında hiç böyle bir şey olmadı.
Emircan74 ben evrak olmaksızın sadece birkaç cümle ile sormuştum.Şimdi de hesaplamanın düşürüldüğü ekran görüntülerini eklemek suretiyle tekrar Cimere yazıcam.Aslında bu konu ile ilgili en geniş Bilgi sizde var dolayısıyla size gelecek olan cevap önemli

Merhaba,

İlgili kurum cevabının doğruluğunu kontrol amacı ile 2020/Şubat ayının çıkmasını beklemekte fayda var gibi görünüyor... Cevap yasızında iddia etiğini bekleyerek görmekten başka şansımız yok gibi... Yine de yazdığınız girişimleriniz için kendi adıma teşekkür ederim..

teks

Rica ederim,ne yaptık ki 2 satır yazı hepsi.Konu ile ilgili Twitter, sosyal medya vs yerlerde baya farkındalık var aslinda ama ilgiler görmezden gelmeyi tercih ediyor.Sorumlularin sorumsuz olduğu tuhaf bir ülke olduk

Kurum şunu demeye çalışıyor: yapılan 6.49'lük zam 2020/Ocak- Haziran ayını kapsıyor bu neden ile 2020 Ocak ayında sistem üzerinden emeklilik hesabı yapanların maaş başlangıcı 2020/Şubat ayıdır.. Mart -Nisan- Mayıs - Haziran ayı zam tutarlarını 2020/Şubat maaşına yansıtılması mümkün değildir diyor.. Yani kurum 2020/ocak- haziran zammını ay ay yansıtması gerektiğini düşünüyor.. Bu durumda emekli başvurusu yapmış 2020/ Şubat ayında emekli maaşı hak edenlerin 2020 haziran ayı dahil olmak üzere maaşları her ay artacaktır aynı kalmayacaktır. 2020/ Temmuz ayında düzene girecektir( sabit kalacaktır ve fakat yeni enflasyon maaş farkları devreye girecektir)... Henüz emekli olmayanların bunu takip etmesi çok zor olacaktır ( Enflasyon farkı + varsa aylık normal prim artışı olduğundan ).. Kuruma bu güne kadar uygulamayı bu şekilde yapmıyordunuz dediğimizde ise susuyor..Kanımca mesele bu gibi gözüküyor...

teks

sonuçta % 6.5 zam varmı? yok..
Bunlar bence bi katakulli düşündüler gene amaçları millet emekliliği beklerken maaşı biraz daha kırpmak.
Çoğu kişi zaten olayın farkında değil.Şimdi bir deneme yaptılar fazla bi tepki gelmeyince kırpmaya devam edecekler.

Emeklilik

Slm arkadaşlar uzun zamandır yoktum bi konu hakkında bilgi almak istiyorum bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim 4240 günden emeklilik işlemlerimi başlatırsam nekadar maaş bağlanır cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim herkese kolay gelsin hayırlı günler.ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN YATTI PİRİMLERİM

ABO hakkinda

Emekli maaşı.com da Abo 2000-2008 arası %60, 2008_2020 arası %31 gözüküyor.
SGK sitesinde ise, 2000-2008 aradı %45, 2008-2020 arası %37 gözüküyor hangisi doğru acaba maaş farkida bu sitelerde 270 TL fark var

Üst Alt