Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

selamlar %55 raporum var ankara ya gitti cevap bekliyorum ssk başlangıç 1988 2000 öncesi 1203 gün 2008 sonrası 2012-13-14 isteğe bağlı sigorta 1056 gün
2015 ocak tan itibaren sgk lı çalışıyorum 1862 gün hala aktif ödeniyor şu an toplam 4121 gün vergi indiriminden emekliliğim kabul edilirse ne kadar maaş bağlanır

İlginiz için teşekkür ederim.

ilk işe giriş tarihi : 18.07.2009
Toplam gün : 988
Rapor : Şuan %92 fakat rapor bitti organ nakli oldum raporum %75 olacak
İki yıl çocuk borçlanması yapacağım
Emeklilik durumum nedir yardımcı olurmusunuz?

dzc81 mrb
Geçmiş olsun öncelikle
Toplam gun sayınız
988 gün
2 çocuk öderseniz eğer toplamda 1800 gūn ile
sgk sevki ile malulen emeklilik talebinde buluna bilirsiniz.

Merhaba 1976 doğumluyum 1993 işe başlama toplam 8335 günüm var sgk sitesi emekli hesaplamada ek ödeme dahil 2785 tl yazıyor.Engelli vergi indirimine başvurdum onaylanırsa inşallah bu çıkan hesaptan daha yüksekmi olacak cevaplarınız için teşekkürler.

alpertuncer

emeklimaasi.com da hesaplayın birde orada engellilik durumunuda hesaba katıyor çünkü.Sizin toplam prim tutarı kaç tl sgk sitesinde görülen?

alpertuncer

Ssk başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası prim günlerinizi, en son aldığınız bürüt maaşınızı yazabilir misiniz? Yaklaşık bir tahminde bulunmak için teşekkürler.

2000 öncesi 1730 2000.2008 arası 3100 2008 sonrası 3480 günüm var en son 4350 idi bürüt maaşım geçen sene şubatta iş yerinden ayrıldım bir daha sigorta yatmadı .

alpertuncer

Bürüt maaşıniz fazla değil ancak 2008 öncesi günleriniz fazla olduğu için maaşiniz yüksek olur diye düşünüyorum engelli maaşı hesap çalışımıyor ise; vergi indirimi ile tamamen tahmini olarak ek ödeme dahil 3000 ila 3200 tl arasında bir maaşınız olabilir... Maaşınız netleştiğin de bizleride bilgilendirirseniz seviniriz teşekkürler.

merhaba arkadaşlar,

emeklimaaş sayfasında 2000-2008 arası ABO % 60 2008 sonrası ABO % 32,78 görünüyor. aşağıdaki bilgilere göre sizce ortalama ne kadar bir emekli maaşı bağlanır. bu arada emeklilik süresim 01.01.2021 tarihinde doluyor.

[FONT=Cuprum]Sigorta Başlangıç : 01.05.2003[/FONT]
[FONT=Cuprum]Engel Oran %60 ( vergi indirim raporum var ankaradan onaylı )[/FONT]
[FONT=Cuprum]Sigorta Gün Sayım : 5953[/FONT]
[FONT=Cuprum]İş Durumum : halen özel bankada çalışıyorum[/FONT]
[FONT=Cuprum]Brüt Maaş : 5.700 tl ( son 8 yıldan beri sigortam brütten ve yüksek yatmakta )[/FONT]
[FONT=Cuprum]Toplam Ödenen Prim Tutar : 492.000-TL[/FONT]

[FONT=sans-serif]merhaba arkadaşlar,[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif]emeklimaaş sayfasında 2000-2008 arası ABO % 60 2008 sonrası ABO % 32,78 görünüyor. aşağıdaki bilgilere göre sizce ortalama ne kadar bir emekli maaşı bağlanır. bu arada emeklilik süresim 01.01.2021 tarihinde doluyor.[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Cuprum]Sigorta Başlangıç : 01.05.2003[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Cuprum]Engel Oran %60 ( vergi indirim raporum var ankaradan onaylı )[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Cuprum]Sigorta Gün Sayım : 5953[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Cuprum]İş Durumum : halen özel bankada çalışıyorum[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Cuprum]Brüt Maaş : 5.700 tl ( son 8 yıldan beri sigortam brütten ve yüksek yatmakta )[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Cuprum]Toplam Ödenen Prim Tutar : 492.000-TL[/FONT][/FONT]

Yapılan temmuz zammı ile birlikte sgk sitesi hesaplamasına maaş artışı yansımış arkadaşlar. % 5.75 lik artış olmuş aynen maaşlarda. Ancak bu artışa bakınca, ocak ayında yapılan ve hepimizin itiraz ettiği % 6,5 luk zam artışındaki soru işaretleri iyice arttı bende. Hesapladığım maaşlara bakınca ocak ayında zam oranı daha fazla olmasına rağmen artış çok komik olmuş. Aşağıya yazıyorum hesaplamaları sizlerde karşılaştırın.

2019 temmuz zammı ile hesaplanan maaş; 2066 TL

2020 ocak % 6,5 luk zam ile hesaplanan maaş; 2133 TL. fark 67 tl.. nerede % 6,5 luk zam farkı ??

2020 temmuz % 5.75 lik zam ile hesaplanan maaş; 2255 TL. fark 122 tl ki zaten bu kadar olmalı.

Görünen o ki ocak ayında yapılan zam oranı eksik değilmi??

Biz mi anlamıyoruz hesaptan yoksa??

Arkadaşlar bir sorum olacak, %60 engelim var vergi indiriminden faydalanıyorum , emekliye ayrıldığımda SGK nın emekli maasi sayfasında hesaplanan emekli maaşınımı alırım yoksa farklı bir rakam çıkar mı.. cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Benim rapor tarihim 2000 yılına ait %42 sürekli, vergi indirimimde var, bu sene sonunda emekliye ayrılacaktım ama SGK nın engelli emeklileri yeniden hastaneye sevk etmesi ve yeni rapor yönetmeliğine göre rapor oranını düşürüp maaşları kesmesi nedeniyle bu riske giremiyorum. 60 yaşına kadar Allah sağlık verirse çalışmaya devam edicem.

Arkadaşlar SGK nın emekli maaşı hesaplama sitesi engellilik derecesini ve ABO nı hesaba katıyor mu? Eskiden emekli-maasi.com sitesinden daha düşüktü. Şimdi daha yüksek?

zamanyolcusu
Aynen öyle oldu, yansımadı ocak zammi,ve bununla ilgili başlık açıldı sanirim forumda ve baya tartışıldı....

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba Arkadaşlar

uyg.sgk.gov.tr sgk nın resmi sitesinden emekli maaşı hesaplattığımda 2000-2008 ekim arası abo oranını % 42 2008 ekiminden sonra % 27 olarak hesaplıyor.

engelliler için aylık bağlanma oranı (ABO) 2000-2008 ekim arası % 60 dan az olamaz 2008 ekiminden sonrası ise % 30 dan az olamaz diye biliyordum. Acaba yanlış mı biliyorum ????

ben o bilgileri girdiğim zaman uyg.sgk.gov.tr sitesine 2008 ekim ayına kadar % 42 2008 ekiminden sonra % 27 olarak olarak hesapladığı için 450 TL az çıkartıyor.

Normalde engelliler için aylık bağlanma oranı (ABO) 2000-2008 ekim arası % 60 dan az olamaz 2008 ekiminden sonrası ise % 30 dan az olamaz diye biliyordum.

emekli-maaşı.com :1592 Tl hesaplıyor

uyg.sgk.gov.tr sitesi :1100 TL hesaplıyor.

muhendis3232

Ankara san %60 ile onaylanırsa ki onaylanmış anladığım kadarı ile ikinci dereceden vergi indirimi ile SGK nın ne kadar emekli maaşı alırım sitesinde görmüş olduğunuz rakamın üstünde maaş alırsınız

emeklilik maaşı

%78 engelilik raporum onaylandı. Emeklilik için ne kadar maaş alabileceğim konusunda yardımcı olur musunuz?

daha farklı hesaplanıyor benimde oyle oldu 2400 dü 2625 baglandi

https://hizliresim.com/oZ4Rem

Arkadaşlar 2_3 ay içinde nasipse emeklilik dilekçesi ni vereceğim baya konu okudum ama Emin olamadım şimdi aylık bağlanma 1.abo 63 2.abo 47 3. Abo 35 kusur bu halde 1600 civarında bir maaş çıkıyor fakat engelli emeklilik te 2.abo 60 tan aşağıda olamaz gibi bir izlenim edindim dogrumudur öyleyse maaş dahada yüksek çıkar mı yoksa yazan neyse omu şimdiden teşekkür ederim bilgiler için

Arkadaşlar merhaba benim maasim çok az baglandi emekli maasi com sitesi 1800 hesaplıyordu ama bana bağlanan 1550 ne yapmalıyım bilgisi olan yardımcı olsun lutfen

Tuncay0017

2000 ile 2008 arasındaki dönem için toplam prim ödeme gün sayısının ilk 3600 gününün her 360 günü için yüzde 3.5, sonraki 5400 gününün her 360 günü için yüzde 2, daha sonraki her 360 gün için yüzde 1.5 oranlarının toplamından oluşmaktadır.

Engellilik durumuna göre hak kazanılan yaşlılık aylıklarında bu oran yüzde 60'ın altında olamaz

Merhaba arkadaşlar,
yaklaşık olarak 2024'de engelli statüsünde emekli olacağımı düşünüyorum. Sizce emekli maaş tutarım ne olacaktır?

SSK 4A
İlk İşe Giriş Tarihi: 20.11.2008
Toplam Uzun Vade Gün Sayısı:2262
PRİME ESANS KAZANÇ AYLIK: 4,134.00 TL
TOPLAM KAZANÇ: 205,664.00 TL
EMEKLİ OLACAĞI TARİH: 2024

Üst Alt