Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Merhaba birşey sormak istiyorum şimdi ben ayın 9.zunda emeklilik dilekçesi versem kaç günlük maaş bağlanır ayın başı sonu fark eder mi

Az önce hesapladım 1050 tl çıkıyor. Yazık bu devlete 1050 tl ile kim ne yapsın..

merhabalar. biraz spesifik bir soru olacak ama isin erbabı var mıdır bilemiyorum. Ben 23 yıldır gazeteciyim. raporum onaylanırsa emekliliğe hak kazandım. Normal şartlarda basın iş Kanunu'na tabi olmam gerekir. Bir çok gazetede bu yapılan bir uygulama değil. (yani basın kartı sahibi olmak) dolayısıyla yıpranma hakkımda olmalıydı. Şimdi emekli maaşımı hesaplattığım zaman 2800 gibi bir rakam çıkıyor, ama 212 kadrolu olursam veya olsaydım bu rakam 5bin civarı olacaktı. kısaca büyük hak kaybı var. Bunu net olarak nerede hesaplatabilirim, veya geçmişe dönük dava mı açmalıyım?

Son 7 yıl

bulent abi merhaba.
Benim SSK giriş 1994 936 gün ödenmiş daha sonra uzun süre boşluk var 2009 da 1632 Bağkur var
Son 6 yıldada 750 gün tekrar SSK var.
Ben 73 engelliyim vergi indiriminden emekli olmam için hangi SSK kolundan olurum saygılar saglıklı günler dilerim

Durmuş yetkin
Öncelikle sgk başlangıç 5 ağustos 1994ve öncesi ise %73 oranla 15 yıl 3680gün ile, sonrasında ise 16 yıl 3760 gün ile emekli olursun. En son ssk ödendiği için ssk şartlarıda emekli olursun. Şu an 3318 günün var. En az 362 gün veya 442 gün daha sgk primi daha ödediğin zaman emekli şartların tamam olur. Askerlik varsa borçlanma ile tamamlayabilirsiniz.
Vergi indirimin yoksa hemen müracat et 10 ay kadar yazının gelmesi sürüyor.

Emekli sandığından emekli olmadan önce çalışırken emekli maaşı hesaplanabiliyor mu?

"EMEKLİ SANDIĞI" yani 4C den emekli olmadan yani çalışırken emekli maaşı hesaplaması yapılabiliyormu? BÖYLE RESMİ BİR SİSTEM VARMI? Konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan varmı? (lütfen konuyu başka konularla birleştirmeyin...ÖNEMLİ.

1. Dereceye düşmeden emeklilik düşünmek dogru bir hareket olmaz.

ayDÜNYAvazo, Memur Emekli Maaş Hesaplama - Memurlar.Net veye 4C(Kamu Çalışanları) İkramiye ve Maaş Hesaplama. dan öğrenebilirsin.

Ssk hizmetleride "var" ayrıca...

Bu sistem ve proğram kişiye özel hesaplamamı yapıyor yoksa herkese standart hesaplamamı yapıyor?

2615 günde SSK hizmetlerim var.

Yinede hesaplama yapılabiliyormu bu şekilde?

Emekli Sandığı Hizmetim Toplamı: 1863 GÜN

HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNDE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAZILI:

Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır.

EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ: 12 YIL 5 AY 8 GÜN

ayDÜNYAvazo Kardeş onlarda gün ay ve yıl olarak memuriyet hizmetine ekleniyor.
Maaş hesaplama sitesi kişinin gün, ay, yıl derece, kadamesine göre yapıyor herkesin durumuna göre yani.

algaNihat

2. Defa EMEKLİ SANDIĞI girişim oldu ve arada SSK larım mevcut.
İlk Em.Sandığı=04.06.2007
2. Em.Sandığı=15.04.2019

ACABA HANGİ EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİME BAKILACAKTIR?

ayDÜNYAvazo

Zaten bilgileri girdiğinde iki bilgiyi de isteyecektir. Ssk ve emekli sandığı diye ona göre sonuç çıkar kesin değilse bile ortalama değeri gösterir diye düşünüyorum.

ayDÜNYAvazo Kareş En son çalıştığın kurumdan emekli olacaksın.
Bizde bir memur şöför vardı 8 sene çalıştı memuriyetten emekli oldu.
Daha önce hem bağkur hem ssk çalışmışlığı vardı, toplamda 25 yıla
tamamlandı ay emekli oldu.

Benimde 12,5 YIL (SSK+EMEKLİ SANDIĞI) hizmetim bulunmaktadır.

HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNDE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAZILI:

"Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır"
(Bu şartlar 5400 gün prim anlamınamı gelmektedir)

EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ: 12 YIL 5 AY 25 GÜN' dür. (Şimdi benim 2 buçuk yıl daha EMEKLİ SANDIĞI hizmetim olduğu zaman emekli olabilirmiyim)

Bende "Emekli Sandığı" ndan emeklilikte 1261 gün prim şartı varmıdır acaba?

Engellilikten emekli olmayı isteyenlerin mutlaka bu talepte bulundukları tarihte memur olarak çalışıyor olmaları gereklidir.
Memurun, memurluktan önce işçilik, esnaflık süreleri varsa bu süreler hem sigortalılık süresinde hem de prim ödeme gün sayılarında dikkate alınır.
ayDÜNYAvazo siz 2 buçuk yıl daha çalıştığınızda emekli sandığından emeklilik hakkı elde etmiş oluyorsunuz.

Arkadaşlar bu tabloya göre maaşım ne olur 2012 den sonra maaşım hep yüksekten yattı

algaNihat

Memurlar.net sitesinden emeklilik maaşı hesaplama yapıyorum sonuç= 2.167.37 ₺ çıkmaktadır. Bu sonuca 2615 gün olan SSK hizmetlerim dahil değil de bu hesaplamayı yapan SSK+EMEKLİ SANDIĞI ortak hesaplamayı nasıl veya nerden yapacağız. Bu arada SSK hizmetlerim prim olarak gün sayımı yükseltiyor ama yatan ₺ prim olarak yükseltirmi orası meçhul gibi.

Bilgilerim=
"HİZMETLİ" sınıf
Derece:10
Kademe=3
Kıdem/ikramiye yıl:5 yıl

EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ=
12 YIL 6 AY 8 GÜN

Son düzenleme:
"En düşük emekli aylığı 2,814.08 ₺ olduğundan net maaşınız bu miktar olacaktır" memurlar.net te hesaplamanın en altında bu şekilde bir ibare bulunmaktadır bu ne anlama gelmektedir?

ayDÜNYAvazo

Derece:10
Kademe=3
*EK Gösterge yazan yere illaki bir rakam gir örneğin: 100 olsun

Hizmet Yılı 12
Hizmet ayı: 6
Kıdem yılı: 25
ikramiye yılı:5 yıl

*Engelli emekli olduğumuz için ''kıdem yılı 25 yıl'' üzerinden hesaplamak gerek.
Aynen burda yazığım şekilde sorgula çıkan sonuç 2814 lira olacaktır.

4C(Kamu Çalışanları) İkramiye ve Maaş Hesaplama - T.C. ...uyg.sgk.gov.tr › IkramiyeMaasHesapla4c › Welcome

Ben memurlar.net ten hesaplama yapıyorumda hizmet yılı 25 seçtiğimde 2.600 ₺ civarı birşey ortaya çıkıyor.

Bu hesaplamaya SSK hizmetlerim dahil değil anladığım kadarıyla.

@algaNihat

ayDÜNYAvazo Burdan hesapla kardeş
4C(Kamu Çalışanları) İkramiye ve Maaş Hesaplama - T.C. ...uyg.sgk.gov.tr › IkramiyeMaasHesapla4c › Welcome

Link tam çalışmıyor sanırım.
Bu arada ek gösterge 0(sıfır) benim.

Linki kopyala gogoole'den arama yap açılan sayfadan tıkla linkin başlığına tıkla hesaplama motoru önüne düşecek. üste izah ettiğim şekilde gir ''ek ödeme yerini boş bırak'' hadi başla şimdi :D

@ayDÜNYAvazo 2008 yılı Ekim ayından sonra memur olanlar tüm hükümleri ile 5510 a tabi olurlar.
Siz hangi kurumda çalışıyorsunuz memur statüsünde çalıştığınızdan eminmisiniz?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı=
"Hizmetli" kadrosunda "kadrolu" olarak çalışmaktayım. Kadroluyum ben.

2007 yılı emekli sandığı girişli iken 2009 yılında ayrıldım.
2019 yılında tekrar emekli sandığı girişim oldu ve halen devam etmekteyim

Toplam SSK m=2615 gün
Toplam Emekli Sandığı=1894 gün
Toplam primim= 12 yıl 6 ay 9 gün

Üst Alt