Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

ayDÜNYAvazo, Aylık bağlanma oranları 2008'den sonra değişti valla o konularda pek bilgi sahibi değilim ama yatırılan prime göre olduğunu düşünüyorum. Şurası bir gerçek ki kesinlikle emekli sandığına tabi değilsin ve en düşük memur maaşı olan 2814 liradan bayağı düşük maaşın olacak.

algaNihat

Bu konular hakkında yeterli bilgiye sahip kimse varmı acaba?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı=
"Hizmetli" kadrosunda "kadrolu" olarak çalışmaktayım. Kadroluyum ben.

2007 yılı emekli sandığı girişli iken 2009 yılında ayrıldım.
2019 yılında tekrar emekli sandığı girişim oldu ve halen devam etmekteyim

Toplam SSK m=2615 gün
Toplam Emekli Sandığı=1896 gün
Toplam primim= 12 yıl 6 ay 11 gün

5510 a tabi olanlar için:
ayDÜNYAvazo 2008 yılı Ekim ayından sonra ilk defa memur 4/c li olan hak sahiplerine bağlanacak olan en az aylık ödenmesi sistemi nasıl olacaktır.

Bu durum, 5510 sayılı Kanunun 55. Maddesinde belirlenmiştir.

5434 e göre, derece, kademe, ek gösterge vb. unsurlar hesaplamada esas alınırken 5510 sayılı Kanunda memurun çalıştığı dönemlerdeki prime esas kazançların alt sınırları dikkate alınır. NOKTA

BU İMKANSIZMIDIR BÖYLE BİŞEY OLAMAZMI (SSK'dan emekli olup(Engelli Hakkıyla) daha sonra emekliliği "İPTAL" ettirip tekrar "SSK" lı veya "EMEKLİ SANDIĞI" çalışanı olarak yani sigortalı çalışanların emeklilik maaşları tekrar hesaplanmamaktadır "MI")
NEDEN TEKRARDAN HESAPLAMA YAPILMAZKİ? BUNUN BİR AÇIKLAMASI OLABİLİRMİ ACABA?

Bu konular hakkında yeterli bilgiye sahip kimse varmı acaba?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı=
"Hizmetli" kadrosunda "kadrolu" olarak çalışmaktayım. Kadroluyum ben.

2007 yılı emekli sandığı girişli iken 2009 yılında ayrıldım.
2019 yılında tekrar emekli sandığı girişim oldu ve halen devam etmekteyim

Toplam SSK m=2615 gün
Toplam Emekli Sandığı=1911 gün
Toplam primim= 12 yıl 6 ay 26 gün

Emeklilik priminde 15 yıla tabiyim ben.

S.A arkadaşlar doğum tarihim 1973 sgk başlangıcın 1996 8209 gün primim var sgk maas hesaplamada3121tl maaş 124 tl ek ödeme görünüyor sizce doğru mudur bilgisi olan arkadaşlar cevap verirmisiniz

Şu an yüksekten mi ödüyorsunuz primleri toplam gelir kaç tl bunları yazın.

Brüt 4500 ,5000 civari

Gösterge 13975 yıllık kazanc 21.564 abo 65.40 abo.59.oo abo 45.6o 2000 öncesi 1278 2000.2008/10 3130 2008/2010 3801 toplam 8209

hesaplama yapmadan önce toplam kazanç kısmında yazan rakam ne kadar onu yazın.

Abdullah Süngü

Oldukça yüksekten ödenmiş primleriniz haliyle hesaplanan o rakamı alırsınız.
Benim de 8200 gün prim var ama toplam kazanç 250 bin olduğundan 2300 tl civarı çıkıyor hesaplamada.
Siz alırsınız o rakamı.

3240 tl civarı alırsınız siz..2300 tl benim hesaplamamda bana çıkan rakam.
siz yaş mı bekliyorsunuz?

Emekli maaşı com a bilgileri girince 3121tl maaş 124 tl ek ödeme görünüyor toplam 3245tl.

Aynı rakam çıktı demek.Maaş belli olunca burda paylaşın bizlerde bilgilenelim.

merhaba arkadaşlar kısmetse 01.01.2021 tarihinde emeklilik başvurusunu haketmiş oluyorum, https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/servlet web sayfasında aşağıdaki maaş çıkıyor. bu site engelli statüde hesaplama yapıyormu ? anlamış değilim... toplam sigorta prim tutarım 550.000 tl civarı var. son 6-7 yıldır asgeri ücret üzerinden yatıyor sigortam. bu kadar düşükmü bağlanır şaşıyorum valla ya. :(
[FONT=Arial Narrow]Adı ve Soyadı[/FONT][FONT=Arial Narrow]MURAT DURSUN[/FONT][FONT=Arial Narrow]Doğum Tarihi[/FONT][FONT=Arial Narrow]19.06.[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]TC Kimlik No[/FONT][FONT=Arial Narrow]Kamu/Özel Kodu[/FONT][FONT=Arial Narrow]Özel[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Sicil No[/FONT][FONT=Arial Narrow]Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişi?[/FONT][FONT=Arial Narrow]Hayır[/FONT]
[FONT=Arial Black]23.11.2020 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : [/FONT][FONT=Arial Black]1377.27[/FONT]
[FONT=Arial Black]Ek Ödeme : [/FONT][FONT=Arial Black]68.86[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Gösterge[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Yıllık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]7,988.40[/FONT][FONT=Arial Narrow]Ortalama Aylık Kazanç[/FONT][FONT=Arial Narrow]3,334.50[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 2[/FONT][FONT=Arial Narrow]47.00[/FONT][FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 3[/FONT][FONT=Arial Narrow]38.62[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000 Öncesi[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000-2008/10 Arası[/FONT][FONT=Arial Narrow]1800[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2008/10 Sonrası[/FONT][FONT=Arial Narrow]4251[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT][FONT=Arial Narrow]6051

[/FONT]

Merhaba, Vergi iNdirimi ile emekli maaşım bağlandı ancak abo oranlarım abo1 :57-60 oldu abo2 37-60 oldu ama sgk sitesinden hesapladığım maaşın aynısı çıktı itiraz etmelimiyim

ne kadar maaş alırım

Doğum Tarihi 14.02.1976
Sicil No
Aylık Başlangıç Tarihi 01.01.2021
Dönem ARALIK/2020
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 38.74
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 0
2000 - 2008/10 arası Gün 2219
2008/10 sonrası Gün 4063
Toplam Gün 6282
Göstergesi 0
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı -
Birikmiş Aylık Tutarı

ne kadar maaş alırım

GÜN KAZANÇ
6273 357,573.16

Emekli maaşı hesaplama siteleri malesef patlamış işlem yapamıyoruz

UB40
Slm sgk sitesinden engelli emekliliğini nereden hesaplıyorsunuz sgk sitesinde engelli emekli maaşı hesaplama yokki varsada ben bilmiyorum nereden hesaplanıyor yazarmısınız

musti1973

Merhaba,

SGK sitesinde emekli maaşı hesaplama modülü mevcuttur.Engelli olup olmamak gibi bir ayrımı yoktur.Sadece 4a(işçi),4b(bağkur) ve 4c(devlet memuru) için ayrı hesaplama sayfaları vardır.Siz işçi iseniz 4a aylık hesaplama modülünü kullanacaksınız.Çıkan sonucun yaklaşık % 5 oranında fazlasını alıyorsunuz.Tabii bu tahmini bir tutar.Ancak orada çıkacak tutar alabileceğiniz en az emekli maaşı tutarıdır.Linki aşağıda paylaşıyorum.Bilginiz olsun 4 gündür site açılmıyor.Ara ara takip edin açıldığında hesaplama yapabilirsiniz.

Saygılar.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Bilgi Hazinedir
Bunu biliyorum bende ub40 nikli arkadaş bi önceki sayfada ssk nın sayfasından normal emeklilik ve engelli emeklilik diye hesaplama yapmış onu merak ettim benimde ssknin sayfasiyla emekli maaşı sayfası arasinda 250 tllik bi fark çıkıyor dedim ssknin kendi sayfasında engelli emeklilik hesaplaması varsa bide oraya bakayım pardon 771.sayfada
Saygılar

musti1973
Engelli emekliliği ile normal emeklilik arasında fark olmasının sebebi abo oranlarıdır.Sgk sitesinde hesaplama yaparken engelli olduğunuzu belirtecek bir seçenek yoktur.Normal emeklilik hesaplar.Burada dikkat edilecek konu 2000-2008 arasında abo oranları engellilerde 60 dan aşağı olamaz.2008 den sonra hesaplama biraz daha karmaşık olmasına rağmen bu oranda 30 dan aşağı olmaz.Bu rakamlara en yakın sonuç veren site emekli-maasi.com.dur.Sgk nin sitesinden hesap yapanların aynı emekli maaşını alması için birden çok faktör vardır.Asgari ücrete yakın maaş alması,günlerini doldurmuş olması vb Bunları detaylı yazmak çok uzun ama aradığınız cevabı vermistir

darkblade106
Benim şuan zamdan dolayı siteler açmıyor geçen ay baktığımda ssknin sayfasında 2335maas 94 ek ödeme emekli maaşı.comdada 2545 maaş 101 tl ek ödeme yazıyordu %48engelli raporuyla şimdi emekli olursam hangisi geçerli oluyor arada yaklaşık 217 tl var.

musti1973

Merhaba, kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle yüksek olan emekli maaşını alacaksınız darkblade106 arkadaşımız bahsettiği gibi emekli maaşı hesaplamasında kullanılan Aylık Bağlama Oranı diye bir kavram var.Engelli vergi indirimi ile emekli olanlarda 2000-2008 yıllarında yaptıkları çalışmaları olduğundan daha yüksek hesaplıyor.Tabii maaşlarda %5-10 arası tahmini artış sağlıyor.SGK sitesi bu artışlı halini değil normal hesaplamayı yazdığı için üstüne %5-10 fazlasını dikkate almanızı sanırım herkes söylemiştir.

Bu arada SGK sitesi açıldı ve zamlı maaşlar gözüküyor .Yeni tutarın %5-10 arası tahmini fazlasını bekleyebilirsiniz.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
İnşallah dediğin gibidir evet baktım bende şimdi ssk sitesinde şimdi maaş 2574 tl ek ödeme 102 tl görünüyor o zaman yaklaşik ek ödemeyle %5 farkla 2800 olur o zaman hayırlısı artık şu vergi indirimi bi sonuçlansa bakalım ne olacak. Teşekkürler bilgilendirmen icin
Saygılar

Sgk sitesinde 2021 yılı zamlı maaş hesaplaması 3,357,56 tl olmuş (ek ödemeler dahil toplam)
2020 aralık ayında ise 3053,18 tl idi yani 304,38 tl zam gelmiş (ek ödemeler dahil toplam)

Emekli maaşım ne kadar olur

Ek ödeme 73.49 ne kadar maaş alırım

Üst Alt