Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Bilgi Hazinedir
Geçen yıl bu konuda bende çok kafa patlatmistim ve aynen dediginiz gibi 2019 ve 2020 yılı emklisi olarak hesap tutulurken hangi yilda emekli olduğunuza bağlı olarak hesap sekli değişiyor.birinde enflasyon baz alınırken diğerinde buyume hizi ve yeniden değerleme oranı gibi karışık parametreler belirleyici oluyor.benim gibi kamudaki 4A çalışanları 4 Ocak da netleşen bir önceki ayın enflasyon oranı ile büyüme hızı ve değerlendirme oranı arasındaki farka bakarak hangi yılın emeklisi olacaklarina karar verebiliyorlar zira kamuda 14 ocağa kadar verilen emekli dilekçesi 2020 yili emeklisi yaparken 15 ocaktan sonra dilekçe verenler 2021 yili emeklisi oluyor ancak bu ayrım sadece kamu çalışan 4 A lı için geçerli.ozel sektör ve memurlar yılbaşına doğru basın, sendikalar ve köşe yazarlarını takip ederek hangi yilin emeklisi olmanın avantajlı oldugunu takip etmeliler.

Herkese merhaba
Yüzde 88 raporum ile birlikte engelli indirimi için müracaat ettim cevap bekliyorum sgk sitesinde maaş hesaplaması yaptığımda Abo1-55 Abo2-35 Abo3-29.80 maaş hesaplaması yapılırken bu oranla mı yapılacak? Eğer öyleyse maaş ek ödeme ile 1335tl çıkıyor çok saçma değil mi bilen biri cevap verirse sevinirim şimdiden teşekkürler

Merhaba DenizTurgut16

Sgk sitesinde ulaştığınız emekli maaşı bilgisi doğrudur.En az alacağınız emekli maaşını göstermektedir.ABO-2 oranınız % 60 'a çıkarılacak.2000-2008 SGK primleriniz fazla ise emekli maaşınızda pozitif yansıması olacaktır.Ortalama % 5 ila 10 arası artamasıı muhtemeldir.

Emekli maaşının hesaplaması sonucu düşük çıkmasının 2 nedeni mevcuttur;

1. SGK primlerinizin en çok olduğu dönem 2008 yılı ve sonrasında olmasıdır.
2. SGK prim tutarlarınızın her dönemde asgari ücrette yakın veya asgari ücretten biraz daha fazla yatırılmış olmasıdır.

SGK primlerinizin tutarları tamamen kazandığınız maaşınız(hakediş) ile orantılıdır.Emekli maaşı esasen basit bir anlatımla adınıza yatırılan SGK prim tutarlarının ortalamasının alınması ile bulunur.Ancak hesaplaması çok karmaşıktır.Sebebi dönem dönem ayrılarak hesaplanması,her dönemim SGK priminin emekli maaşına etkisinin farklı olması ve ayrılan dönemlerin ilgili hesaplanan SGK primlerinde üzerinde genel ortalamasının alınmasıdır.Sistem tamamen yatırılan SGK primlerinin aylık yüksek veya asgari ücret tutarı olması ile doğru orantılıdır.

Emekli maaşı hesaplamasında 1999 Eylül ayından önce SGK primi olan vatandaşlar avantajlı,2000-2008 yılları arasında SGK primleri olanlar daha az avantajlı ve 2008 yılından sonra SGK primleri olanlar ise ne yazıkki asgari ücret prim tutarının en az 4 katı veya daha fazla adına prim ödenemiyorsa en az avantaja sahip kişilerdir.Sistem yukarıda bahsettiğim dönemler(ABO dönemleri) içerisinde adımıza yatırılan SGK primlerinin emekli maaşına yansıma oranı çok düşürülerek % 70'lerden %30' lara kadar gerilemiştir.

Saygılar.

Merhaba arkdaşlar emekliliğime yaklaşık 3 sene var fakat 4a maaş hesaplamada bilgilerimi girip sorgulatınca kazançlar kısmındaki çıkan rakamdan yaklaşık maaşımın nasıl hesaplanacağını anlayamadım. bilen varsa yardımcı olsun bana lütfen.

Burdan hesapladım zaten kazanç kısmındaki rakamın neyi ifade ettiğini soruyorum.

celebikizi

Merhaba,SGK emekli maaşı hesaplama modülünde toplam kazanç,ortalama aylık kazanç veya ortalama yıllık kazanç şeklinde yazan rakamlar SGK kurumuna adınıza yatırılan prim tutarlarıdır.Yani TL dökümleridir.Ana başlığınca ne yazıyorsa onun hesaplanmış halidir.

Örneğin toplam kazanç yazan hanede sistemin gördüğü sigorta başlangıcından bugüne kadar adınız yatmış tüm SGK prim tutarlarının toplamının TL olarak yazılmasıdır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir Öncelik merhaba onuda anladım ama bunun ortalamasını nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tahmini emekli maaşımı nasıl hesaplayacağım bu kazanç kısmında çıkan rakamdan. Bunu merak ediyorum aslında.

celebikizi

Sanıyorum hesaplamada emekli maaşı tutarını gördünüz.Bu tutarı her döneme ait kazançların yine ilgili döneme özel SGK prim günleri ,Dönem kazançları ortalaması (aylık veya yıllık),o dönemim SGK prim kazancının toplam SGK prim kazancına oranı ve ilgili dönemim toplam kazanç tutarının tüm emekli maaşı hesaplamasında etkisi yani ABO oranlarının çok karmaşık bir hesaplaması ile yapılıyor.

Bu hesaplamaya normal bir vatandaşın yapması terminolojik terimleri bilmememiz ve bahsettiğim birbirine bağlı tutar veya sayısal verilerin aralarındaki hesaplamaların orantısallaştırılması sebebiyle bir uzman tarafından 15-20 dakika arasında bulunmaktadır.Ancak ben merak ediyorum diyorsanız internette bunu bulabileceğiniz 1 belki 2 web sayfası olabilir.En doğru hesaplama bilgi ve açıklamayı ancak SGK danışmanına sorabilirsiniz.Tabii kendisi bunu size ücret karşılığı anlatarak paylaşacaktır.

Naçizane tavsiyem bu konuda kesin kararlı iseniz hiçbir kaynak ile kafanızı yormayın ve konunun uzmanı olan SGK danışmanından tam hesaplama formülünü temin edin.Diğer taraflardan duyacağınız bilgiler ne yazık ki sizi doğrudan uzaklaştırabilir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
Slm ya kusura bakma bişey daha soracağım bu maaş hesaplamasında gösterge ne işe yarıyor sgk sitesinde benim 9475 emekli maaşı.com da 15175 gösterge bu neden farklı birde emekli-maaşı.com hala açılmıyor engelli emekli maaşını hesaplamak için bunun gibi başka sitelerde var mı bilginiz varsa paylaşırmısınız
Saygılar

musti1973

Merhaba, gösterge 1999 Eylül ayından önce yatırılan prim tutarlarının en düşükten en yükseğe göre dağılımını tabloda isimlendirmek için kullanılıyor.Göstergenin en düşük tarifi 9475 olarak yazar en yükseği ise 19000 olarak biliyorum.Asgari ücretten maaş olan birinin göstergesi 9475 iken maaş ile prim orantılı arttığı için göstergede artar.Örnek 9475-10000-11000 gibi .

Emekli maaşı sitesi engelli gibi algılayarak göstergenizi yukarı çekmil olabilir.Engelli vergi indiriminin 1999 Eylül ayından önceki SGK primlerine(ABO-1) pozitif etkisi olabilir.Biliyorsunuz SGK emekli maaşı sitesi herkesi normal emekli olursa ne kadar emekli maaşı alır şeklinde hesaplıyor.

Hatırladığım kadarıyla ABO -1 oranınız sizin 2 sitede farklı gözüküyordu.Göstergede farklı olduğuna göre engelli vergi indirimi ABO-1 e etki ediyor.Bu durumu profesyonel birinin açıklaması lazım.Abo-1 hakkında yani gösterge tablosu deniyor adına hiç bir bilgim bulunmuyor.

Saygılar.

Excel i kim hazırladı ise eline sağlık. ben kendimi excel bilir sanıyordum ama hazırlayan arkadaş bir sürü parametreye göre hesaplama yaptırarak mükemmel bir işe imza atmış, alkışları hak ediyor..
Doğruluğuna gelirsek benim için % 99,5 doğru çıktı.
Doğru veriyi girerseniz doğru sonuç alacağınıza inanıyorum..

Ferhat.A.

Hazırlayan kişiye mail atmıştım,sağolsun sorularıma cevap verdi.Mail bilgisinde mali müşavir olduğu yazıyor.
Hakikaten bu kadar parametreyle excell de bunu yapabilmek zor,uğraştırıcı ve profesyonellik gerektiren bir iş,hazırlayanın emeğine sağlık.

Bu süreçte emekli olmuş maaş alan 2 kişinin hesaplamalarını yaptırdım,bir tanesi kuruşuna kadar doğru çıktı,diğerinde de 30-40 kuruşluk bir yanılma payı oldu o kadar.

De-Kont
Şimdi edevlette aylık bilgisine baktım ek ödeme 109.39 görünüyor. Maaş daha görünmüyor.Sizin verdiğiniz linkte ek ödeme 109.37 gösteriyordu yani %99.9 doğru hesaplıyor.

musti1973

aynen nerdeyse %100 doğru çıkıyor.
ek ödemeyi 26 ile çarpın net maaşınızda ortaya çıkar

alpertuncer

Sgk sitesinin doğruluğu tartışılır,eksik hesaplayabiliyor
bu excell tablosunun doğru hesapladığını burda bende dahil bir kaç kişi teyit etti,az yada çok değil kuruş farkla doğru hesaplıyor

alpertuncer
Sgknin sitesinde benim ek ödemeyle 2677 gösteriyordu bu linkte ek ödemeyle 2843 gösteriyordu abo 2 53 den 60 a çıktığı için bu linkteki abo 2 yi 60dan hesaplıyor benim ek ödeme e devlette 109.39 gösteriyor 109.39×26=2844 maaşım ödeme günü 20 si olduğundan 2844÷30×19günlük=1801 tl birikmiş hesabıma yatmış mesaj geldi. Burası %100 doğru sgknınkinden fazla sgknın sitesindeki normal emekli olanlar için doğru vergi indirimi ile emekli olanlar için bu linkteki %100 doğru oda abo 2 ve 3 teki farklardan dolayı normal emeklilerde sgknın hesap ettiği sayfadaki abo oranları geçerli bizimkisi abo1 ve 2 60 dan aşağı abo3 te 30dan aşağı olamaz fark ondan kaynaklanıyor

@musti1973
guzel linkmis... burada 300 lire gibi bi rakam bende fazla çıktı. Ama biz hesaplarken vergi indiriminden gelen hesabı yapamıyorduk tabi.

Endereren
Orada çıkan %100 doğru benimkisi 2843 tü 2844 1 lira yanılma payı o kadar onemli değil oradan hesapladığın maaş kesin
barsah
Ben im dediğim emekli başvurusu için işyerinize gelen tebligatı ve ekindeki ankara onaylı sağlık raporunun çıktısıyla vergi dairesine değil iş yerinin bağlı olduğu içinde emeklilik servisi olan sgk müdürlüğüne başvuru yapılıyor

Bana da mesaj geldi ama hesabı kontrol ettiğimde hesapta para gözükmüyor.. Sizin maaş hesapta gözüküyor mu?
İlk maaş ayrı bir hesaba mı yatıyor, çekmek için ille banka şubesinde mi işlem yapmamız gerekir?

Son düzenleme:
Ferhat.A.
Kardeş bende 25.1 de başvurdum başvuru günü kaydınız alındı diye mesaj geldi bir daha hareket yok dün Sgk ya gittim Sgk yapılandırmalar varmış yoğunlarmış başvuruda 1.5... 2 ay sürer demedikmi diyorlar Allah sabırlar versin

Üst Alt