Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

musti1973

Merhaba Bu yazdığınız linki anlayamadım cep telefonundan yapıyorum bilgisaray dan deneyeceğim Sgk zaten otomatik hesap yapıyor

alpertuncer

Merhaba,sizin söylediklerinizde doğrudur.SGK emekli maaşı hesaplama sitesi doğru bilgi veriyor.Ancak SGK sitesi herkesi normal emekli olacakmış gibi hesaplıyor.Yani engelli vergi indirimi,malulen emeklilik gibi bir ayrım yapma seçeneği yok.

Paylaşılan internet sayfasından excel dosyasını bilgisayara indiriyorsunuz.Maaş hesaplama excel programına tüm verileri girmeniz gerekiyor.Biliyorsunuzdur engelli vergi indirimi hesaplamasında herkesin ABO-2 oranı en % 60!a çıkarılıyor.Sizin ABO oranlarınız çok yüksek ve sizde nasıl bir farklılık yapacağını bilemiyorum.Excel çok ayrıntılı hazırlanmış abo 1-2-3 ayrı ayrı hesaplayarak ayrı bir tablodada gün ve oran bazlı belirtiyor.Belki sizdede engelli vergi indirimi ile pozitif bir fayda sağlayabilir.

Bunu görebilmek için excel dosyasını indirip,verilerek girerek denemeniz gerekiyor.Bende bu programı denedim.Normal emekli maaşı hesaplamasında 10 kuruş yanılma payı vardı.Engelli vergi indirimi emekli maaşında da yaklaşık aynı tutarda yanılma payı ile sonuca ulaştı.Excel programının doğruluk payı çok yüksek ve özenle hazırlanmışlar.

Saygılar.

alpertuncer aynı sıkıntı bende de var 18.01 de başvurdum kaydınız alındı mesajı geldi başka birşey yok milletin 1 hafta 10 günde gelen mesajı bizim 15 gün oldu gelmedi hepmi çalışmayan memura düşüyor bizim evraklar anlamadım. Bu nasıl şans

Merhaba bu maaş hesaplama linkinden cep telefonundan yapabilirmiyiz.ben denedim yapamadım kardeş

Kabukcu37

Merhaba,emekli maaşı hesaplama modülü bir excel dosyası olduğu için bilgisayardan açıp programı bilgisayara indirmeniz gerekiyor.Bildiğim kadarıyla cep telefonundan bunu yapmak çok sağlıklı bir sonuç almanızı sağlamayacaktır.

Saygılar.

Bülent Bey,

SGK Resmi sitesindeki güncel emekli maaşı hesabında engellilik göz önüne alınıyor mu ?

emekli-maasi.com sitesinde eskinden SGK dan daha yüksek çıkıyordu ? şimdi aynı oldu gibi ?

güncel doğru emekli maaşını nereden öğrenebilirim ?

teşekkürler

tevfik1

Merhaba kardeş ne diyelim şansmı şanssızlıkmı Allahım hayırlısı ile sonuçlansın hepimizin evrakları ama hep şunu gördüm devlet memurları o kadar rahatki bu pandemi iyice rahatlatmış onları herkes kendi vicdanıyla sorumlu

Excel dosyadaki hesaplama ile engelli orani yokmus gibi maas hesaplatinca,
SGK'nin sitesinden hesaplanan ile kurusuna kadar 100% ayni miktar cikiyor.

Engelli orani da ekleyince sadece 1% den bile dusuk fark cikiyor.

Bence excel dosyayi doldurmakla ugrasmaya gerek yok, SGK'nin sitesinden hesaplatip ustune de 20-30 lira ekleyin.

Normalde 1.5-2 ay sürer diye söylüyorlar,17 günde sonuçlandı.

Merhaba benim de sğk sitesinde 129,44 ek ödeme ile beraber toplam 3,364,95 tl ama exzell den hesaplayınca ek ödeme 135,85 tl toplam 3,532,11 tl çıkıyor ne kadar doğru tam bilemedim?

musti1973

Arkadaşlar 5510 engelli yaşlılık emeklisi olan yine forumdan arkadaşa 2.100 tlye yakın maaş bağlandı fakat burda ki linkte verilen excell ile hesaplandığında 1.500 küsür çıktı ki tüm sigorta prim tutarları e devlete göre hesaplanmasına rağmen.
Yani bu excele tam olarak güvenmeyin derim.

alpertuncer
sgk sitesi biz engelli olanların maaşını eksik hesaplıyor,engel oranı vs girilemedeğinden sgk normal emekli olacak olanların maaşını hesaplıyor.

doğru sonuç daha önce verdiğim linkteki excell tablosu ile hesaplayınca çıkıyor

strangeyaman
hatalı yada eksik bilgi girilmiştir,yada oradan yanlışlıkla sgk değilde bağkur emekli hesaplama tablosu indirilmiş olabilir

burada 3-4 kişi test etti, sadece kuruş farkla hatalı hesaplıyor

cabbarehlinamus
sgk engelli olayını dikkate almıyor,bu yüzden abo oranları düşük hesaplıyor,yani normal emekli maaşı hesaplıyor

excell tablosu engel oranı girildiğinde ona göre hesaplıyor sonuca güvenebilirsiniz

Kowalski

Abo 2 engelli den % 60 olarak hesaplandığı için kişinin ödediği prime göre maaşı farklı çıkar. %1 fark ediyor yada 20-30 tl diye genelleyemeyiz..Kişiye göre değişir.
% 99,5 oranında tablo doğru hesaplıyor. Net maaşını erkenden öğrenmek isteyen tablodan faydalanabilir.

Kowalski

engell oranı girildiğinde abo oranları yükseliyor ve dönem + prime göre de bazen 150-300 tl fark çıkabiliyor

ayrıca uğraşacak bir yanı yok.sgk hizmet dökümünü e devletten kopyala yapıştır,işe başlama,doğum tarihini vergi indirim oranını gir bu kadar

De-Kont

Benimkini hesaplayamıyor.
6.670 gün Emekli Sandığı ( 3 yıl 8 ay 15 gün yıpranma dahil )
1040 gün 4A

Emekli sandığından emekli olacağım. Ama hesaplayamadım şimdiye kadar. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim

@ayDÜNYAvazo
hayır,herkes hesaplama yaptırabilir,önceden emekli olanlarda dahil

Ferhat.A.
tek sıkıntı işi bilmeyen banka çalışanları,sabah gittiğimde yok dediler,tekrar gittiğimde yine yok dediler, iyice bakın diğer ödemeler vs olarak gelmiştir dedim,sonra başka bir banka çalışanı halletti.

MEHMET DNCKL

4c hizmet dökümünde prime esas kazançlar gözüküyormu ? gerçi bu tablo 4a için,o yüzden de hesaplayamıyor olabilir !

De-Kont
Sadece 4A(SSK) çalışanları içinmi geçerlidir?

Bu EXCEL proğramı sadece bilgisayarlardamı giriş yapılmaktadır?

ayDÜNYAvazo

Benim önceden bağkur primlerim vardı sonrası sgk,doğru hesapladı.son statüsü bağkur olanlar içinde sitede bağkur tablosuda var.4c için hesaplarmı bilemiyorum.telefonda yapamayan arkadaşlar oldu,excell gerekiyor çünkü,bilgisayar varsa onda yapın

De-Kont

Ben 4C den hesaplama yapmak istiyorum 5 buçuk yıl Emekli Sandığı varda. Cep telefonu ile hesaplama yapamıyormuyuz?

Bilgisayardamı yapıyorsunuz ? Bide prim bilgileri elle girip deneyin

De-Kont

Bilgileri cep telefonu ile girdim ama sonucu nereden görecegiz? SONUÇ NERDEN BİLECEĞİZ orasını bulamadım.

Üst Alt