Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

@İsitmemuhammed,

Sağ73 sol92 sensörinöral(sinirsel) Ayrıca meniere Hastalığı mevcut. işitme kaybı 10 yılı aşan hastalara implant yapılmıyor.Benimde 14 yıl oldu.

@strazyevsk, söylediğiniz kayıp oranları agir tanıya giriyor

@rgofis,

Sizin durumunuz sınırda sanırım değerlendirmede hafif tanıya girebilir girmeyebilirde cunku bir kulakta daha fazla kayıp var nasıl degerlendirir heyette olan birisi varsa ehli ile bir görüşün

Arkadaşlar işitme testi sonucunuz her iki kulakta 71 desibel üstü olduktan sonra emekli ederler bunu araştırmaya gerek yok.

@hazar01,

Lütfen yanlış yönlendirme yapmayın. Böyle bir durum söz konusu değil. Evet, eski yasaya göre 71 desibel üstü zaten %40 üst engelli rapor alabildiği için emekli olabiliyordu. Ama yeni yasaya göre Ağır-Orta-Hafif sınıflardan birine uymuyorsanız, 71 üstü olsanız da emekli olamazsınız!
Ben implantlı olduğum için hafif düzeye giriyorum, implantlı (veya başka bir cerrahi müdahalesi) olmayanları bu kategoride zaten değerlendirmiyorlar. Ama örneğin, benim kaybım 91 desibel üstü olmasına rağmen orta düzeyde değerlendirilemeyeceğim çünkü bu kategorinin "Ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen" şartını sağlamıyorum - ameliyat oldum. Dolayısıyla ameliyat olmamış işitme engellilerin orta düzeyden değerlendirmeye alınması için 91 desibel ve üstü değere sahip olmalıdır. Bunun dışında (doktor tarafından verilecek "ameliyata uygun değil" vs. gibi bir rapor) bir kriter var mı bilmiyorum çünkü ben zaten bu gruba dahil olamayacağım için ayrıntıları sormadım. Lütfen bununla ilgili en sağlıklı bilgi için bir eğitim ve araştırma hastanesindeki kbb doktoruna başvurun.
Daha henüz bu sabah tüm işlemlerden geçtim ve doktorlar ve odyologlardan bu yeni konuyla ilgili bilgi aldım. Açıkcası, ben eski yasaya göre engelli oranımda değerlendirilseydim, 2007 sigorta girişli olduğumdan sigortalılık süremi doldurmak için 2 yıl daha beklemem gerekecekti. Yeni yasaya göre direkt bu yıl emekli olabiliyorum. Ama keşke bu kadar insan hak kaybı yaşayacağına, yasa değişmese ve azınlıkta olan benim gibi durumdakiler birkaç sene daha bekleseydi!

@İsitmemuhammed,
db de sorun yok implant isteniyor. Bende çok zaman geçtiği için takılmıyor.
@linguist,
Bende bunu öğrenmeye çalışıyorum. İmplant takmaya müsait olmayanların durumunu sormuştum. Benimke aynı durumda biri varsa bilgi almak için.

hastalık listesinde orta kayıpta da ağır kayıpta da 91 db ve üstü ameliyatla düzeltilemeyen işitme kaybı yazıyor.
ağır da denge kaybı vs gibi bir bir kaç madde daha var.

2 kulağı tamamen sağır olup başka bir sıkıntısı olmayan bir insan orta kayıp oranıyla emekli olup çalışabilir ama ağır sınıfına sokulursa bu şansı kaybeder.
bu yeni sistemde total işitme kaybı ile emekliliğe başvuran birileri çıkıp buraya tecrübelerini yazarsa çok iyi olur.
bakalım.

@inguist,

Zaman herşeyin ilacıdır zamanla herşeyi öğrenirsin ayrıca her iki kulakta 71 desibel üstü demek sağırlık insan sagirdir bunu hangi doktora sorarsan sor doğuştan gelen hastalıktır tedavisi yoktur böyle insanı nasıl hafif tanıda emekli etmeyecekler.

Ben yeni işitme testine girdim sol kulak 96 db sağ 68 db doktor yüzde 40 dedi ayrıca yeni yasa çıkınca heyete girmekten vazgeçtim çünkü iki kulakta 71 desibel üstü istiyorlar eski düzende 40 alıyorum yeni düzende emekli olamıyorum sonuç bu birde bu seviyede işitme kaybı olan kişilerin ne yaparsan yap ameliyat gibi ilaç gibi tedavisi yok.

"böyle insanı nasıl hafif tanıda emekli etmeyecekler." İşte tam olarak bu cümle yüzünden anlamakta zorluk çekiyorsunuz; yasaları kendi mantığınız çerçevesinde yorumlayamazsınız!

71 üst bir insan da sizin dediğiniz gibi tamamen sağır değil, ileri derecede kaybı var. Bakın benim ameliyat öncesi 73'tü ve günlük hayatımda cihazsız da olsa insanlarla iletişim kurabiliyordum. Şu an test sonucuna göre kaybım total, 120, ve yeni yasaya göre "hafif" kategorisinde değerlendiriliyorum çünkü ameliyatlıyım. SGK'nın hastalık listesi işitme engeli bağlamında gayet net, yanlış anlaşılabilecek bir şey yok. Ve yeni de değil, bu öncesinde de uygulanan liste. Sadece biz yeni dahil edildik bu listeye. Zaten bu yüzden doktorlar gayet net bilgi verebiliyor.

Lütfen şu kanunları sadece kendi içinde, kişisel yorumunuzu katmadan ele alın.

Sinirsel işitme kaybı olanlara ameliyat yapiılmıyor ilaç tedavisi yok ve kökler implant yapılmıyor bu insanın her iki kulakta 71 desibel üstü olursa ne olacak.

Ayrıca ben kendime göre yorum yapıyorum çünkü benim gibi nice sinirsel işitme kaybı olan insanlar var sen kendine göre yapıyorsun ben bu hastalıktan olan herkese yapıyorum aramızdaki fark bu zamanla öğrenirsin her iki kulakta 71 desibel üstü emekli olanları görürsün ayrıca senin 91 desibel üstü olduğundan orta derecede işitme den emekli olursun.

Son düzenleme:
@hazar01 Umarım Söylediklerin Doğru Çıkar Senin Dediğin Oranlara Rağmen Emekli Olamazsam Burada Yaptığın Yorumların Tamamını Kolaj Halinde Resimli Şekilde Yeni Bir Konu Başlığı Açarak Paylaşacağım Adıda İnsanların Hayallerini Ve Umutlarını Söndüren Arkadaşın Hayal Gücü Yazacağım

@hazar01 Umarım Söylediklerin Doğru Çıkar Senin Dediğin Oranlara Rağmen Emekli Olamazsam Burada Yaptığın Yorumların Tamamını Kolaj Halinde Resimli Şekilde Yeni Bir Konu Başlığı Açarak Paylaşacağım Adıda İnsanların Hayallerini Ve Umutlarını Söndüren Arkadaşın Hayal Gücü Yazacağım
Benim hayallerimi kime şikayet edeyim sağ 68 db sol 96 db eski cetvele göre oran 40 yeni hastalık listesinde her iki kulakta 71 desibel diyor ben heyete girmekten vazgeçtim binlerce kişinin hakkı elinden alındı dilerim ne bu dünyada nede öteki dünyada bu hakkı Allah onlara yedirmez.

İnsanoğlu böyledir iyi çıkarsa kendinden kötü çıkarsa senden bilirmiş sen bana güvenerek bu işe girme çünkü senin durumunu bilmiyorum ben benim durumum da olanlara söylüyorum benim durumum ameliyat yapılmıyor ilaç tedavisi yok kökler implant yapılmıyor kısaca tedavi cerrahi ameliyat şu bu benim işitme mi tedavi etmiyor sinirsel işitme kaybı var tek sağ kulak işitme cihazı kullanıyorum sol kulak ölü bugüne kadar gitmedigim doktor kalmadı.

Üst Alt