Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar bu belge net dedikleri sisteme nasıl giriş yapabiliriz? E devlet üzerinden mi giriş yapabiliriz ?

Benim ara karar tespit raporumda hastaneden çıkalı 1 ay oldu.dys de hareket göremiyorum.

@Dertli58, @grafakir, çalışmıyor mu yazmışım ben? Neredeyse aktif bir şekilde çalışmıyor yazdım. Şöyle söyliyim sizlere, bana sms bile geldi belgenet üzerinden takip edin diye dys kiminde çalışıyor kiminde çalışmıyor. Malulen emeklilik başvurusunda bana red geldi ama Dys'de hiç birşey yazmıyor. Ben sgk'ya gidip tanıdık vasıtasıyla öğrendim. Ve red cevabına itiraz ettim. Dys'yi takip etseydim şuan hala red cevabını bekliyor olacaktım. Ve itiraz bile edememiş olacaktım. Ve sadece bana böyle değil birsürü kişi benim gibi dys'den muzdarip. Sizleri başlarından atmışlar ilgilenmemişler bence. Anlayacağınız karar çıkıyor ama sisteme düşmüyorlar, işlerini doğru düzgün yapmıyorlar.

Son düzenleme:
@Can1963, sabah alo170 ten bilgi talep etmiştim edevlet üzerinden az önce aradılar hala evraklarınız bölge sağlık kurulunda incelemede dendi, konuşan kişi istersenin bölge sağlık kurulundan detaylı bilgi talep başvurusu yapalım dedi 3 iş gününde cevap gelicek dendi, dys yi sordum aktif çalışıyor dedi ordanda takip edin dedi yine, sana katılıyorum baştan aşşağı bi saçmalık var 45 gün oldu evrağım incelenmesi bitmedi yarın sgk ya gideceğim tekrar

@grafakir, şaka gibi ya insanları uğraştırıp duruyorlar. 🤬 size dys aktif diyorlar. Bana sgk belgenetten takip edin diye mesaj atıyor. Başka bir arkadaşa sgk dys çalışmıyor demiş. Sgk çalışanlarının hepsi farklı konuşuyor. Sistem çok kötü. Ne yaptıklarını kendileri bile bilmiyor.

@Can1963,

KAdıköy SGM dosyamın hala sağlık kurulunda işleme alınmayı beklediğini iletiyor. Yani DYS ekranıyla paralel devam ediyor. Ayrıca 06.05'de gelen evrak sırasına alındı. Önceki sürece göre 30 gün sonra cevaplanmazsa evet sistem hiç aktif değil diyeceğim.

Ayrıca sistem aktif olarak kullanılırken bile ara karar çıkmasına rağmen DYS'ye eklememişlerdi. SGM'ye gidince ara kararı elden alınca DYS satırını güncellediler.

Ben de diyorum ki yalan söylüyorlar. Belgenet diye bir sisteme geçtilerse dahi bu kendi sistemleri.

@ozgur3005,

Bu saydıklarınız birkaç hastalık..
Örnek: sadece şekerden %40 olmalı diğerlerinin toplamı sayılmıyor. En yüksek hangi alanda ise o sayılıyor ve SGK hastalık listesinde bu hastalıgın bulunması gerekiyor. Anladığım kadarıyla sizde bu oran yok.. Malesef yüzbinlerce engelli mağdur oldu

@Can1963,
Dikkat et paranı kapmasın.. Bu gönderdiği mesaj için bile senden vergi isteyebilir.. Tavsiyem kaç ülkeyi terrket:):ninja:;)😂

@grafakir, size üste sorduğum soru SGK sağlık kurulunda gözükmüyor demiştim. Şuan o satır görünüyor. Dosyanız bugün sağlık kuruluna alınmış diye yorumlanıyor sanırım bu satır. Benim 8 Mayıstan beri bu statüde ne zaman giden evrak kayıtlı olursa o zaman karar gönderilmiş oluyormuş. Bir rivayete göre :) bu adım bir ay sürüyormuş.

@grafakir, dediğim gibi bu durum için net bir bilgi yok. Hiçbir aşamanın net bir süreci ve zamanı yok. Rivayet olarak 1 ay olarak yazılanlardan anladığım. Bir önceki saglık kurulunda kararınızda 21.02.2025 gelen evrak dosyasına kaldırılmış, 17.03.2025 tarihinde giden evrak kayıtlı olarak güncellenmiş.

@limi1, sgk da müdürlük makamında olan biri ile görüşmüştür hatır gönül aracılığı ile raporun kurula girmiş incelemede demişti 2 hafta önce eli kulağında snuç çıkar demişti birebir sgk ya da gittiğimde her defasında inceleme aşamasında dendi muhteelen sonuç çıktı sabah tekrar sgk ya gideceğim

@romulus, işin komik kısmı belgenetede ulaşılamıyor zaten 😁 @dmndmn, sizin şansınıza artık.
Yok abicim, kardeşim inanmayın. Bir yalan bulup onu dillendiriyorlar.

Neymiş randevu alın 3 gün kala gelin sevk yazabiliyoruz (sevk yazısında bu yazıdan sonra ilgili hastaneden randevu alın diyor)
Sevk yazısının geçerlilik süresi 10 gün (bu süre şehir dışı sevkinde yol parası falan isteyeceksek)
SGK başlangıcı 2004 veya 2008 fark etmiyor hepsi kalktı çift maaş alamazsınız. ( 2004 için çift maaş kalkmadı)
Ara karar çıkıyor yeniden sağlık kuruluna mı yoksa sevk yazısı olmadan mı randevu almamız gerektiğini bilmiyorlar. ( benim ara kararda sağlık kurulundan bahsetmiyordu)

Yahu ilk yazdıkları sevk yazısında bile hastanelere ne şekilde rapor düzenlemeleri gerektiğini talep etmiyorlar.

Şimdi de birşey bulmuşlar. Belgenet. Bu iç sistemleri. Bizimle ilgisi şu anda yok. Her bakanlıkta olan bir sistem. işte bir örnek.

Doğrudur belki yakında dys kapanacak ama bir şey bildikleri daha doğrusu birşey öğrettikleri yok. İşleri öğrenip yapmak yerine, yaparak öğren sistemiyle bu kadar oluyor. Bu sistem ancak bir kaç yıla oturur.

arkadaşlar benim dys de son iki satır hareket oldu anlayan varmı
Sizin dosyanız bugün sıraya alınmış. Yine ilçe SGK'ya mail atıp telefonla arayabilirsiniz. Veya cimere yazabilirsiniz.

Ancak fiziki olarak gitmek istiyorsanız ve mesafe uzaksa bence 22 Hazirana kadar bekleyin. Ben mesela 6 Hazirana kadar bekleyecektim ama bayram sebebiyle 20 hazirana kadar cevap gelmezse fiziki olarak gideceğim. :)

@grafakir,
Gelen evrak kayıtlı sıraya alındı gibi. Bir satır daha açılacak giden evrak kayıtlı göreceksin. Bölge sağlık kurulu işlem yapmış demektir.

Bu arada size ara karar mı çıktı ? Çünkü bölge sağlık kurulundan karar veya tespit çıkmış, büro bölümüne gitmiş. Oradan bir daha sağlık kuruluna gitmiş.

Merhabalar ara kararimda Universite hastanesinden muayne tetkik istediler cerrahpasaya gittim islemleri yaptim universite hastanesinden alinan e rapor e nabiza yansimayacakmis bu e raporu nerden gorebilirim universite hastanesinde surec nasil bilen arkadasimiz var ise bilgi rc 🙂

Merhabalar,
21.02.2025 te emeklilik müracaatı yaptım 28/5
18.04.2025 tarihinde ret kararı geldi.
22.04.2025 tarihinde yüksek sağlık itirazı yaptım hala beklemekteyim.

Hastalığım hipertrofik kardiyomiyopati ve İCD pil takılı %65 engel oranım var.
EF değerim %55 NON OSTRUKTİF

Bu hastalıktan olan varmı? Varsa süreç nasıl ilerledi. Yardımcı olabilir misiniz.

İtiraz sonrası ne olacak bilmiyorum beklemedeyim.

93 gündür beklemede olan başvurum için bugün şişli sgkya gittim durumunu sordum. dün cevabın geldiğini bana ilettiler. karar mektubunda 16 yılı doldurmadığım için başvurum iade edilmiş. Benim %67 ortepedik süresiz engelli raporum mevcuttu. 15/02/2010 sigorta başlangıc tarihim primim 5377.
Raporum %67 olduğu için 15 yıl çalışmayı doldurmam yeterli olması gerekirdi. bu ne saçma iştir anlamadım şikayet dilekçesi oluşturdum. ayrıca cimere de şikayet olarak durumu ilettim. yine de çok bi şey cıkacağını sanmam. Allah kimseyi bunların eline düşürmesin

@zeyno19,
Hekim raporu e-imzalı olarak oluşturuyor. Sisteme giriyor. E-devletten bakar mısınız ? Ancak e-imzalı değilde evraklı olarak işlem yapıyorsa göremezsiniz.

E-imzalı bir nüshasını aldınız mı ? Eğer elinizde varsa SGK'ya gidip dosyanıza elden ekletebilirsiniz.

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedavi veya proflaksi amacryla ICD takilan hastalar diyor K maddesinde hastalik.listesinde var rahatsizliginiz red sebeplerini anlamadim ins itiraziniz ile emekli olursunuz

@dmndmn,
Selamlar Bugun bashekim.sekreterligi e imzada onayda dedi ama siz raporu goremezsiniz biz direk kuruma yolluycaz dedi e rapor tek hekim durum bildirir raporu olacakmis

@dmndmn,
aynen hocam çıkmıştı 28/5 ten başvuru yapmıştım, maluliyet olarak tekrar tetkik istendi onlarıda yaptırmıştım martın 17 sinde

@zeyno19, ikinci raporunu başvuru yaptığın sgk merkezine gönderdilerse ordan iste veremeyiz falan derlerse ısrar et başka arkadaşlara vermişler bana vermediler diyebilirler ısrar et gerekirse müdür yardımcısından iste ben böyle yaptım neden istiyorsun dedi red gelirse itiraz edicem elimde dursun dedim verdi

abi benim rapor 20/03 de kurula gelen evrak işlemde oldu 25/04 de Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış oldu simdi de 20/06 da ara dendi

@iz35mir
Benimde hastalıklarım hemen hemen aynı. mitral kalp kapağı değişti. bypass ve mvr işlemi yapıldı. ara kararla tıp fakültesine yönlendirildim. 10.02.2025 tarihinden itibaren bekliyorum.

@zeyno19,
Bu rapor sgk'ya sistem üstünden gönderilir.
Sen yalnızca e-nabız'da raporlarım bölümünde rapor no ve rapor rafarans numaralarının her ikisini birden gördüğünde raporun sisteme düşmüş demektir.
İşte bu aşamada senden bu raporu isteyen kurumu arayarak veya e-mail atarak raporunun sisteme düştüğünü bildir.
Ki' raporun biran önce işleme alınsın.
Bu arada e-mail yoluyla bu rapora ait elindeki tüm belge ve tetkikleride yolla.

Üst Alt