@
wise53
Haklısın
elindeki hakkı gidecek korkusu yaşayanlar Gördüğüm kadarıyla ortopedik engelli arkadaşlar bütün gün bütün yorumlarda gördüğüm o bizim onların elindeki hakkı alma gibi bi niyetimiz yok Engellilere verilen bir hakkın zamanında yanlış olarak belirlenmiş olan kelimenin düzenlenmesi için talepte bulunmaktır.
Yasada Geçen kelime ( 2002 Yılında Çıkan Orjinal Hali )
2. (II) sayılı listedeki kayıt ve tescile tâbi mallardan, münhasıran aracı sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibatı bulunanların malûl ve sakatlar tarafından beş yılda bir defaya mahsus olarak bizzat kullanılmak üzere ilk iktisabı,
denilmektedir. ve bu yasa
2014 yılında
[FONT=sans-serif]bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından Olarak değiştirilmiş
[/FONT]( 2002 yılında ya sakattın yada % 90 engelliydin.O günkü hesaplama yöntemine göre ben % 120 kalp % 50 işitme engelliydim.yani çalışamazdım.)
Yalnız Yeni Yönetmenlikle balthazar formülüyle işler değişti ve % 79 engelli oranı verildi.Çalışabilir kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir diye bu değişiklikler olurken yasa olduğu yerde durdu.
Bu arada %90 engelli olup normal yaşantısını devam ettiren insanlar var % 100 olup devam ettiren insanlar var.
Hesaplama yöntemi değişti.
Ortopedik engelli arkadaşlar forumda bas bas bağırıyordu.Yeni rapor çıkarmaya gittim rapor oranım % 40 dan % 13 düşürüldü diye bunun sebebi de buydu.Yalnız bu sorunda destek istenirken bizim gördüğümüz ve haksızlık olan şeyi sırf kendileri ( Ya bu hakkı bunlar isterken elimizden alınırsa) hesabıyla itiraz ediliyor.
Kısa ve Öz Birlik Beraberlik yok o zaman kimse hakta talep edemez Avrupa Ülkelerinde Daha güzel şartlar da olsa biz onları isteyemeyiz.Örgütlenme yok burda
@uNiQuE_54
Ortopedik Engellilerin Tamamı aracı tertibatlı kullanmıyor.Örneğin Sol bacağında yada sol elinde güç kaybı varsa Otomatik vites tertibat olarak sayılıp kullanabiliyor.Özel Tertibat Kullananlarında Devletin onlardan Tertibatın ÖTV MTV ve KDV sini almaması gerekir.Yasada bu var bilmiyorum ama bence bununda ücretini alıyorlar.
İşitme Engelinin Tertibatı Arkayı Net görecek şekilde ( Kör Nokta vb ) aynların olması bu MTV muafiyeti getiriyor ama ÖTV muafiyeti Gerektirmiyor ( Hareket Ettirici tertibat olmadığından )
Görmenin tertibatını soruyorsun ( Görme engelli Eğer Araç Kullanabiliyorsa Doktor Onayı ile ) Onunda Tertibatı Gözlükleridir.Hiç Görmeyen Birinin Araç Kullanamayacağını bilirsin.
Kalp Hastanın herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.
Şeker Hastasının Herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.
Psikiyatrinin Herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.
Ciğeri olmayan adamın Herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.
Bu rahatsızlıkları olan insanların tertibatsız araç kullanabileceği kanısı doktorlarda var ise sağlığı buna elveriyorsa Araç kullanabilirler ve bu insanlar da sizler gibi engellidirler.Devletin Yasasında belirtilen bu
Bizim burdaki ana tartışma meselemiz
Hareket ettirici tertibatı olmaması durumunda Engelli araçı alabilmesidir.Sonuç olarak onlarda Engelli ve bu ülkede bir hak veriliyorsa Her Engelliye verilmeldir.Kimse Kimseden ne üstündür ne de Alçaktır.Rahatsızlıkları sonucu bu insanlar zaten toplumda ikinci plandalar devletimiz bu durum için Onlara Anayasada
POZİTİF ayrımcılık maddesini ekletmiştir.Bunun İstenmesi de en doğal haklarıdır.
Sizin Burda bu insanlar almasın hak talebinde bulunmasınlar bunlar talepte bulunurlarsa bizim elimizdeki hakta gider düşüncesiyle durursanız o zaman o hakkın elinizden gitmesini hak edersiniz.
Engelinde olan Eksiklikle bu hayatta yaşadığın sorunları onlarda kendi engelleriyle yaşıyorlar hayatta 1-0 geride başlıyorlar Lütfen öncelikle Her Engelli Grubu Birbirini Eşit Olarak görsün daha sonra Kendi engelinden kaynaklı yaşanan eksiklerin düzeltilmesi için talepte bulunulsun.
Şöyle düşünün Bu hak yok ve Devlet ÖTV siz araç verdi.Engellilere ve ortopedik engellilere siz araçı tertibatlı kullanmanız lazım tertibat takılamayacağından size ÖTV siz araç verilmiyor denilseydi Ne yapardınız.
Ortopedik Engellilerin Alamadığını Diğer Engel Grupların Alabildiğini ve Yanıtınızı verin.Bekliyorum.