Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bütün Engellilerin ÖTV Muafiyeti için Bakanlığı Mahkemeye vermeyi düşünüyorum.

arkadaşa katılıyorum. ÖTV dediğiniz özel tüketim vergisi. yani lüx tüketimden alınan bir vergi olup bu muafiyetin tüm engellilere sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

şu anda işyerimdeyim akşam eve gideyim engelliler gen tr idi galiba yazı hala duruyordur link atarım daha önce 2017 engelli hakları yazınca çıkıyordu biraz arayayım.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU

Kanun No. 4760

Kabul Tarihi : 6.6.2002

2002 Yılında çıkan kanun

Diğer istisnalar
MADDE 7. – Bu Kanuna ekli;
1. (I) sayılı listede yer alan malların;
a) Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilâtının ihtiyacı için bu kuruluşlara veya bunların gerek göstermeleri üzerine ve işlemlerin bu kuruluşlar adına yapılması koşuluyla akaryakıt ikmalini yapanlara teslimi,
b) 6326 sayılı Petrol Kanunu hükümlerine göre petrol arama ve istihsal faaliyetlerinde kullanılmak üzere bu faaliyetleri yapanlara teslimi,
2. (II) sayılı listedeki kayıt ve tescile tâbi mallardan, münhasıran aracı sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibatı bulunanların malûl ve sakatlar tarafından beş yılda bir defaya mahsus olarak bizzat kullanılmak üzere ilk iktisabı,
3. (II) sayılı listede yer alan mallardan; uçak ve helikopterlerin Türk Hava Kurumu tarafından ilk iktisabı,
4. (IV) sayılı listedeki 9302.00 ve 93.03 tarife pozisyonunda yer alan malların Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilâtı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne teslimi veya bunlar tarafından ithali,
5. (IV) sayılı listede yer alan malların genel ve katma bütçeli dairelere, il özel idarelerine, belediyelere, köylere ve bunların teşkil ettikleri birliklere bedelsiz teslimi veya bunlar tarafından bedelsiz olarak ithali,
6. Kanuna ekli listelerdeki mallardan 4458 sayılı Gümrük Kanununun 167 nci maddesi [(5)numaralı fıkrasının (a) bendi ile (7) numaralı fıkrası hariç], geçici ithalat ve hariçte işleme rejimleri ile geri gelen eşyaya ilişkin hükümleri kapsamında gümrük vergisinden muaf veya müstesna olan eşyanın ithali (Bu Kanunun 5 inci maddesinde düzenlenen ihracat istisnası ile 8 inci maddesinin (2) numaralı fıkrasında düzenlenen ihraç kaydıyla teslimlerde verginin tecil ve terkin edilmesi uygulamasından yararlanılarak ihraç edilen, ancak 4458 sayılı Gümrük Kanununun 168, 169 ve 170 inci maddelerinde belirtildiği şekilde geri gelen eşyanın ithalat istisnasından faydalanabilmesi için, bu eşya ile ilgili olarak ihracat istisnasından veya tecil-terkin uygulamasından faydalanılan miktarın gümrük idaresine ödenmesi veya bu miktar kadar teminat gösterilmesi şarttır.),
7. 4458 sayılı Gümrük Kanununun transit, gümrük antrepo, dahilde işleme, gümrük kontrolü altında işleme rejimlerine tâbi tutulanlar ile serbest bölgeler ve geçici depolama yerleri hükümlerinin uygulandığı mallar,
Vergiden müstesnadır.

2. (II) sayılı listedeki kayıt ve tescile tâbi mallardan, münhasıran aracı sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibatı bulunanların malûl ve sakatlar tarafından beş yılda bir defaya mahsus olarak bizzat kullanılmak üzere ilk iktisabı,

Bu madde çıkarıldığı tarihte Özürlü yada Engelli yoktu,O zaman sakat vardı.
2014 yılında düzeltme yapıldı.

b) (Ek: 6/2/2014-6518/56 md.) 87.03 G.T.I.P. numarasında yer alan (motor silindir hacmi 2.800 cm[SUP]3[/SUP]’ü aşanlar, bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilenler, sürücü dâhil 8 kişiye kadar oturma yeri olan binek otomobilleri, yarış arabaları, arazi taşıtları hariç), yük taşımasında kullanılıp azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan ve yolcu taşıma kapasitesi istiap haddinin % 50’sinin altında olanlar ile sürücü dâhil 9 kişilik oturma yeri olanların engellilik durumlarının araçları bizzat kullanamayacak ve sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedye kullanmalarını gerektirecek nitelikte olduğunu ilgili mevzuat çerçevesinde alınan engelli sağlık kurulu raporuyla tevsik eden ve engellilik derecesi % 90 veya daha fazla olup tekerlekli sandalye veya sedye ile binilmesine ve seyahat edilmesine uygun tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,
c) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından, [SUP](2)(1)[/SUP]

Ek: 6/2/2014-6518/56 md. Bu tarihte değişiklik yapıldı.

Benim yazdıklarımda kesinlikle ayırıştırma yok,aksine ortpedik ve %90 engeli olan vatandaşlarımıza 5 yılda bir verilen bu hak (ki bunu kesinlikle hakediyorlar),sadece 1 seferlik tüm engellilere verilirse çok iyi olur düşüncesindeyim.

arkadaşa katılıyorum. ÖTV dediğiniz özel tüketim vergisi. yani lüx tüketimden alınan bir vergi olup bu muafiyetin tüm engellilere sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

Ama bu konuyu açtığımda arkadaşlar yanlış birşey yaptığımı savunur oldular.

Benim yazdıklarımda kesinlikle ayırıştırma yok,aksine ortpedik ve %90 engeli olan vatandaşlarımıza 5 yılda bir verilen bu hak (ki bunu kesinlikle hakediyorlar),sadece 1 seferlik tüm engellilere verilirse çok iyi olur düşüncesindeyim.

Sizin
Ne demek istediğinizi anlıyorum.Bakın kanun 2002 yılında çıkmış ve kanunda geçen kelime şu SAKAT daha sonra bu durum 2014 yılında engelli oldu.Bundan önce de Özürlü idi.Bu kanun çıktığında Engellileri Sadece SAKAT olarak görüyorlardı.Ama Engelli Sadece sakat değil O günkü şartlarda ben rapor çıkarmış olsaydım. % 100 Sakat olurdum kalp hastalığımdan ve Çalışamaz Ağır Engelli derlerdi.Ama bugünki yönetmenlikte raporum Kalp hastalığı olarak % 120 Balthazar formülüyle %75 oluyor buna % 12 işitme engeli de eklendiğinde % 79 oluyor. ama 2002 yılında bakılsaydı.Ağır Engelli yani % 90 ve üzeri olurdu.Benim demek istediğim bu

Mesela bugün Eski tarihli bir raporda % 40 engelli raporu alan bir ortopedik engelli yenilediğinde % 13 verilmektedir.Yönetmeliğe göre bakıldığında ama bu kanun o gün bugündür aynı değişmedi.

Neden mi İtiraz olmadı kimse sorunu yukardakilere iletmedi sorunu görmediler ve hesaplarına gelmedi

Engelli ise Engelli haklarının Tamamından yararlanmalısın Bu kısa ve nettir. Engellinden dolayı farklı ihtiyaçlar var ise bu ihtiyacları da engelline uygun şekilde ayarlanıp yalnızca maliyetini alsınlar yada destek çıkılsın benim fikrim bu Anayasada belirtilen Pozitif Ayrımcılık bunu gerektirir

Yanlışmıyım ???

şu anda işyerimdeyim akşam eve gideyim engelliler gen tr idi galiba yazı hala duruyordur link atarım daha önce 2017 engelli hakları yazınca çıkıyordu biraz arayayım.

ben çok araştırdım.maliye de Gelir Servis Müdür tanıdığım vardı kendisi ile görüştüm Ortopedik olmayan hiç kimse alamaz alan varsa da o kişi fark edildiğinde Geçmişe dönük yasal Faizi ile kesilen ÖTV geri Alınır.Yasa açık ve net Hareket Ettirici Tertibat deniyor.o yüzden bu kadar üstünde duruyorum ben

bence gayet mantıklı olurdu tek seferlik tüm engellilere bu hak verilse ama bunun için ne yapmak gerek daha burada bile birlik oluşmuyor bazıları olan hakkında elinden gitmesi korkusu ile yanaşmıyor gibi izlenim veriyor konuyu açan arkadaşımızda haklı kanunda eksiklik var bence olması gayet normal hazırlayanlar insanlar sonuçta.. yasalar değişir kanunlar değişir neden bu değişmesin kimse sesini çıkarmazsa değişmez doğal olarak imza kampanyası yapılıyor bazen bu imza kampanyası işe yarıyor mu onuda bilmiyorum ama öyle birşey olsa destek olmak daha kolay olurdu

Ortopedik engelliler aracı tertibatla kullanmıyormu?.. İşitmenin tertibatı ne?, görmenin tertibatı ne?, Kalp hastasının tertibatı ne?, şeker hastasının tertibatı ne? Psikiyatrinin tertibatı ne? veya adamın ciğeri yoktur engelli raporu vardır bunun tertibatı ne? diye bakarlar olaya herhalde.. Ama ortopedik engelliler ya kolu yok vites için, ya ayağı yok gaza basmak için vb. bence

Sap ile saman karıstırılıyor burda . eleştirilecek olan Balthazar formülü hesaplaması olmalı . HEr hastalıgı ya da rahatsızlıgı olan bu sefer araç almaya kalkmazmı ? Bel fıtıgı olan da ister , kalça çıkığı olan da kambur olan da . Yurtdısında mantık aynı bizim gibi ama hesaplama sistemi farklı adaletli.O yuzden burda eleştirilecek olan sakatlık hesaplama sistemidir.

[FONT=sans-serif]egemmm [/FONT]Haklısın ülke nüfusu 80 milyon nüfus olsa %12 si engelli 104.000 engelli kişi araç alır devlette bu kadar vergi kaybından dolayı ötv muafiyetliği kaldırır hakkı geri alır kimsede tartışmasını yapmaz olur biter..Bu arada ötv muafiyetliğinde Sağlık Rapor oranının önemi yok, sadece araç kullanmadaki duruma bakılıyor.

uNiQuE_54

engelliler lüks arabalara binmesin diyen biri vardı işte bu o zihniyetten bir arkadaş. Direksiyon başında bacağı olmayan birisinin kriz geçirip ölme riski nedir. Ya duymayan birisinin direksiyonda olması yada görmeyen. öbür taraftan organ rahatsızlığı olan insanlar hastadır zaten. Ben ayakkabımı bağlayamıyorum mesela eğilip kalkamıyorum tabi bana rapor veren doktor gibi engelli demek yatalak demektir gibi bir mantıkla değerlendirildiği için. Kanunlara bakın avrupa kanunlarında var türkiyede yoksa o zaman haklısınız ama oradada yoksa aramanız boşuna çünkü avrupada olmayan bir hakkı burada alamazssınız. Olanı zor alıyoruz olmayanı hiç alamazssınız. Biz zaten bu hakları avrupa verin dediği için alıyoruz yoksa yanmışız.

Ortopedik bir engelli olarak söylüyorum. Bence dava açacak olan arkadaş, diğer engelliler ötv den faydalanıyorda ben neden faydalanamıyorum ben faydalanamıyorsam ötv muafiyeti kimseye uygulanmasının iptal edilsin diye dava açarsa daha mantıklı olur Komple ÖTV iptal olur bunun tartışmasıda olmaz. Çünkü Devlet %12 si engelli sayısı 104.000 kişi ye ÖTV muafiyeti vermez diye tahmin ediyorum ki ÖTV lerin arttığı dönemde..

BLACKSAGAT
Katılıyorum Sana

@wise53

Haklısın
elindeki hakkı gidecek korkusu yaşayanlar Gördüğüm kadarıyla ortopedik engelli arkadaşlar bütün gün bütün yorumlarda gördüğüm o bizim onların elindeki hakkı alma gibi bi niyetimiz yok Engellilere verilen bir hakkın zamanında yanlış olarak belirlenmiş olan kelimenin düzenlenmesi için talepte bulunmaktır.

Yasada Geçen kelime ( 2002 Yılında Çıkan Orjinal Hali )

denilmektedir. ve bu yasa

2014 yılında

[FONT=sans-serif]bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından Olarak değiştirilmiş

[/FONT]
( 2002 yılında ya sakattın yada % 90 engelliydin.O günkü hesaplama yöntemine göre ben % 120 kalp % 50 işitme engelliydim.yani çalışamazdım.)

Yalnız Yeni Yönetmenlikle balthazar formülüyle işler değişti ve % 79 engelli oranı verildi.Çalışabilir kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir diye bu değişiklikler olurken yasa olduğu yerde durdu.

Bu arada %90 engelli olup normal yaşantısını devam ettiren insanlar var % 100 olup devam ettiren insanlar var.

Hesaplama yöntemi değişti.

Ortopedik engelli arkadaşlar forumda bas bas bağırıyordu.Yeni rapor çıkarmaya gittim rapor oranım % 40 dan % 13 düşürüldü diye bunun sebebi de buydu.Yalnız bu sorunda destek istenirken bizim gördüğümüz ve haksızlık olan şeyi sırf kendileri ( Ya bu hakkı bunlar isterken elimizden alınırsa) hesabıyla itiraz ediliyor.

Kısa ve Öz Birlik Beraberlik yok o zaman kimse hakta talep edemez Avrupa Ülkelerinde Daha güzel şartlar da olsa biz onları isteyemeyiz.Örgütlenme yok burda

@uNiQuE_54
Ortopedik Engellilerin Tamamı aracı tertibatlı kullanmıyor.Örneğin Sol bacağında yada sol elinde güç kaybı varsa Otomatik vites tertibat olarak sayılıp kullanabiliyor.Özel Tertibat Kullananlarında Devletin onlardan Tertibatın ÖTV MTV ve KDV sini almaması gerekir.Yasada bu var bilmiyorum ama bence bununda ücretini alıyorlar.

İşitme Engelinin Tertibatı Arkayı Net görecek şekilde ( Kör Nokta vb ) aynların olması bu MTV muafiyeti getiriyor ama ÖTV muafiyeti Gerektirmiyor ( Hareket Ettirici tertibat olmadığından )

Görmenin tertibatını soruyorsun ( Görme engelli Eğer Araç Kullanabiliyorsa Doktor Onayı ile ) Onunda Tertibatı Gözlükleridir.Hiç Görmeyen Birinin Araç Kullanamayacağını bilirsin.

Kalp Hastanın herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.

Şeker Hastasının Herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.

Psikiyatrinin Herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.

Ciğeri olmayan adamın Herhangi bir tertibata ihtiyacı yoktur.

Bu rahatsızlıkları olan insanların tertibatsız araç kullanabileceği kanısı doktorlarda var ise sağlığı buna elveriyorsa Araç kullanabilirler ve bu insanlar da sizler gibi engellidirler.Devletin Yasasında belirtilen bu

Bizim burdaki ana tartışma meselemiz Hareket ettirici tertibatı olmaması durumunda Engelli araçı alabilmesidir.Sonuç olarak onlarda Engelli ve bu ülkede bir hak veriliyorsa Her Engelliye verilmeldir.Kimse Kimseden ne üstündür ne de Alçaktır.Rahatsızlıkları sonucu bu insanlar zaten toplumda ikinci plandalar devletimiz bu durum için Onlara Anayasada POZİTİF ayrımcılık maddesini ekletmiştir.Bunun İstenmesi de en doğal haklarıdır.

Sizin Burda bu insanlar almasın hak talebinde bulunmasınlar bunlar talepte bulunurlarsa bizim elimizdeki hakta gider düşüncesiyle durursanız o zaman o hakkın elinizden gitmesini hak edersiniz.

Engelinde olan Eksiklikle bu hayatta yaşadığın sorunları onlarda kendi engelleriyle yaşıyorlar hayatta 1-0 geride başlıyorlar Lütfen öncelikle Her Engelli Grubu Birbirini Eşit Olarak görsün daha sonra Kendi engelinden kaynaklı yaşanan eksiklerin düzeltilmesi için talepte bulunulsun.

Şöyle düşünün Bu hak yok ve Devlet ÖTV siz araç verdi.Engellilere ve ortopedik engellilere siz araçı tertibatlı kullanmanız lazım tertibat takılamayacağından size ÖTV siz araç verilmiyor denilseydi Ne yapardınız.

Ortopedik Engellilerin Alamadığını Diğer Engel Grupların Alabildiğini ve Yanıtınızı verin.Bekliyorum.

GoNuL-YaRaSi

Arkadaşım senın bu yazdıkların şeker , kalp , tansiyon bunlar engel değil hastalık sınıfına giriyor . Devlet dıyor ki . Eger hasta isen ve oranın %90 üzeri ise senin bakımın sağa sola götürülmen için sana araç tahsis ediyorum diyor . Onu da sen kullanamzsın senın bakımını üstlenecek biri lazım dıyor . Ama ortepedik rahatsızlıgı olan kişi aracını aparatlı bir şekilde kullanıyor . Şimdi benım bir arkadasım kanser % 83 oranı . Bu adam normal arac kullanıyor kas kütlesi ayakları elleri kolları sağlam . Raporu süreli ? şimdi bu adama ne diye devlet ÖTV siz araç verecek ? Demez mi ben sana zaten engelli kart verdım bedava ulaşımın var diye ?normal arac kullanımına herhangi bir sorun yok diye ? Senın dedıgın gibi olur sa bu sefer belinde az da olsa fıtık olan . ayağı krıılan , yani alakasız kişiler de talep eder. Burda eleştırılmesı gereken hesaplama sistemi . ben hiç duymadım sadece ayağı 1 cm kısa olup ÖTV siz arac alan. KIsalık vardır ama güç kaybı vs de vardır mutlaka .

egemmm

Ortopedik Engelli de bir hastalıktır.Kol bacağın olmaması hastalık sınıfına girer.nasıl bir kolda güç kaybı varsa hasta oluyor tedavi görüyor ise diğer grublarda öyledir.onlar hasta diyorsun ayağı seken insanın ayağı neden sekiyor niye ?? o kişide oluşan semptomlardan dolayı ya gebelikte yada daha sonra oluşan durumlardan dolayı olur.Ortopedik engel grubunu ayrı düşünmeyin Engel bir hastalık dolayısıyla olur.bu düşünceleri görünce şaşırıyorum ben bakın biraz önce biri daha yazmış bizim rapor oranlarımız düşürülüyor diye ORTOPEDİK engellilerin en büyük sorunu bu bunun için sesinizi duyurmaya çalışıyorsunuz haklısınız hesaplama yöntemi yanlış bu yanlışların düzeltilmesi için talebte bulunmak lazım.

Ortopedik Engelli Aparatlı kullanıyor.Elinde ortopedik engel olup silecek sinyal kolu falan filan gibi hareket ettirici olmayan tertibatların değişimi ile ilgili sıkıntısı olanlarda da faydalanamıyor.bunlar sorunlarını yazınca kusura bakma tertibatsız kullan mı diyeceksiniz.o adamında hakkı var alacak almalı

kanser hastasına da vermesi gerekir. Adam gündelik işlerini halledebiliyorsa doktor kullanabilir derse kullansın zaten adam hasta ve sen bunlara pozitif ayrımcılık verecem diyorsun ver o zaman

1 cm kısa olup alan çok insan var bana da aynı teklifte bulunuldu.Bacağının 1 cm kısa olduğunu yazarız otomatik vitesli araç alırsın diye ÖTV siz ama istemiyorum yalan dolanla Almak istemiyorum hakkım olanının almak istiyorum.çevrenizde görmemişsinizdir.ama ben çok araştırıp soruyorum.sizden ricam

Engeller arasına Ayrımcılık yapmayın.( Hasta olan hastadır.Hastalıkta bir engeldir. )

Konu Başlığı

Ortopedik Engel ve/veya Süreğen Hastalık

Fiziksel engel türleri ve Tanı Tedavisi

http://www.ozemegitim.com.tr/data/b... Ortopedik Engel ve-veya Süreğen Hastalık.htm

Okuyun Hastalıkmı diye

Arkadasım tabı kı engeldir . Ancak Araç kullanmaya engel değildir . Sorun da burda zaten .. Şimdi ben engelliyim ama Normal sağlıklı bir insan gibi emeklı olucam ? Sizin gibi erken emekli olmıyacagım. Bu da haksızlık değil mi ? Kolun bacağın olmaması hastalık sınıfına girmez iyice arastırın . Siz 1 cm kısalık ile hadi doktor tanıdık dı doktoru gectınız .. İl sağlık müdürlüğünü nasıl gececeksınız ?

egemmm

1 Cm lık kısalık araç kullanmaya engel değildi.Güç kaybı araç kullanmaya engel değildir.( Otomatik vitesli Araçlarda ) o zaman onlara da verilmesin.Mesele buna verilsin verilmesin değil ben yasa yanlıştırdır. diyorum siz bana yasayı savunuyorsunuz.

Devlet Engelli Diyormu Diyor Engelliye Hak veriyormu veriyor o zaman engelliler arasına da engel koyamaz Ayrım yapamaz ENGELLİLER KANUNUNDA bu 3 ve 4. maddesinde belirtiliyor.O zaman niye yapıyor demek ki hata var o zaman o hatayı düzeltecek ben bunu diyorum.

he şimdi sizin duruma gelelim siz engelli olmanıza rağmen devlet sizi sağlam görüyor diyorsunuz burda da sizin mağduriyetiniz var ve ben bunu sizlerden öncede söyledim.Yanlıştır hatalıdır diye ama sen kendi yanlışını görüp diğer engel grublarına yapılan yanlışı görmüyorsan o ayrı birşeydir.

Engellilerin hepsi aynı ve eşittir.Bir hak veriliyorsa Herkese Eşit verilecek Ortopedik engelliye tertibat gerekiyorsa onu da devlet destekleyip yardımcı olacak diğer insanlarla( normal insanlar ) eşit olabilsin diye engelliler zaten hayata 1-0 geride başlıyor.Durumu olup araç almak isteyenlere izin vermiyor.Durumu olmayanlar zaten bunu şuan için sorgulamıyor.

Ücretsiz ulaşım konusunu da belirtmiştiniz.Ücretsiz ulaşım da Ortopedik engelleri de kapsamaktadır.herkesi kapsamaktadır.Ama % 40 şartı dolayısıyla onlar faydalanamıyor bu da sorundur.Çözümlenmesi gerekir.Ama bunu diyemezsiniz Ücretsiz ulaşım ile git gel ama ortopedik engelli kendi aracı ile gidip gelsin bunu kimse söyleyemez hayatı kolaylaştırmak için verilen bir hak herkesi kapsar Engelliler adına söylüyorum.

Bende böyle düşünüyorum, ayrıca bakanlar kuruluna verilmiş bir önerge vardı, kimin ne kadar raporu varsa ötv den okadar yararlansın gibisinden ama kayboldu gitti :D

Mantık olarak vergi indirimi alan bir engelli birey bütün vergilerden kurtulması gerek ama özel tüketim vergileri hariç . tabi bu altyapıyı oluşturmak türkiyede çok zor .

uNiQuE_54

Verilen
bu hakkı nasıl geri alabilir.Sizin o dediğiniz % 12.in yarısı bile araç alamıyor.Alacak varsayalım.Alsınlar ve devlette versin eğer yasada ben engelliye pozitif ayrımcılık veririm diyorsa o zaman versin.Yada bütün yasalarını ona göre düzenlesin.Sen canını da sıkma devlet o verginin açığını fazlasıyla kapatıyor zaten Alınan vergilerin haddi hesabı yok ona da yok diyorsan ortopedik engelli arkadaşların dediği varya siz istemeyin isterseniz bizim hakkımızı da alırlar diye o zaman Engelli adı altında o araçlar veriliyorsa ve bütün engelliler alamıyorsa o zaman alsınlar en azından öyle bir hak yok deriz geçeriz.Ama ayrımcılık yapılırsa da hakkımızı isteriz.

GoNuL-YaRaSi

Arkadaısm boş konusuyorsun yani tartısmaya girmek de ıstemıyorum ama verdıgın ornekler abes örnekler. Yasa yanlış değil avrupa da da boyle . Ancak burda yaanlıs olan daha onceki msjlarım da da belırttım. Hesaplama methodu. Siz şunu anlamak ıstemıyorsunz bence. Sİze diyorki iç hastalıgı olan belırlı bır % ye kadar eğer ehliyetı var ise araç kullanır hıcbır aparat vs olmadan normal insanlar gibi. Hastalığı ağır ise bu şahısın ihtiyaclarını karsılamak için sana ÖTV siz arac verırım .. Olay bu ..Haaa siz mahkemeye verın görelim olanı biteni .. En azından denemiş olursunuz...

BLACKSAGAT

Engelliler
Lüks araçlara binsin hak ediyorlar.Senin Direksiyonda Kalp Krizi Geçirme İhtimalin Benimkinden Fazla Ama benim kalp Krizi geçirme ihtimalim çok düşük Çünkü Kalbimde Pil bulunmakta ve Kriz geçirmeme engel olmaktadır.Defibilatör görevi görmektedir.Yani Kimin kriz geçirebilir ihtimali kimse bilemez boş bir yorum bu

Duymayan birinin direksiyonda olması hiçbir engel değildir.şuanda trafikte aktif olarak olan bir sürü işitme engelli var.
Görme engelliler de aynı şekilde ( Doktor araç süremez derse ayrı birşey )

Yani Kısa Ve öz DOKTOR ARAÇ KULLANABİLİR DERSE senin ondan onun senden bir farkı yoktur.

Eğilip Kalkamayan birine özel tertibatla araç kullanabilir doktor bunu belirtir.Makine Mühendisi Projesini çizer araç ona göre dizayn edilir ve kullanır.

bu Arada Dilekçemi Maliye ve Aile ve sosyal Politikalar bakanlığına Posta ile yolladım.

Teşekkürler

Engellilik adı altında verilmiyor o hak bence düzenlemelere iyi bakmalısın .. Araçları tertibatsız halde kullanabilecek hiçbir engelliye ÖTV muafiyeti yoktur zaten ve ayrıca aracı tertibatla kullanabilen engellilere zaten veriliyor bu hak.. Doktordan tertibatlı araç kullanabilir rapor alırsanız zaten sizde ÖTV den muaf olursunuz.. Benim canımı sıktığım yok kardeş sen rahat ol mahkemeye vereceksende ver tabiki hakkınsa alırsın değilse ... alamazsın..

Şimdi sen bu konuyu açtın ya ozaman şöyle söyleyim bende ozaman:

Ağır engelli raporu olupda bakıma muhtaçlık parasını %40 oranındaki engellilerde alsın diye bende mahkemeye vereyim sence mantıklımı olur? aa buda var olması gereken diyorsan bak bu konuda da davayı aç en azından tüm engelliler faydalanır ve ayrımcılık yapılmaz değilmi? Hakim amca demezmi arkadaş senin bakımlık durumun yok diye
İŞte bu konudada hakim amca bence şunu söyle arkadaş senin araç kullanmanda tertibatlık bir zorluğun yok der sanırım.. Ama sen yinede şansını dene türkiyede olursa kabul edilirse diğer ülkedekilerde senin kararını örnek alırlar bence burada yazacağına Mahkeme sürecini başlatki uzun sürmesin.

GoNuL-YaRaSi

O zaman senın engelın yok sayın abim . Sen tedavini olmuşsun zaten .. ? Normal insanlardan farkın ne ?

egemmm sana hak veriyorum az önce bahsettiğim gibi benim oranım %47 ee ozaman bende %60 ağır engellilerin yararlandığı bakım parası alabilmek için dava açayım ayrımcılık yapılmasın pozitif ayrımcılık olsun öyle değilmi..

ben sol el bileği 1. parmak tam ampute 4 5 yarı ampute, sol el avuç içi dejenerasyon ve hareket kısıtlığı sol ayak bileği kısıtlıcı sol bacak dejenerasyona bağlı yüzde 50 güç kaybı olarak raporda yazıyor ve toplmada yüzde 54 sürekli ibareli ortopedik enggelli raporum var ama ÖTV li araç vermediler bana ama B veya C ehliyette vermiyorlar ehliyetim H nasıl iş anlamıyom ::D

arkdasın tek derdi araç almak .. Baska bir derdi yok.

Yusuf islam

Aracı tertibatsız kullanamayacağını doktora anlatman gerek olay doktorda bitiyor yoksa raporun önemli yok isterse %01 rapor oranın olsun.

uNiQuE_54
%40 engelli oranına Ağır ve bakıma muhtaçtır denilirse her türlü hakkı olur o karar doktora kalmış birşey Karar Mercisi Siz değilsiniz DOKTORLAR

Ben mahkemeye veriririm gerekeni de yaparım Alırsam Alırım Derim almazsam da alamadım derim bu kadar basit ama sizde bu aman verme demenizi görünce şaşırdım.

Bana dokunmayan Yılan bin yıl yaşasın misali oldu sizinkiler de

egemmm
Konu başlığında Olay açık ve net zaten Bütün Engelli grubları için ÖTV siz araç için demişim Burdaki Konu bu başka bi konu varsa aç ve o konu adı altında tartışalım

Yusuf islam
Sizin sorun doktorların durumları tam ve net belirtilmemesindendir raporunuzu düzelttirip Otomatik vitesli araç kullanabilir derse ve tanılarınızı da ona uygun olarak belirtirse hertürlü alabilirsiniz.Herhangi bir engel yok

uNiQuE_54
Aç davanı burda böyle söylemekle olmuyor kendini savun hak verirlerde alırsın dava açacam dedin de sana açma mı dedik

egemmm
O Raporu veren doktorlar salak zaten benim normal insanlardan farkım yok ama rapor vermişler birde üşenmemişler % 75 oranında oran vermişler bak sen su salakların işine

GoNuL-YaRaSi
işte sizin cevap da burda zaten .. İç hastalıklarda % 90 altına Devlet olur demıyor . Hayır siz bütün engelliler için değil kendı menfaatiniz için yapıyorsunuz . Sizinle hiçbişeyi tartısmam .. Tek derdınız kendıınzıı hastalık değil engelli diyip onun adı altına sıgınarak araç almak. Yazdıklarınız onu anlatıyor . senınle bişey tartısmam yolun acık olsun.

Devlet salak mı da senın gibi uyanıklara ÖTV siz arac verıcek ? arac kullanmaya engelın ne sen onu soyle ? Sen dıyorsun ki sağlam ınsanın kalp krızı gecırme rıskı benden daha fazla .. Ama o salaklardan ÖTV siz araç istiyorsun. iyiymiş valla.. ne diyim.

neyse ben senı engellıyorum ki daha cok polemiğe girmeyeyim ..

[FONT=sans-serif]%40 engelli oranına Ağır ve bakıma muhtaçtır denilirse her türlü hakkı olur o karar doktora kalmış birşey Karar Mercisi Siz değilsiniz DOKTORLAR demişsin.. Bunu doktorlar karar veriyorsa Ötvden muafiyetlik raporunuda doktorlar veriyor :) doktorları ver sen bence bana ötv raporu vermedi diye :)
[/FONT]

Üst Alt