Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bütün Engellilerin ÖTV Muafiyeti için Bakanlığı Mahkemeye vermeyi düşünüyorum.

işte sizin cevap da burda zaten .. İç hastalıklarda % 90 altına Devlet olur demıyor . Hayır siz bütün engelliler için değil kendı menfaatiniz için yapıyorsunuz . Sizinle hiçbişeyi tartısmam .. Tek derdınız kendıınzıı hastalık değil engelli diyip onun adı altına sıgınarak araç almak. Yazdıklarınız onu anlatıyor . senınle bişey tartısmam yolun acık olsun.

devletin verdiği raporu devletin kendi bakanlıklarına gönderdim ben sen kalp krizi yazdın bende sana dedim ki benim kalp krizi geçirmem çok düşük ihtimal çünkü kalbimin durumunu takip eden bir cihaz var o cihaz boş yere takılmadı nasıl ki sen aracı tertibatsız kullanamıyorsun benim kalbimde o cihaz duruyor o cihaz kalbin durumunu takip ettiğinde herhangi bir ritim bozukluğunda elektrikle şok verir ( Defibilatör cihazlarıda bu işlemi yapar ) kablo kalbin içinde olduğundan direk mudahale ediyor.

% 90 engelli raporu olup kendi araç kullananların engeli nedir ? Öyleleri yok demeyin Fazlasıyla var % 100 engelli raporu olup normal gündelik işlerini gören insanlar var araç kullanmalarında sıkıntı yoksa araç ta kullanabiliyorlar sizlere demek istediğim şey İlla Araç almak için Tertibat şartı Aranmamalı Birçok Engelli Sırf yasada Tertibata ÖTV magduriyeti uygulanıyor diye Tertibatlı araç kullanıyorlar yoksa tertibatsız araç da kullanabilirler.

[FONT=sans-serif]%40 engelli oranına Ağır ve bakıma muhtaçtır denilirse her türlü hakkı olur o karar doktora kalmış birşey Karar Mercisi Siz değilsiniz DOKTORLAR demişsin.. Bunu doktorlar karar veriyorsa Ötvden muafiyetlik raporunuda doktorlar veriyor :) doktorları ver sen bence bana ötv raporu vermedi diye :)
[/FONT]

Doktorlar zaten raporda otomatik vitesli araç kullanabilir demiş ÖTV den faydalanabilir demiş ama Yasada yok efendim öyle olmuyor diyor Raporuma göre zaten alabiliyorum.Maliyenin Dediği Hareket ettirici tertibat olacak benim zaten anlatmak istediğim bu Öyle bir zorunluğun olmaması gerekir bunu ben tek değil herkes söylüyor Ortopedik engelli arkadaşlar hariç çünkü burda benle tartışmaya girenlerin hepsi Ortopedik engelli gibi geldi yok verme o hakkı da alır dediklerine göre

Foruma konu açmışsın bende kişisel fikrimi söylüyorum size, kimse sana dilekçe ver verme diyemez zaten sen dilekçe verdin diye devlet o hakkı geri almaz veya o hakkı herkese vermez kişisel fikrim bu.. Ama yinede siz davanızı açın cevabınızı alın.. Aracınızı tertibatsız kullanamıyorsanız dava açar alırsınız ama tertibatsız kullanabiliyorsanız o biraz zor işte.. Neyse hayırlı günler dilerim..

Son düzenleme:
nique söylüyom heyet karar veriyor Ehliyetim şuan H ama maliye baknalığına gönderdiğimde ötv siz araç alamassın diyor B C başvuruyom onuda heyet kabul etmiyor. hatta ankaradan red cevabı geldi Bende diyomki madem vermiyeceksiniz niye H ehliyet veriyonuz ne anlamı kalıyor

Arkadaşlar manüel arabaya elle kullanılan aparattan taktirilabiliyormuyuz yoksa otomatik vites zorunlu mu? Omurilik zedelenmesi için?

Ne ortopediği arkadaşlar. ortopedik engellilere ötv muafiyeti yok ki. Özel tertibat ya da sol ayaktan sorun olmadığı sürece asla ötv muafiyeti yok. Ortopedik engellilerin tümüne ötv muafiyeti sağlanıyormuş gibi iddialar vr.

murat220

Bütün ortopedi engellilere ÖTV indirimi sağlanmıyor daha doğrusu hepsine ötv indirimi sağlansada önemli olan Engelli ehliyeti alabilmesi. Ehliyetine kod yazıldıktan sonra bütün engelliler alabiliyor. Mühim olan ehliyete kod yazdırmak

ÖTV düzenlemesinde aracı kullanmakta engel teşkil edilecek bir durum var mı buna bakılıyor tertibatlı araç kullanması gerekiyorsa ona muafiyetlik veriliyor. Normal araç kullanabilen ortopediklerde alamıyor elbette.. Aman GÖNÜL YARASI verme mahkemeye korkuyorum tırsıyorum eyvah eyvah tüh tühh yandık bittik kül olduk yahu :))))

Otv den alınan kdv
Biz engelliler olarak yeni araç aldığımızda
Otv alınmıyor. Ama alınmayan otv nin kdv si niye alınıyor bu konuda maliye bakanı Naci ağbal a twitir hesabına mesajlar atip bu soruyu soralim

değerli arkadaşlar;

bizdeki sıkıntıların ana kaynağı engelli tanımından kaynaklanıyor. engelli kimdir bu net değil. inşallah vekillerimiz oturmaktan vazgeçip engelli kimdir sorusuna cevap ararlar. ayrıca bazı ab ülkelerinde yaşlılar her ne olursa olsun engelli sınıfından çıkartılıyor ve yaşlılık haklarından yararlandırılıyor bizde ise adam 70 ine kadar hoplamış zıplamış yaşlılıktan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı duyu ve organ kaybı oluşuyor buda engelli haklarından yararlandırılıyor. ayrıca 18 yaşından önce engelli olmuş ile 18 den sonra engelli olanlar bile hak kullanımında farklılıklar oluyor fakat bizde her kes torba usulü kimde 40 rapor varsa torbaya ekleniyor =) ayrıca kanunlarda birey olarak kabul görmeliyiz. örnek istihdam ile ilgili yapılan bir araştırmayı ab ile türkiye arasındaki anlayış farklarını şu linkteki raporu okuyarak bilgi edinebilirsiniz.
http://eyh.aile.gov.tr/data/5458c557369dc34c643cef43/isgucu_engelliler_tam_metin.pdf

50. sayfadan sonrasını dikkatli okuyun

Adı üstünde ENGELLİ hayatında bir çok problemi olan yada karşılaşmaya aday insan.
Bu insanlar toplumda HAK ettikleri değeri Kamusal alanda ve sosyal yaşantıda zaten görmüyorlar.
Bunu engelli olduğum 38 yaşımdan sonra yaşamaya başlamış biri olarak söylüyorum.
Sonradan engelli olup ilk olarak eski gelirini kaybetmeyen mümkün değil yoktur.
Kariyerini,İşini,Eşini eski gelirini vesayre vesayre uzar gider kaybettiklerin.
Allah rızası için hadi KDV ödeyelim.
Ama 1999 depreminden sonra GEÇİCİ olarak çıkarılan ÖTV bari ENGELLİ vatandaşlardan alınmasın.
Bizim gibi insanlara normal insanlara göre Çalışma hayatında ZAM verilirken bile zoraki veriliyor bari devlet bundan fedakarlık yapsa. Trilyonluk taksici esnafına yapıla biliyorsa Engelliden de almasınlar ne olur.AB ÖTV diye bir şey yok ki Mahkeme AB örnek göstereceğini sanmıyorum.
ORTAPEDİK engelli tertibatlı araç kullabilen hakkı olan biri olarak sizi destekliyorum.Yolunuz açık olsun.
ÖTV kutsal bir şey değil engelliler için kaldırılamasın.

bana göre engelli ayrımı yapılmamalıdır buna tümden karşıyım ortapedik görme zihinsel iç hastlaık bence her engellin zorluğu var bunlar arasında ayrım yapılmamalı ancak katagorilere bölünür bence her engelli araç almalı ben ortapedik engelliyim ötv muafiyet li aracimi aldım ama sadece kendimi düşünürsem bencil olurum ben tümden engellilerin gerekli vergi indirimlerinden faydalanması taraftarıyım hayat saten bizlere birçok zorluk veriyor yaşam şartlarımız zor birlik olursak tüm hakları söke söke alırız yok eğer böyle birbirimizi ayirirsak devlette buna göre hareket eder .

ist01

konuyu açan arkadaş sizin gibi düşündüğü için açmış ama bazı arkadaşlar yanlış anladı demek istediğni sanırım .. devletin buna bir el atması lazım bence mesela her ortopedik olanın alamadığını yeni öğrendim bana tuhaf geliyor bu durum elden geçmesi gerek bu konunun zaten artık yüzde 40 ve üstü almak daha da zor anladığım kadarı ile eskiye oranla tamamı ile kaldırılmasa bile belli bir oranda indirim yapılıp kolaylaştırılsa daha makul olur, engel rapor oranı var o oranlar doğrultusunda bir indirim yapılsa kimsenin olumsuz yaklaşacağını sanmam ( eski sisteme ek olarak , şu özel ortopedik durumlar devam edecek ) misal belki daha iyi çözümlerde bulunur bazı arkadaşların konuyu açan arkadaş hakkında dediklerini de hoş bulmuyorum sırf araba almak istiyor bu yüzden falan ... çok şükür benim durumum iyi bu tür uygulamaya ihtiyacım yok ama ihtiyacı olanlar eminim vardır buna sadece araç için tertibat gerekmiyor diye yararlanamaması adil gelmiyor

sonuçta bu ülkede savaştan kaçan ve bu ülke üzerinde gram hakkı olmayan suriyelilere bile kelle başı 1250 tl veriliyor. Tabi ki ülke insanıma da verilmeli. Engelli raporu olan bir kişiye devlet ehliyet veriyorsa bu kişinin yararlanması lazım. Ama organ rahatsızlığı var kaza riski var denirsede verilmesin ehliyet. Tabi olay bizim dediğimizle bitmiyor. Avrupada yoksa zaten ne desek boş buradada olmaz

@Metehan41
Sonunda

bu forumda benim dediklerimi anlayan birileri oldu ya ona seviniyorum.Arkadaşlarımızın çoğu sabit görüşlü ortopedik engellilere verilen bu hak ( Tertibat getiren ve sol bacağında sorun olanların Otomatik vitesle kullananlar hariç ) diğer bütün engel grublarına verilmemektedir.Fakat bu hak verildiğin ilk olarak yalnızca tertibat taktıranlara verilmiştir ve bu zaman içerisinde yapılan itirazlar ve başvurularla sol ayaklarında ve kollarında engel olanların otomatik vitesi tertibatsız kullanılabileceği belirtilmiş ve aradan zaman geçtikten sonra onlara bu hak verilmiştir.Fakat bugüne kadar Engelli olarak araç almak isteyen diğer arkadaşlar araç başvurusuna gittiklerinde sizin hareket ettirici tertibata ihtiyacınız olmadığından faydalanamıyorsunuz denilmiş ve maliyeden çıkıp evde oturmuşlar hiç sorgulamamışlar ve bu durum üst makamlara iletilmediğinde ve sorunlar net olarak dile getirilmediğinden kimse bu durumun farkında değildir.Bu benim düşüncem bu yüzden de ben bu sorunu üst makamlara iletmek için kendim bakanlıktan dilekçe yolu ilet bu hakktan yararlanmak istediğimi bildirdim.Bakanlık bana red cevabını verecektir çünkü yasada tertibat deniyor.Bundan sonrasında da mahkeme yolu açılıyor ve ben bu durumu mahkemede dile getiricem sorunun bu olduğunu dolayısıyla diğer engel grubları bundan faydalanamıyor diye belirticem sonuç olumsuz çıkabilir.olumlu da olabilir ama sonuç olarak bir mahkeme sonuçu çıkacak en azından kendimce yapabileceklerimi yaptım derim.Yalnız forumda bunu paylaştığımda ÖZELLİKLE ortopedik engeli olan bir kaç arkadaş bana aman mahkemeye verme birde bu hakkı alabilirler zaten 104.000 engelli var onlara vermezler verirlerse devlet batar onuda geri alırlar demeye başladılar benim burada paylaşmak istediğim BİR HAKKIMIZ VARSA O HAKKI ALMAKTIR yasada benim kendimce yorumlamamda oraya belirtilen metin net açıklanamamış diğer engel grublarınında faydalanması gerektiğidir.ama orda sırf tertibat yazdığından bakanlık tertibat olmayana vermiyor.

( Bakın Ben Sağlık Bakanlığında Çalışıyorum Raporlarla ilgili bilgi sahibiyim.Eğer İstersem ÖTV'den de araç alabilirim.Sağlık Müdürlüğünden de geçerim.Aracı da alırım.Ama bana engel olan şey VİCDAN o aracı olmayan bir rahatsızlığımdan almak istemiyorum.Benim dediğim şekilde de araç alanlar mevcut bunu da belirteyim. )
@uNiQuE_54
Senin Anlamanda kısıtlılık var galiba ben kaçgündür sana anlatıyorum anlamıyorsun.yasada Tertibat şartı koştuğu için mahkemeye verecem diyorum.ben bu durumu yazınca Bana mahkemeye verirsen bize verilen bu hakkı da geri alırlar dediler ben onu belirtiyorum sen neler yazıyorsun İstediğini anla istediğini yaz ister yan ister kül ol ben kendimce haklı olduğum konuda başvuru yapacağımı söyledim olur yada olmaz

@murat220
Her ortopedik engelli değiş hareket ettirici özel tertibat gerektiren Ortopedik engelliler faydalanabiliyor.Yada Sol kol ve Ayaklarına güç kaybı vb gibi

@boran39
Bayilerin Hesaplamasını yaptıklarında sizin ÖTV fiyatını almanız gerekir.yada onun hesaplama yöntemi nette var ordan yapabilirsiniz arada fiyat farkı çıkar yoksa

@habip50
Bizde
Engelli Kimdir ? Bunun net bir cevabı bile yok

@ist01
Sizce benim söylemimde yanlış varmıdır.bu hakkı bütün engellilere verilmesini istiyorum İşe girerken aynı hakkı veriyorsun yada birçok hakkı fakat Sınırlama konulan haklarda sıkıntılar çıkmatadır.

Örneğin

% 40 Altında olan ortopedik engelliler Engelli sayılmıyorlar ( Hiç bir haktan faydalanamıyorlar )

%50 altında kalanlar Tokiden engelli kontejanından faydalanamıyorlar

Bunun gibi birçok örnek olur fakat aklıma gelenler bunlar şuan için Desteğiniz için Teşekkürler

@wise53
Benim bu konuyu açarken hiçbir art niyetim yoktu çevremde bu haktan faydalanamayan o kadar insan var ki şuan çalıştığım iş yerimde bile arkadaşım doğru dürüst normal düz yolda yürüyemiyor.Fakat yaşadığımız yer dağlık alan Yokuşlar mevcut Benim gidiş gelişlerde ihtiyacım oluyor çok şükür araç aldım borçun altına girdim aldım.Gücümde yetiyor aldığım parayla ÖTV siz alırsam çok daha güvenli ve güzel araç alabilirdim fakat almadım yapacak birşey yok ama alamayanlar var ve bunların ÖTV den dolayı aracı almayı ertelemesi gibi benim arkadaşım erteledi mesela hakkı olsa alırdı.

Ben Kanunun çıkarıldığı dönemde Engelli olarak gördükleri Yalnızca Fiziksel engelli olarak göründüğünü belirtim yasa 2002 yılında çıktı ve yasa da Sakatlığına uygun deniliyordu.O zamanlar hesaplama yöntemleri de farklıydı.Ortopedik Engelliler % 40 rahatlıkla alabiliyordu ama şimdi çoğu en fazla % 30 - % 35 alıyor Hesaplamadan dolayı O zamanlar İç Hastalıklardan dolayı alanlar zaten % 90 ve üzeri alıyorlardı.

@BLACKSAGAT
Başvuru yapıldığında zaten doktorlar ona göre rapor veriyorlar öyle bir durumda rapor vermiş bir doktor kendini riske atmaz araç kullanabilir.denildikten sonra araçtan faydalanabilir diyorlar

GoNuL-YaRaSi ne yazık ki seni anlayamayan çok kişi var.Engelli zaten toplumda zoraki iş verilen özel sektörde zam zamanı zoraki MAAŞ ZAM verilen insandır.Bu devlet trilyonluk taksi plakası olanlara ÖTV almasa batmıyor da EGELİLERE DÜNYA NİMETLERİNDEN doya doya faydalanın dese ne olur.İnsanlarımız bakışı bir kere olumlu değil.

valla kbakma ama sizinde derdiniz ötv muafiyetim elden gitmesin derdi bırakın hakkını arasın insanlar neden bukadar eleştiri ya ne bu korkunuz.

kardeş korkumuz yok . NEden olsun? Bu kişinin mantıgına göre biz de Engelli kart erken emeklılık vs hepsınden faydalanalım o zaman ? Kanun nizam orta da şahıs anlamak istemıyor . BEnım ayağım engelli , şimdi bu sahıs boyle dedı diye bana ÖTV siz arac hakkını iptal mi edecek devlet ? Özürlülük durumuna göre haklar verılıyor. Avrupa da da boyle bızım anlatmak ıstedıgımız konu bu . Adam kalp sorunum var dıyor. Benım kalp krızı riskim senden daha düşük bende pil var dıyor. Tedavi olmussun dıyınce kabul etmıyor . ÖTV ye hak gelene kadar neler var bu ulkede % si 40 altında olup da bir sürü hakdan yararlanamayan. Ayrıca şahısa hastalık ile engel arasındaki farkı anlatmamıza rağmen kabul etmek istemıyor .Şeker hastasına kalp hastasına engelli sınıfına koyuyor kendınce. BEn hiç duymadım Şeker engellisiyim diyen . Şeker hastasıyım der genelde. Ötv nın mantığı araç kullanmaya sıkıntı yaratan uzuv kaybı olanlara teçhizatlı araba vermekdır. % 90 üzeri de ağır hasta diye gecer. KEske deseydi ki % 40 ın altında olan ve üstünde olan her engelli yada hasta HEr haktan yaralansın.. O zaman hepımız yanında olurduk. Ama bu şahsın amacı derdi başka...

Ötv 1999 depreminden sonra doğmuş bir vergidir.Geçi diye çıkarılmış kalıcı oldu.Ve AB böyle bir vergi yok. Kaldı ki ÖTV trilyonluk taksi plakası olanlardan alınmayınca sorun olmuyor da engellilerden alınınca memleketmi kalkınacak.

:)çok doğru.

Yani birakalin arkadas hakkini aradin hukiki mucadelesini versin bize dusen engelli bi arkadasimiza edebiliosak yardim hic birsey yapamiyosak destek olmak olmali.kimimiznki hastalik kimimiznki uzuv kaybi size gore ama ortak gaye engellilik.unutmamak lazim insanlar hasta olarak hastaneye gidiyo ve yanlis bir tedavi veya hastaliginin etkisiyle ortapedik engelli oluyor sonuc ENGELLİYİZ bugun kronik(suregen) yarin ortapedik.

Dilekçeye verilen cevapları eklersen herkes görürse daha iyi olur.

Son düzenleme:
benim sol bacakta derin venöz yetmezliği %40 raporum var, bu ortapedik gruba girmiyormuş, ya nasıl girmiyo sıcak havalarda yürüyemiyorum. 1 cm kısalık mı olması gerekeyor. bunun gibi durumlara ÖTV muhafiyeti getirilmesi gerekmektedir.

İnsanlar tabi hakkını arasın ama olmayacak duayada amin denmez. Obur taraftan bastan beri bakın hak arıyor bazıları şunlar alıyor biz niye alamıyoruz yani biz alamiyorsak onlarda almasın deseler tam olacak.

engel ya da özürlü vatandaş a , pek ala pozitif ayrımcılık adına, ötv muafiyeti, hiç değilse kademeli ötv muafiyeti verilebilir. örneğin, belediyeler su da indirim yapıyor. ortopedik rahatsızlık , kalp rahatsızlığı ayırıyor mu?. hayır. bir nevi pozitif ayrımcılık, yardım gibi yani. engelliye müsamaha , tölerans gösterme adına. tıpkı şehit yakınlarına tanınan pozitif ayrımcılık gibi. o kişiye şöyle mi deniyor. şehit olan, fedakarlığı yapan kardeşin, sen sapasağlam adamsın, ne yardımı istiyorsun?. acısına çare, derdine derman bağlamında. bu nedenle, birlik olalım, hiç olmazsa bu konuyla ilgili, engel özür oranına göre kademeli bir muafiyet sağlanabilir. mesela sınır yüzde 40 ya, yüzde 40 olana, yüzde 50, elli olana 60, altmış olana 70, yetmiş olana 80, seksen olana 90 ve nihayetinde eskisi gibi, 90 oranı olana da yüzde 100 muafiyet. ortopedik rahatsızlığı olanların yine aynı şekliyle hakları korunur. bununla ilgili bir talep, chance org. da bir imza kampanyası düzenleyebilirmiyiz. ne dersiniz?

beyoglubeyy

Ötv muafiyetinde ortepedik engelli isen % siniri yok arkadasim kendi kendinize kanun cikarmayin

egemmm

okumamışsın ki değerli arkadaşlarım, diğer engellilerin hakkı aynen korunuyor. yüzde 90 üzeri yine yüzde yüz ötv muafiyeti. ortopedik engelliler aynen kalıyor. sadece hak genişletilior. seni ne rahatsız etti?. başka engellilerin de yararlanma fikri mi?

Rahtsiz eden bisey yok yanlış anlamisim kusura bakma

Bence çok güzel dusunmussun kardeşim yasada engelli ler arasında ayrım yapılamaz diyor ama engelliler kendi içinde ayrımcılık yapıyor yazın çok mantıklı tebrik ederim canım kardeşim gelişmeler den haber ver bizlere

fidanatilla bilmiyorum bana mı yazdın, belirtmediğin için. ama ben üstüme alındım. olumlu anlamda yani. ya, ben şunu anlayamadım. engelli haklarını genişletmeye yönelik görüş sunuyoruz. tepkiyi engelliler forumundan alıyoruz. e burda bu tepkiyi alan teklif, dışarda rağbet görür mü?

ben siyami ersek ten %20ef oranı klas 4 kalp yetmezliği ile haydarpaşa dan %100engelli raporu aldım vergi dairesine sordum ayrıca otv maddelerini inceledim %90ve üzeri raporu olup aracı kendisi kullanabilen iç hastalıkları olan kişiler ötv muafiyetinden faydalanır diyor

@BLACKSAGAT , @soyler80 , @chelıx , @egemmm , @BuTcHeR @mkursad71 @muzy1 @ancıl @tanerbudak @wise53 @uNiQuE_54 @Lone @Yusuf islam @AYAK @murat220 @boran39 @habip50 @Metehan41 @ist01 @gercexs @merkaplan @beyoglubeyy @fidanatilla @manevracı

Evet Arkadaşlar bana dilekçeyi gönderme konusunda sürekli olarak itiraz edilmesine rağmen dilekçemi yolladım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının cevabı ektedir.Umarım Olumlu Bir yol olur ve Diğer arkadaşlarda benim gibi aynı talepte bulunurlar bu düzenlemenin bir an önce yapılabilmesi için

Bakanlığın Cevabı

Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri,tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla önceliklerimiz arasında olup,engelli aracı konusunda engellilerimizin ve yakınlarının da yararlanabilecekleri en iyi koşulların sağlanmasına yönelik çalışmalarımız,her imkanın engellilerimizin ve yakınlarının lehine olmasına yönelik azami gayret ve dikkatimiz devam etmektedir.

http://i.hizliresim.com/zaJ7mj.jpg

zaJ7mj.jpg

Üst Alt