Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bütün Engellilerin ÖTV Muafiyeti için Bakanlığı Mahkemeye vermeyi düşünüyorum.

Ülkemizin yüksek kazançları olan trilyonluk taksici esnafına ötv muafiyeti getirmesini yapabilme gücü var.
Hala şunu anlamamalarında hicap duyuyorum.
Engelli vatandaşlar toplumun en az gelirini kazanan gurubunu oluşturuyor.
Bir su faturası kolaylığı,... ile destek olunmaz.
Engelliler yaşama karşı ağır bedeller ödüyor,birde devletin GEÇİCİ DİYE ÇIKIP KALICI OLAN ÖTV vergisinden muhaf olsa ne olur.

ben itiraz mı ettim? itiraz ettiğim yazımı görebilir miyim?

ben itiraz mı ettim? itiraz ettiğim yazımı görebilir miyim?

Sizin itiraz ettiğinizi demedim itiraz eden arkadaşlar dedim sizler forumda konu hakkında yorumda bulunduğunuzdan konu hakkında olan gelişmeyi sizlerle paylaşmak için etiketledim.Aile ve sosyal politikalar bakanlığının dilekçeme vermiş olduğu cevabı görmeniz açısından itiraz eden arkadaşlar zaten kendilerini biliyor onlarda yasaları değiştiremeyiz diyorlardı.

Umarım açıklamam sizi memnun etmiştir. @Yusuf islam

Ülkemizin yüksek kazançları olan trilyonluk taksici esnafına ötv muafiyeti getirmesini yapabilme gücü var.
Hala şunu anlamamalarında hicap duyuyorum.
Engelli vatandaşlar toplumun en az gelirini kazanan gurubunu oluşturuyor.
Bir su faturası kolaylığı,... ile destek olunmaz.

Engelliler yaşama karşı ağır bedeller ödüyor,birde devletin GEÇİCİ DİYE ÇIKIP KALICI OLAN ÖTV vergisinden muhaf olsa ne olur.

Bu yalnızca bir adım olacak bundan sonra da bütün eksiklikleri bildirmemiz için bir sebeb olacak bundan sonrası için yolumuz belli

Bizim insanımız azıyla yetinmeyen kültürüyle eğitildiğimiz için yaşam standartlarımızı bize verildiği kadar algılıyoruz.
Aman ha çocuğum önde kalma,arkada durma ,ortada dur,ses çıkarma,ne istenirse hede,yaptığın işte püf noktasını gizle,hakkını arama vesayre vesayre uzar gider.
Toplumumuz hep birileri yol alsın diye bekler.Bir de şu var HAKKI sadece o konuda mağdur arayabilir yasası buda ilginç.
Sana bravo diyorum.
Ama kendini çok fazla üzme akışını takip et derim.

Bizim insanımız azıyla yetinmeyen kültürüyle eğitildiğimiz için yaşam standartlarımızı bize verildiği kadar algılıyoruz.
Aman ha çocuğum önde kalma,arkada durma ,ortada dur,ses çıkarma,ne istenirse hede,yaptığın işte püf noktasını gizle,hakkını arama vesayre vesayre uzar gider.
Toplumumuz hep birileri yol alsın diye bekler.Bir de şu var HAKKI sadece o konuda mağdur arayabilir yasası buda ilginç.
Sana bravo diyorum.
Ama kendini çok fazla üzme akışını takip et derim.

Tşk ler yorumun için benim adıma sıkıntı yok ben yasal olarak verilmiş olan haklardan faydalanmak isterim.Yanlışlık varsa yada düzeltilmesi gereken elimden geldiğince düzeltirmeye çalışırım.

bakın konuyu hala kendi açınızdan ele alıyorsunuz sizin dava açalım mevzusu ilk başlarda ya ortopedi engelliler bilmem kaç oranında alıyor gibi başlayınca haliyle ortopedi engellisi olarak kazanılmış hakkımında katledilmesine tepki gösterdim. Bu hükümet hiçbir şekilde hak vermeyen haktan uzak bir zihniyetle çalıştığı için mesela örnek geçen yurtdışından gelen ürünlerin maddi kotası 75 euroydu ve 150 olması için millet istekte bulundu ve başbakan binali yıldırımda 150 euro olacak falan derken oda ne 35 euroya çektiler. Yani dimyata pirince gidin evet ama bizide bulgurdan etmeyin. Yani kıstas olarak ortopedik engellileri gösterip onlar şu koşullarda alıyor biz niye alamıyoruz gibi bir durum bazı kişilerin kulağına su kaçırmak anlamına gelir. Dilekçe verebilirsiniz sıkıntı yok olması gereken bu zaten ama diğer engellileri içine kıyısına bulaştırmadan onları madur etmeden olmalı bazı işler.

BLACKSAGAT hala okuduğunu anlamıyorsun.Dünyanın hiç bir yerinde engellilerden ÖTV diye bir vergi almıyorlar.!!!!!
Gönül yarası ne yapmalı??????Hakkını aramasınmı?????
Mesele tertibat meselesi değil!!!!!!
Engellilerden alınan bu vergi haksızca!!!!!!Adam bunun mücadelesini veriyor......
Senin hakkın NEDEN kaybolsun....
ÖTV haksız bir vergi hele engelli için TAMAMEN haksızca.
Bence sen Gönül yarasının Hala mücadelisini anlayamadın.
Hayat bir mücadeledir ve bir çok hak aynen bu şekilde hukuk mücadelesi verilerek alındı.
Siyasetçilerin verdiğinden değil.
NOKTA....

Engeller arasında fark yok bende karşıyım herkesin araba almasına üç kağıtçılık çok oluyor çünkü adam engelli veriyor raporunu 3 5 liraya adına hop engelli arabası jeep falan filan bunun ciddi kontrollerinin yapılması lazım kişiye fayda sağlaması lazım başkasına değil

Merhabalar,

Bu hukuki girişimden bir sonuç çıkar mı bilmiyorum. Ancak bir insanın hareket kısıtlılığı nedeniyle pozitif ayrımcılığa hak kazanmasını ortopedik engelli olmaya sabitlemek bana doğru gelmiyor. Bizzat ortopedik engelli birisi olarak mevzunun kalıplara sıkıştırılarak değil de ihtiyaç merkezli ele alınması gerektiği kanaatindeyim. Buna da karar verecek olan meclisteki vekiller değil doktorlardır.

Mesela Amerika Birleşik Devletlerinde engelli otoparkları üzerinde büyük bir ciddiyetle durulan bir konudur. Hemen her yerde engelli otoparkları binaların girişlerine yakın yerlere konulur. Orada yaşadığım dönemde bu otoparkların kullanım hakkının sadece ortopedik engellilere değil aynı zamanda yürüme zorluğu çeken yaşlılara da verildiğini görmüştüm. Diyelim ayağınızı kırdınız. Siz de sakatlığınız geçene dek bu haktan yararlanabilirsiniz. Bunun için doktorun vereceği bir raporla engelli park kullanım belgenizi ilgili yerden alabilirsiniz.

Sistem insan merkezli ve ihtiyaç odaklı olarak yeniden kurgulanmalıdır. Bu haliyle suistimale çok daha açıktır. Hepimiz biliyoruz ki özellikle % 90 ve üzeri sakatlar için alınan araçların çok büyük bir kısmı ÖTV muafiyetinden yararlanmak isteyen sakat yakınlarının araç almasına yaramaktadır. Bunların da çok büyük bir kısmına o sakatlar bir kez bile binememektedir. Mercedes bayilerine sorun. Engellilere sattıkları lüks araçların neredeyse tamamı bu şekilde satılan arabalardan oluşmaktadır.

Dolayısıyla bu sistem hiçbir engeli olmayan birinin bir engelli bulup lüks bir arabayı almasına izin verirken mesela kalp ya da ciğerlerindeki sorun nedeniyle yürümekte zorlanan hasta kişiye bu hakkı tanımamaktadır. Bizde maalesef sistem insan odaklı değil kural odaklı işliyor.

Sorunun kaynağı da tam olarak budur.

Adamlar kibarca böyle birşey mümkün değil dedi konu kapanabilir :D

Arkadaşlar konuyu açan arkadaşar %100 haklı. Şöyle özetlersem, benim her 2 ayağımda damar tıkanıklığı mevcut. Sağ ayakdaki %50 civarlarındayken sol ayağımdaki arter damarlar %100 tıkalı. Daha önce bu sol ayakdan bypass oldum ama aynı damar 1 yıl sonra tekrarda tıkandı ve şu an bunla yaşamayı öğrendim. Yol yürümek olsun, dururken ağrılar olsun bi şekilde tolere ediyorum ayrıca aynı zamanda sol ayak parmaklarım hepsi ampute. Lakin bu iş özellikle şehir içinde araç kullanırken benim debriyajlı araba kullanırken aşırı derecede zorluyor. Bazen debriyaja bas çek yaparken ayağımda resmen güç kalmıyor. Bu konuda üstüne otomatik vites araç için hastaneye başvurduğumda ise "ayağın kesilmeden bu rapor verilmez" anlamına gelen cevaplar alıyorum... Ben eminimki benim durumum sol ayağı 4cm kısa olan adamdan daha ciddi ve ben yine eminimki benim durumum kalça çıkığı olan adamdan daha ciddi... Ama gel gelelim bu kanundan faydalanamıyoruz. Aynı zamanda da %74 oranında engelli raporum mevcut. Biz napalım şimdi ayağımızımı kestirelim bu durumdan yararlanmak için. Tedavi ile sonuç yok o yok bu yok. Bu konuyu açan arkadaşı sonuna kadar destekliyorum olması gereken oldurulmalıdır. Engellinin ortopedisi kroniği olmaz, engelli engellidir!

Engellilerin kendi hakkını savunmaktan aciz kalmış onu gördüm
alışkanlık yapmış hakkını savunamaz hale gelmiş hak isteme öz güveni kaybolmuş engellilerin

BLACKSAGAT
İlk günden beri sizinle anlaşamıyoruz ben neden ortopedik engelliler alıyor biz almıyoruz onlar da almasın demedim.Bu hak verilirken zamanında 2002 yıllarında Sadece sakat diye geçerdi.Sakatlık Raporu sakat falan filan diye o zaman iç hastalıkların hepsine çalışamaz raporu verilirdi.% 90 üstü olurdu.Ama sonra 2003 yılından sonra Balthazar çıktı ve Özürlü Terimi geldi.o zaman iş değişti. Sonra Engelli oldu.Yani kısacası o zamanlar sadece engelli olarak sakatlar diye görünüyordu.Ama şimdi Engelli olarak her hastalık grubu görünüyor ama oranlar geldi ve dertler oluşmaya başladı.

Metehan41
Desteğiniz için tşk ler ben her zaman bunu söylerim hakkımı aramak eğer bir konu hakkında benim bi hakkım varsa onu ararım ve almak için de elimden geleni yaparım yaşadığım yerde bana emlak ve su borcu geldi.Dilekçe verip Emlak vergisinin silinmesini ve Su borcunun da indirimli olarak hesaplanıp o şekilde ödemesini yapacağımı bildirdim.Memur kesinlikle olmaz dedi ama ben sonuç olarak istediğimi aldım ama çok uğraştım.ve bana gelen 1000 liralık ödeme 322,5 liraya düştü ama ben yok hayır diyor deseydim 1000 lira verecektim.Bir yanlışlık varsa düzeltilmelidir.Aynı şekilde sizlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazarsanız daha etkili olur diye düşünüyorum.

serdaruz
Haklısınız özellikle % 90 ve üstü olanlarda çok fazla oluyor buna bir çözüm bulunması lazım.Aynı şekilde sizlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazarsanız daha etkili olur diye düşünüyorum.

Pegasus
Kesinlikle size katılıyorum.ABD de yapılanların da en doğru olan yol olduğunu söyleyebilirim.Bu tür kararlarda doktorlara bırakılmalı yasal düzenlemeler yapılmalı ama ülkemizde bu düzenlemeler çok zor yapılmaktadır.Bu bir başlangıç olabilir.Sizlerinde desteğini bekliyorum.

Aynı şekilde sizlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazarsanız daha etkili olur diye düşünüyorum.

tsunami_

malesef bu dedıgınız bu ulke ıcın gecerlı deıl. benım sol ayagım % 80 üzerinde dağ ayagıma gore kayıp var. Güç kaybı ve incelik açısından. Bu arkadas ılk baslardakı mesajlarında ortopedık engellı olandan ne farkım var onlara verılıyor banada verılsın yada onlarada verılmesın dıyerek bu işe girdi.Eger deseydiki bu işin ayrımı olmaz ortopedık de hastalık engeli olan da her haktan faydalansın. O zaman bu şahsın yanındaydık. Ama bu adam işe art niyetle basladı sonra biz tepkı verınce olayı baska yone cektı. HErneyse hakkında hayurlısı olsun..

Lone

Aynı dilekçeyi Maliye bakanlığına gönderdim.Ordan olumsuz cevap gelecek ve Hukuk yolu açılacak bu dilekçede haklı olduğumuzu ama şuanki yasalarda öyle birşeyin mümkün olmadığını söylemektedir.Bunun için bir çalışma yapılacağını belirtmiştir.Şimdi size soruyorum Mahkeme yolu ile böyle bir talepte bulunduğumda Hakimin kararını Aile ve sosyal politikalar bakanlığının yazmış olduğu cevap etkilemez mi ? % 60 %70 etkiler çünkü bizi ilgilendiren bakanlık bize hak veriyor ve engelliler kanununu da onlar çıkardı ve bu kanun da belirtilenler uygulanmıyor.

Sonuç olarak Bir hak arama yoluna girdik.Sizlerinde desteklerini bekliyorum.Aynı şekilde sizlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazarsanız daha etkili olur diye düşünüyorum.

Metehan41

Dunyada ÖTV dıye bır vergı yok. Sız dunyanın hıcnıryerınde OTV engellılerden almıyorlar demıssınız. 99 depremınden sonra 1 kereye mahsus cıkarıldı bakdılar gayet guzel bir gelır aynen devam ettıler. Boyle bır vergı dunyada yok.

şimdi güzel bir yere değindiniz baltazardan önce bacağımın kısalığını 2cm ölçmüşler gerçekte 4cm ve %35 almıştım ve baltazardan sonra bunu farkettim ve tekrar rapor aldığımda bu oran 15 e düşmüş benim hastalık başka bir hastalığa eklenmişti. Baltazar için birşey yaparsak demekki daha kapsamlı bir şey olur ve kimseye dokunmadan düze çıkarır. Baltazarı dava edelim inanın bütün engelliler destek verecektir.

tsunami_
Malasef Haklısınız fakat sizin durum için doktorlar güç kaybı diye belirtirlerse otomatik vitesli araç derlerse alabilirsiniz bence sonuçta güç kaybı mevcuttur .Ayrıca bu maddenin revize edilmesi gerekir.

Aynı şekilde sizlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazarsanız daha etkili olur diye düşünüyorum.

hakanaca
Haklısınız ama bunu yenicez ve gereken haklarımızı alacak.Aynı şekilde sizlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazarsanız daha etkili olur diye düşünüyorum.

egemmm
Yazdıklarımın tamamını okuyum eğer benim sizin dediğiniz gibi belirttiğim konular varsa size hak veririm.Konu konuyu açar sizinle birçok konu yazdım yorum yaptım baştan sona doğru okuyun

Şimdi de diyorum benim ortopedik engelli ile görme engelli ile aramda ne fark var ? Ama bunu dediğimde açmış olduğum konuyu dikkate alarak söylüyorum Yasalar karşısında Bütün engel grubları ENGELLİDİR.ortopedik engelli ile görme engelli arasında fark olmazsa yasalar çercevesinde sonuç olarak ENGELLİLER ama engelliğine uygun bir aparat ya da bi cihaza ihtiyaç varsa o fark devlet tarafından tanımlanmalı karşılanmalı sizler okuduğunuzu ya anlamıyorsunuz yada ben size anlatamıyorum.Hiç bir zaman bu hak onlara verilmiş neden bana verilmemiş madem bana verilmemiş o zaman onlardan alınsın demem.Sizinle bir tartışmaya girmiş olabilirim sinir anında insanın istemediği laflar söylenebilir ama sizin ilk günden beri belirtikleriniz hep belli seninle alıp veremediğim bir şey yok ben bir hak arayışına girdim öyle yada böyle arıycam da bunu bir şekilde çözümlüycem

ama siz önce bi oturup yazdıklarımızı baştan sona okuyun.

BLACKSAGAT
Ben bunu ilk günden beri belirtiyorum ama siz anlamadınız yada fark etmediniz.Balthazara olmazsa benim rapor oranım % 130 ama şuan % 75 işitme eklenmemiş onla % 79 oluyor.Normal gündelik işlerimi görebiliyorum hayatıma da devam ediyorum.Ama hesaplama yöntemi çok farklı

Herşeyin bir başlangıcı var Benim ÖTV için izlediğim yolu Balthazar için de izlenilebilir.ÖTV sizi ilgilendirmiyor ondan yada o haktan faydalanmak istemiyor olabilirsiniz.Ama her bi konu farklı farklı insanları etkiliyor o yüzden

BÜTÜN ENGELLİLERİN BİRBİRLERİNE DESTEK OLMASI GEREKİYOR.BİRLİK OLMAK GEREKİYOR.

Pegasus

Tamamen katılıyorum.Ancak 1999 yılında doğan bu geçici denilen ÖZEL TÜKETİM VERGİSİNİ engellilerin üzerinden alınmalı ciddi bir pozitif ayrım yapılmayı hak ettiğimizi düşünüyorum.

Metehan41

bakanlığa göndermiş olduğum dilekçemde bana verilen cevabı yayınladım.bakanlık çalışmalar yapılacak denmiş fakat bunu daha hızlı olabilmesi için bütün arkadaşların bu talepte bulunmaları gerekir.Sizlerde birer dilekçe yollarsanız daha ciddi olurlar ve yasa bir an önce çıkar

serdaruz

Sizin dediğiniz %90 ile alınan kendileri araç kullanamayan engellilerde yaşanıyor ve örnekleri olabilir.
%90 az oranlı engelliler özel tertibatlı veya otomatik kullananlar böyle bir sorun yok.
Yakalandığı yerde araçı bağlarlar.
GEREKİYORSA ARAÇ YAKALANDIĞINDA DEVLET EL KOYSUN sıkıntı yok.
Böyle kötü niyetli varsa çözmek çok basit, ama siz zaten düşüncenizde bir kere ENGELLİ KÖTÜ NİYETLİDİR DÜŞÜNCESİ var gibi hissettim.

GoNuL-YaRaSi

sızın burda yanlışınız şudur. Siz deseydiniz ki. Engelın buyugu kuçüğü ayrımı olmaz. % 39 da aynıdır % 69 da. % 39 la erken emeklı olamazken arac alabılıyor ancak ben % 73 ile erken emeklı olabılırken arac alamıyorum. Engellılere tüm hakları verılsın. Ayrım yapılmasın vs. O zaman yanınızda olurdum.Her turlu. Ama siz o alıyor ben neden alamıyorum ben alamıyosam oda almasın zıhnıyeti ile yaklastınız. Benım dedıgım gıbı yapsaydınız hem cok daha guzel bır davranıs olurdu hemde her turlu yanınızda olurduk. Ben sadece kendı menfaati için o alıyor ben neden alamıyorum zıhniyeti ile yapılmıs bir davranıs olarak görüyorum.

GoNuL-YaRaSi elinize sağlık. kutluorum çabanız için. benim, oranlı bir geçişi öngören teklifim vardı. bunu inceleseniz. o teklif üzeerinden ilerlesek, bizim dayanağımız, pozitif ayrımcılık ilkesi olsa, diğerleri çıksa bile yargı engeline takılır.

egemmm

Engellilere bir hak veriliyorsa bütün engellilerin o haktan faydalanması gerekir.Ben bunu her zaman söylerim.Olması gereken de budur.Sizin benim yanımda olup olmamanız önemli değil siz sadece kendi derdinizi anlatırsam yanınızda olurum diyorsunuz ben kendi hak arayışımda bulundum.umarım karşılığını da alacağım.Sizinle tartışmaz istemiyorum artık Umarım mağduriyet yaşadığınız konunun en kısa zamanda sizin açınızda olumlu olarak sonuçlanıp mağduriyetiniz giderilir diyorum.İyi Günler sizlere

Ben aylarca ama aylarca uğraştım ama bir bok da elde edemedim. En sonunda beni emniyete şikayet ettiler baktım olmadı vazgeçtim ALLAH size yardım etsin. Amin

Kurumlar arası iç yönetmeliklerle bize engel olunuyor aracımı yenileyecektim yok raporun eski yok bunda eksik var yok egliyet degismesi Lazim gibi binbir engel birde hastanelerin engel oranları düşündükleri gibi eksik bilgilerle magdur ediliyoruz örnek özel tertibat arac kulanır ibaresini hastaneye dilekçeyle başvuruda bulundum hastane gerek yok biz yazmiyoz diyor vergi dairesine gidiyoruz bu ibare olmadan arac alamazsın diyo her cikan yasada engelliler magdur oluyor

Metehan41

Basitse o zaman niye insanlar raporlarını kiraya verip yurtdışından araba getiriyor bu iş sektör olmuş kardeşim Engelli kötü niyetliymiş biz engelli değil miyiz kınıyorum neyse ben olabilecek durumdan bahsettim sen nasıl anlarsan anla

Üst Alt