Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar, yeni düzenleme sonrası SGK ye gideceğiz ve bizi yani 2008 öncesi raporluları tekrar hastaneye sevk edecek. bu durumda tekrar 182'den heyet randevusu mu alacağız ya da sevk ile mi gideceğiz?

@the__erdem SGK nın sevk verdiği hastaneden sağlık kurulu randevusu alacksın bu kadar sonrasını hastane yönlendirecek

@samedo99, sormamım amacı şu, şimdiden randevu alsam olur mu acaba? Şubat başı gibi yeni düzenleme resmi gazetede yayımlanır ve yürürlüğe girer, zaman kaybetmemek için,,,

yasa çıkmazsa yarın günüm doluyor , vergi indiriminden emeklilik için sgk başvuru yapacağım inşallah , sgk hangi evrakları istemektedir. vergi inidirimden emekliliğini vermiş arkadaşlardan destek alabilir miyim , resim vs istiyorlarmı evrak listesi lütfen

@the__erdem Dediğim gibi randevu alın ama SGK sevk te almanız gerekir. Yoksa bir işe yaramaz

@exgratia Yanınızda vergi indirimi belgiz olsun, her ihtimale karşı engelli raporunuza götürğn.bu kadar

@exgratia,
İş yerinden 8 kodu ile çıkış ve bunun yazısı. Vergi indirimi yazınız ekinde raporum vardı, sizin adınıza yazılan resmi yazı ve kurumunuz adına yazılan resmi yazı. Bunlar yeterli oluyor. Ankara'da iseniz tuna caddesindeki SGK'ya gideceksiniz. Diğer illeri bilmiyorum

@Bilgi Hazinedir
3-4 yıldır sistematik olarak süreli rapor vermelerindeki amaç buydu.Az emekli olsun 3-4 yılda bir sistemi hastalık derecelerini değiştirelim az emekli olsun vs aynen bunu planladılar....EYT batırmadı , KKM batırmadı , yandaşa 4-5 katına ihale peşkeşleri batırmadı ama kanserlinin , kolu bacağı olmayanın duymayanın görmeyenin engellinin emekli maaşı BATIRDI....ben hakkımı helal etmiyorum .bunların savcısı hakimi mahkemesine de güvenmiyorum , seçim olmalı.mahkemeler onlara çalışıyor bizler gibi sıradan vatandaşa değil. engelliler dernekleri gerçekten hiçbir işe yaramayan kurumlarmış ....ötv için ses ciddi anlamda yükseldi burda dün de bir arakadaş yazmıştı bunun sonucu nedir biliyor musunuz engelli değil engelli yakınlarının derdi ötv siz araba ...biz engelliler de emeklilik derdine düştük niye emeklilik olursa sgk olur ve tedavimize devam edebiliriz. Öyle bir karaktere evrildi ki millet tanıyamıyorum ......

@Kozmik
aynen böyle olacak ve milletin emekliliğini iptal etmek için can atanlar da bunu planladılar. Ben mesela sağ kalıp da 3.5 yıl sonrasını görürsem 2.derece almalıyım ki 18 yıl var benim , emeklilik devam etsin ....kanser var onca hstalık içinde (3 sayfa ) %60 olarak ama 5 yıl dolduğundan 40 a düşer ama kanser de sayılmıyormuş.....vatandaşına düşman br hükümet var...tüm engelli konfederasyonları dernekleri dava açmalı , tv lere çıkmalı ama yok yok yok......şu an herkes youtube da ötv siz araca takmış.....ötv siz araç mı önemli emeklilik mi emekli olursan sgk olur hastanede tedavi olur ilacını alırsın ....yeni yasa da ötv rahatsız etti sadece milleti ...çok çok garip...daha çok denetmen bulaydı sahte raporları engelleseydi ama engellileri emekli etmmek daha kolay.......bakın her gün yeni vergi yeni zam haberleri geliyor halk da doldu taşıyor .....

@exgratia,

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun sosyal güvenlik kurumuna gittiğinizde vergi indirim belgenizin fotokopisi ile beraber emekli olamk icin dilekçesi dolduracaksınız gelen evrak bölümüne memur arkadaşa da bizzat söyleyin engelli vergi indiriminden dolayı emeklilik için başvuru yapıyorum diye başvuru formuna da özellikle belirtin vergi indirimi belgem ektedir dlye yazın vergi indirim belgenizin fotokopisine evrakla beraber muhakkak zımbalatın teslim ederken.

e-devlet'ten takip edebilirsiniz tekrardan hayırlı olsun

@divxhd,

benim 5 yıl dolmuştu hatta altıya giriyordum 2.kez yenilemede 5 yıl verdiler SÜREKLİ değil.yani amaç inanın ki sürekli rapor vermemek.....

Normalde AKP yi sevmem hiç bir zaman oyda vermedim ama '' Yigidi öldür hakkını yeme '' demiş atalarımız . Ben AKP yi takdir ediyorum. Hem sizin oylarınızı alıyor hem de sizi ekmege bile muhtaç hale getiriyor. Vallahi ayakta alkışlıyorum AKP yi. Bu zamana kadar oy vermedigime çok pişmanım. Bir dahaki seçimde bende AKP ye oy verecegimki emekli olanlarında maaşını kessin :)

@rgofis,

Bu yasayı Anayasa mahkemesine kim götürecek muhalefetin seside çok çıkmadı en azından onlara baskı yapmaya çalışalımki götürsünler

Süresiz vergi indirimim ve süresiz 42 raporum var emekliliğime 9 ay kalmıştı bizim birey olarak mahkemeye götürme şansımız varmı?bilgisi olan varsa sevinirim teşekkürler

@Filorina10,

Anaysa Mahkemesine bireysel başvuru nasıl yapılır?​

Bireysel başvuru, 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ve Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü’nde (İçtüzük) belirtilen şartlara uygun biçimde ve bireysel başvuru formu kullanılarak resmî dilde yapılır.

Bireysel başvurunun bizzat yapılması zorunlu mudur?

Bireysel başvuru bizzat başvurucu, kanuni temsilcisi ya da avukatı tarafından yapılabilir.

Bireysel başvuru hangi sürede yapılmalıdır?​

Bireysel başvurunun başvuru yollarının tüketildiği tarihten, başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren otuz gün içinde yapılması gerekir.

Bireysel başvuru formu nereden temin edilir ve hangi bilgileri içermelidir?​

6/11/2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan İçtüzük değişikliğiyle bireysel başvuru formu yenilenmiş olup başvuru formunun örneği, İçtüzük ekinde (EK-1) bulunmaktadır. Yine form örneği Anayasa Mahkemesinin internet sitesinde de yer almaktadır.

Başvuru formunda aşağıdaki hususlar yer alır:

1. Başvurucunun T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, anne adı, baba adı, doğum tarihi, cinsiyeti, uyruğu, mesleği ve adresi, varsa telefon numaraları ve elektronik posta adresi.
  2. Başvurucunun tüzel kişi olması hâlinde; Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) numarası, unvanı, adresi ve tüzel kişiliği temsile yetkili kişinin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası, MERSİS numarasının bulunmaması hâlinde tüzel kişinin vergi numarası veya kayıtlı olduğu sicil ve numarası ile varsa telefon numaraları ve kayıtlı elektronik posta
    adresi.
  3. Başvurunun; Avukat vasıtasıyla yapılması hâlinde; avukatın adı, soyadı, kayıtlı olduğu baro ve sicil numarası, yazışma adresi, varsa telefon numaraları ve elektronik posta adresi. Eskişehir ilinde faaliyet gösteren avukat Oğuz Özdemir olarak anayasa mahkemesine bireysel başvuru konusunda müvekkillerimize hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
  4. Avukat olmayan kanuni temsilci vasıtasıyla yapılması hâlinde; kanuni temsilcinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, anne adı, baba adı, doğum tarihi, uyruğu, yazışma adresi, varsa telefon numaraları ve elektronik posta adresi.
  5. Kamu gücünün ihlale neden olduğu iddia edilen işlem, eylem ya da ihmaline dair olayların tarih sırasına göre özeti.
  6. Bireysel başvuru kapsamındaki güncel ve kişisel haklardan hangisinin hangi nedenle ihlal edildiği ve buna ilişkin gerekçeler ve delillere ait özlü açıklamalar.
  7. İhlal edildiği iddia edilen temel haklar ve bunlara ilişkin açıklamaların birbirleriyle ilişkilendirilerek ayrı ayrı yapılması.
  8. Başvuru yollarının tüketilmesine ilişkin aşamaların tarih sırasına göre yazılması.
  9. Başvuru yollarının tüketildiği veya başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarih.
  10. Başvuru mazeret nedeniyle süresi içinde yapılamamışsa buna dair açıklamalar.
  11. Başvurucunun talepleri.
  12. Başvurucunun Mahkeme önünde devam eden bir başka başvurusu varsa numarası.
  13. Varsa kamuya açık belgelerde kimliğinin gizli tutulması talebi ve bunun gerekçeleri.
  14. Kısa mesaj (SMS) veya elektronik posta yoluyla bilgilendirme yapılmasını isteyip istemediği.
  15. Başvurucunun veya avukatının ya da kanuni temsilcisinin imzası.
  16. Varsa İçtüzük’ün 73. maddesi kapsamında maddi ve manevi bütünlüğüne yönelik tedbir talebi ve bunun gerekçeleri.
Bireysel başvuru yapmak için nereye müracaat edilir?

Bireysel başvurular, Anayasa Mahkemesine doğrudan müracaatla ya da mahkemeler veya yurt dışı temsilcilikler vasıtasıyla yapılabilir. Cezaevinde bulunanlar, cezaevi idaresinden isteyecekleri formları doldurduktan sonra cezaevi idaresi kanalıyla başvuru yapabilirler.

Anayasa mahkemesine konu edilebilecek bazı temel haklar;

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının kullanılabilmesi için ihlal edildiği iddia edilen hakkın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde hem de Anayasa tarafından aynı anda güvence altına alınmış olması gerekmektedir.
-Yaşam hakkının ihlali,
-İşkence Yasağının İhlal,
-Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği Hakkının İhlali
-Adil Yargılanma Hakkının İhlali
-Suç ve Cezaların Kanuniliği İlkesinin İhlali,
-Özel Yaşam, Aile Yaşamı, Konut ve Haberleşme Hakkının İhlali
-Düşünce ve İfade Özgürlüğü Hakkının İhlali
-Mülkiyet hakkının ihlali

@rgofis,

Merhaba,
Anayasa Mahkemesi bu maddenin yürülüğünü durdurmayabilir ancak eski karalarını (içtihat) dikkate alırsak (Eyt yasası 2002,Sgk 3600 gün kararı gibi) kademe getirebilir diye düşünüyorum.

Emeklilik haklarının farklı olması ve süreçlerin birbiri ile örtüşmemesi kademeli geçiş kararına yada olabilirse iptaline karar verilebilir gibi gözüküyor.

Saygılar.

anlamıyorum gerçekten! bi yandan yandaşın vergisini bir kalemde sil, diğer yandan engellinin hakkına göz dik. bizler devletten bedava bir şey istemiyoruz. yıllarca sgk primi ödeyerek zor şartlarda çalıştık. üç yıl kala insanları mağdur ediyor.

Arkadaşlar şimdi kanun resmi gazetede yayınlanıp yasalaştıktan sonra hükümsüz hale getirilecek vergi indirimleri biz engelli çalışanların sürecini nasıl etkileyecek.
Yani iş veren ve çalışanın karşılıklı olarak hak ve sorumlulukları olumlu veya olumsuz anlamda değişecek mi?
Biz sadece emekliliğe odaklandık bunun üzerine hiç konuşulmadı şu ana kadar.

@Gülçnn,

Merhaba,

İlgili yasa Engelli Vergi İndirimi belgesinin emeklilik işlemlerinde kullanımını kaldırmaktadır.

Bu Bağlamda Engelli Vergi İndirimi belgesi varlığını sürdürmektedir.Belge dayanağı 193 sayılı Gelir Vergisi kanunu 31. Maddesi (Engelli Vergi İndirimi) 'ne tabii olup herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Saygılar.

@samedo99,
Uyku abp nesini var ağır derece hergece makina ile yatıyorum seker hastasiyim unsilin kullanıyorum günde dört kez 2 yillik verdi devletin hastalık listesinde de de var ama süreli verdiler bunlara diyecek çok şey var ama

@Bilgi Hazinedir,
Bunu size yazan kim hangi kurum

Terbiyesizlik

@Bilgi Hazinedir,
S. A bi konuda sizlere bi sorum olacak uyku apnesi var ağır derece hergece makina ile yatıyorum ve şeker hastasıyım. İleri derece günde 4 kez iğne vuruluyorum. Ve yinede suri verdiler bu yeni yasada bundan emekliligim gider mi olmaya kalksam

@samedo99,
Benimde %58ve 2 yillik süreli emekliligim versem ne olur ağır derece uyku apnesi var makina ile yatıyorum ve şeker hastasıyım 4 toz iğne vuruluyorum günde ve oda yetmiyo hap içiyorum emekli olmayi düşünüyorum ama ben 2 yil sonra yeni yaşayanı tabi olacam onu anlayamadım

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar, Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı
KOKLEAR İMPLANT AMELİYATI KİMLERE YAPILMAZ
⦁ İşitme kaybı olmasına rağmen işitme cihazından yeterli fayda gören kişilere yapılmaz.
⦁ İç kulak yapısı ileri derecede bozuk olan ve/veya işitme siniri olmayan kişilere yapılmaz ( Bu hastalara beyin sapı implantı yapılır ).
⦁ Doğuştan işitme kayıplı olup 5-6 yaştan büyük olan ve hiçbir dil gelişimi olmayan çocuklara yapılmaz
⦁ Erişkin dönemde işitme kaybı gelişen ve üzerinden 10-15 yıldan fazla geçmiş kişilere yapılmaz. Benim hastalığım sensörinöral(sinirsel) işitme kaybı. Hastalığında tedavisi yok. Sadece biraz daha duyabilmek için bu ameliyat yapılıyor. Fakat ben 15 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum. Ve bu ameliyat artık benim için yapılamaz. Sağlık kurulu nasıl bir değerlendirme yapar. Şimdiden teşekkür ederim.

@caan006,

Ben calisirim sorun yok.Maasimda guzek işimde rahat.Sorun hakkimizin yenmesi adaletsizlik duzensizlik.Bizim sectiklerimizi bize duşman gibi davraniyor

Şöyle sorsam bilginiz var İse cvplar işiniz sureli benim vergi indirimi şuan emekliligim versem 2026 da tekrar girecem kontrole ozaman ben eskiye goremi devam edecem yeni yaşaya goremi siz ce

Merhaba SGK hastalık listesinde obsesif kompulsif bozukluk ile ilgili şu ifadeler var;
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon (İki ayrı grup antidepresanla etkin dozda 12 hafta kullanımına, en az bir BDT ya da başka bir psikoterapi yöntemine, en az 12 seans EKT tedavisine, en az bir güçlendirme veya kombine tedaviye rağmen iyileşmediği belgelendirilmiş olmalıdır), Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen.
Şimdi obsesif kompulsif den rapor almak istersem ilaç tedavisi bittikden sonra düzelme olmassa EKT tedavisimi görmem gerekiyor daha önce obsesif kompulsif rapor alanlar varmı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt