@berilay,
Merhaba,bu konuda benzer sorular vardı.Şu anda elimde mevcut değil ancak Sgk kurumunun Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik Kontrol Muayenesi hakkında kurum içi genel yazıda belirtiği üzere;
Bir kişi süreli engelli vergi indirimine tabii olup kontrol muayenesi sırasında rapor derceleri 1'den 2'ye veya 2'den 3. Dereceye düşerse 2.kez hastaneye sevk edilir(Hakem Hastane) burada da yeni oran tescil edilirse rapor kontrol ve bilgi amaçlı Gelir Vergisi Merkez Sağlık kuruluna iletilir.Buradaki işlemler ile birlikte yeni dereceli engelli vergi indirimi raporunda kişinin mevcut tabloda yeni emeklilik şartları karşılayıp karşılamadığına bakılır.
Yeni dereceli engelli vergi indirimi şartlarını karşılıyor ise maaş kesilmez,kesilse dahi alamadığı maaş ek olarak verilir.
Yeni dereceli engelli vergi indirimi şartları karşılamıyor ise maaş kesilir ve emeklilik iptal edilir.Kişi şartları karşıladığı zaman emeklilik hakkına tekrar ve yeniden başvurur denilmektedir.
Arkadaşlar buradaki belirtilen masş kesme ve emeklilik iptali eski sürecin sonlanması yani varlığını yitirmesidir.Bu durumda yeni yasa çıkınca ve arkadaşlarımız eskiden emekli oldum ,kontrol muayenesine tabii idim,engelli vergi indirimi rapor derecem değiştiği,eski emeklilik haklarımın iptal edilmesi veyeni şartları bugün karşıladığım için başvuruyu yapmak istiyorum dediğimizde kurum bize artık engelli vergi indirimi yok diyebilir.
Bu kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmez veya yürürlülük durdurma kararı çıkmas ise kontrol muayenesinde engelli vergi indirimi derece düşümü sebebiyle emeklilik hakkarında büyük problem çıkabilir.
Yada SGK bu durumu açıklar bir Genel Yazı veya Yönetmelik yayınlayacaktır.İçeriğinde bu konular ile birlikte kontrol muayenesi hastalık listesi,süreçlerini açıklaması gerekecektir.Bir çok konu bu durumda muğlak kalacaktır.
Saygılar.
@OturanBoğa@Barbut,