Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@kalua33,
olay sadece kırmızı kart değil,,

yediğimiz içtiğimiz vergi
sağlık sistemi ortada
yandaş besliyoruz göçmen besliyoruz ama engelliler sürünsün....aynı prim gün sayısı çalışma başlangıç olunca EYT ile emekli oldu sağlıklar engelli olamıyor yani...OLAY BU...EV FİYATLARI UÇTU KİRALAR UÇTU ,,
millet kırmızı kart derdinde değil artık onlar gitsin istiyor....OLAY siyasete girmesin zira onca yolsuzluk onca açığa çıkan soygun varken burda hala alkış alıyorlar....çocuğu torpillilerden işe giremiyor alkışa devam

@Kervan41,
KOLU OLMAYAN SÜRELİ VERDİLER.(ÇÜNKÜ YILLARDIR HASTANELERE BASKI VAR VERMEYİN DİYE)

@kalua33,
O hastanesel bir yanlış yada dediniz ya tek hastalık saymis kapakla ilgili oldugu için evet gidecektir bu hayat pahalilogi vs bujadar tepki muhakkak olumlu şeyler olacaktır diyelim
Ben bir chp vekil öle görüştüm bir müjde vereyim CHP bu işi anayasa mahkemesine götürüyor buda demektir 3 4 ay daha zaman kazanılacak ayrıca buyuk ihtimal mahkeme kararı bozana bilir hayırlısı herkes için

Arkadaşlar yasa resmi gazeteden geçti mi.

Vergi indirim raporum var prim günüm doldu ama yıl süresi olarak 1 Nisan 2025 Dr doluyordu. Şuan dilekçe versem yararlanır mıyım ?

Güncel durumumu aktarayım. Edevlette 4A emekli aylık bilgisi sayfasında bir kaç gün önce tahsis numaram görünür oldu. Bir iki gün sonra da evrak listesi adında bir buton aktif oldu orada da aylık talebine cevap yazısı bulunuyor. 19 Şubat'ta maaşım yatacakmis. Ben 30 Aralık'ta başvurmuştum ve Ocak dönemi maaş dönemim olarak belirlenmişti. Bu nedenle 2 ay 19 gunluk maaş yatacak görünüyor benim SGK'ya belirttiğim şubeye.
Eğer banka hesabınızı online bankacılıktan kullanıyorsanız başvurular kısmına gidip emekli maaşınızı paranın yatacağı hesaba bağlamanız lazım. Ve tabi promosyon talebiniz varsa onu yapmanız gerekiyor.

Kontrol muayene tarihi alanı bende boş bu kontrolüm olmadığını gösteriyor.
19 Şubat'ı bekliyorum artık. Ucu ucuna emekli olduk resmen ve tamamen şansa. Allah diğer arkadaşlara kolaylık versin.

@ozghcttpli,

Hayırlı olsun . Dilerim isteyen herkes kolayca olur .vergi indirimi hakkını alarak 2 ay kala emeklilik hakkımız elimizden alındı resmen

arkadaşlar resmi gazete linkini paylaşabilir misiniz bulamıyorum bir türlü yasayı okuyacağım. Kime ne getiriyor memurlar için değişen bir şey var gibi bir okumak istiyorum

@hamur,
Merhabalar yasa meclisten cikti cumhurbaskanliginda imzalanacak. Sonra resmi gazetede yayinlanacak. Yayinlandiginin ertesi günü uygulanacak. Detaylar önceki sayfalarda mevcut. Bu yasa sadece 2008 öncesi ssk lıları mağdur etti. Biz memurlar zaten çalışma gücü kaybi tespit yönetmeliğine göre emeklilik kararımız alınıyordu. Bu sebepten bizi etkileyen bir durum yok . Yasa resmi gazetede yayınlandıktan sonra artık herkes sgk tarafından emekli edilecek çalışma gücü kaybına bakılarak. Vergi indirimi sadece gelir vergisinden avantaj sağlayacak emeklilik icin saglamayacak. Sadece 2008 öncesi emekli ssk lılar kontrol muayenesine cagrildiginda aldiklari yeni engelli raporlari emekli olduklari zamandaki mevzuata bakılarak emekliliği devam edecek veya etmeyecek.

@reciss,
Merhaba memurlar için doğum borçlanması oluyor mu acaba ? Süre kısaltılabiliyor mu o şekilde ?

@gannicus,
Bende sizinle aynı durumdayım prim doldu vergi indirim belgem var. 4 nisanda yıl doluyor.

Zannimca bu gece resmî gazetede yayinlanabilir veyada 10 gun içinde normalde meclisten geçen düzenleme 15 gun icinde yayınlanıyor eğer emeklilik başvurusu şartları tuttuğu halde çalışma gücü kaybı içerisinde hastalığı olmayan veya bir cok hastalıktan ancak yüzde 40 üstü alanlar ve basvuru yapmayan varsa geçmiş olsun

Sunuda belirtmek isterim muhalefet avazı çıkana kadar bağırsada salt çoğunluk olan mecliste kimse onun borusu öter gerisi ancak kuru nefes alır yıllardır birçok yasa düzenleme değişiyor her takip ettiğimde kırpa kırpa kıra kıra insanların hakları çalınıyor milletin son dönemlerdeki oy kaybına karşı ciddi intikam alınıyor ve ileride kendileri ile uğraşılmasından cok yasaları düzenlemeye çalışması icin ileriye dönük hükümete ve gelecek iktidara zemin hazırlanıyor bunlarin hepsinin kasıtlı olduğunu düşünüyorum gözlemlerin de bu yönde dogruluyor

@ozghcttpli,

Hocam benimde tahsis numaram dün çıktı. Ben şimdi banka değiştirmek istiyorum bu işlemi dediğiniz yerden yapabilirmiyim. Dediğiniz gibi bende son anda yırttım resmen geride kalan arkadaşlar için umarım bu yasa iptal olur kimse mağdur olmaz çünkü verilmiş haklar resmen geri alındı dünyada bir örneği yok

@İsitmemuhammed,

Ben şunu anlamadım mesela çalışma gücü kaybında ağır orta hafif var hafif eski haliyle 40-59 arasına mı denk geliyor ?

@samedo99,

Olmuyor değil. Belki yanlış hesaplanmıştır. Ben zamanında aynı hataya düştüm. Ondan soruyorum.

Bu oranları SGK sağlık kurulu heyeti belirleyecek hastahane belirlemiyor haberiniz olsun suanda yaşanmış bir durum olmadığı icin yayınlandıktan sonra tecrübe edenlerden duyarak durumları daha iyi anlayabiliriz buradan çıkacak fikirler tamamı ile gerçeği yansitmayabilir orta hafif tanı var ama agir tanı sadece malullukmu yoksa engelli agir ve malulluk mu orası belli değil

@eminserin,

benimde tahsis no dün çıktı, Bankanın başvurular kısmında emeklilik sekmesinde promosyon başvuru var, bulamazsanız promosyon diye arayın çıkar, ordan bazı evrakları onaylamanızı vs istiyor sonra ilk maaş ödemenizle birlikte promosyonunuz yatacak yazıyor, ben garantiden yaptım ancak en yüksek promosyonu kim veriyor bilmiyorum,

@BnymnYldz,

anladım o grupta hafif kayıpda bile olsak emeklilik için yeterli olacak mı ?

@İsitmemuhammed,

SGK belirleyecek ama en hafif de bile eğer prim günü zamanı doldurduysa kişinin emekli olmasının önünde engel var mı

@hamur, Evet alacağınız rapor SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve başvuran kişinin hangi düzeyde çalışma gücünü kaybettiği tespit edilecek.

O düzey için çalışma yılı ve prim günü yönünden kriterler sağlanıyorsa emekli olunabilecek.

Şimdi bende olaya bambaşka bir boyut kazandırayım.Benim durumumda olan birkaç kişi vardır bu forumda diye dusunuyorum.Ben 2022 agustosta 85 oraninda rapor ve vergi indirimi aldim.İkiside 2 yillikti ve ben bu surede emekli oldum maas aldim.Ama 2024 ocakta raporumu yenileyince orani 53 e dusurduler ve emekli maasim kesildi.Şimdi benim sorum şu yeni kanun çıkarsa emekliler etkilenmeyecek deniyorya peki benim daha once olusturulmus emekki tahsis numaram var.Ben bu sayede gunum geldiginde tekrardan maasim baglanirmi.@oturanboğa @bilgihazinedir

@OturanBoğa ,@Bilgi Hazinedir

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
Barbut maas kesilme nedenin pirim gün sayısının yetersiz olmasından dolayimi.Yoksa tekrar vergi indirim belgesinemi başvurmu denildi.

Birde sgk hep ilk tahsiz numarasını aldığınız yildan itibaren işlem yapıyormuş.yani.ilk emekliliğe basvu yaptığınız yıl üzerinden sizi tekrar degerlendiriyormus.derecenizin tutup tutmadığını.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt