Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

ama ben sonucu öğrenir öğrenmez patronuma yazı geldi ve hatta geçen hafta gelen yazı ile emekliliğe başvurdum bile

kafam karmakarışık 2 adet yazı var sonuçla ilgili
1.hazine ve maliye bakanlığı 1 yıl süre geçerlidir diyor
2.gelir idaresi başkanlığı 2 yıl diyor
hangisi geçerli anlamadım ben

4 ayı geçti, hala bekliyorum...

merhaba,

Engelli vergi indirimi için başvuralı 4 ayı geçti, :: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI :: de hala "Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor" yazıyor, daha ne kadar beklerim,

Başka yerden de öğrenebilir miyim?

Ayrıca Vergi indirimi başvurusunun sonucunu beklemeden raporum ile engelli kartı alabilir miyim?

Teşekkürler

istanbul ise normaldir,benimki 4.5 ay sürmüştü,bence eli kulağındadır şimdiden hayırlısı olsun..

egemenkoc

vergi indiriminin engelli kartı ile ilgisi yoktur. engelli kartınızı başvurunuzu yapıp alabilirsiniz. Başvurunuzu bağlı olduğunuz il veya ilçe de Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığına yapmanız gerekiyor.E devlet üzerinden de başvuru yapma imkanınız var ama bağlı olduğunuz yerde işlem yapmayabilirler. engelli kartınız almak için vergi indirimini beklemeyin.

egemenkoc

Merhaba;
Vergi dairesinin Engelli birimini ararsanız onlar gerekli bilgiyi verecektir , engelli kartınızın vergi indirimiyle bir ilgisi yoktur iki adet resim engelli raporuyla aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuruda bulunabilirsiniz..

interaktif vergi dairesinde hangi sekmeden görebiliyoruz bu raporu bilgisi olan varmı

az önce ardım açtılar. hala yazışmalar devam ediyor diyorlar 15 güne bitermiş. 15 gün öncede aynısını söylediler. bilmediğimiz bişeymi var acaba bukadar gecikmemesi lazımdı

Aradım ve arkadaş halen sonuçlanmamış dedi ..
bu işde zor olan ne neden bu kadar gec haber alıyoruz inanamıyorum ve moralim çok bozuldu neyse söyleyin oldu olmadı eksik de bişey de arkadaş hep aynı laflar 10 15 gün sürer sanki aynı kalıbı ezberlemişler herkese aynısını diyorlar..[emoji20]

Mertbey interaktif vergi dairesine e devlet şifrenizle girip işlemlerim ve ordaki dilekçelerim kısmına giriniz ..evraklarınızı görebilirsiniz..hadı hayırlısı diyelim..

Rist emeklilik işini hallettinmi [emoji4]

Düşünürbilir tesekkürler cok haklısın ama gelde bunu içimize anlat [emoji20]

bekleyen arkadaslara 09 11 2018 basvuru 18 04 2019 vergi indirim belgemi aldım bilginize sabır

Deniz hanım basvuru yaptım e devletten mayıs bir itibariyle emekli oldum hayırlısıyla darısı tüm arkadaslara insallah

denizmm
Merhaba, endişelenmeyin size raporu geç vermek veya haber vermemek onlar için bir avantaj oluşturmuyor sabredin acele etmenize gerek yok sonuçlanınca bildireceklerdir, sizin gibi bir çok insanın olduğunu unutmayın ve bu raporları inceleyenlerin de bir insan olduğunu Robot olmadıklarını düşünürsek yoğunluk nedeniyle ufak gecikmeler olabiliyor Moralinizi bozmayın mutlu olmaya bakın sağlıklı günler...
NOT:Başvuru yaptığınız vergi dairesinin engelli birimiyle iletişim halinde olun..

Merhaba değerli arkadaşlar ben şubat 22 de işleme başladım heyet mart 26 da bitti ve hastahaneden raporum vergi dairesine gitmedi hala bu süreci yaşayan varmı

denizmm
Şöyle oturun benden güzel bir türk kahvesi için ve içinize diyin ki; - içim sabret az kaldı :D sabrın sonu selamet Allah'ın izniyle..

Rist hayırlı olsun güle güle yemeyi nasit etsin Allahım [emoji2969]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozlmasgr

O kısmını Fotoğraf şeklinde paylaşır mısınız? Raporunuzdan hariç onaylandığını yazan evraktaki süreyle olan kısmı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tayfun476 vergi dairenizle gorustunuzmu raporlariniz ankaraya gitmemismi aradiginizda ne soylediler

Görüştüm başakşehir devlet hastahanesinden rapor henüz ellerine oulaşmamış hastahaneye sorduğumdada göndermediklerini yeni sisteme geçtiklerinden işlerin gecikeceğini bu ay sonuna kadar gönderebileceklerini söylediler bu durumda zaten 2.5 ay kafadan boşa gitti ankarayıda 5 ay beklersek etti 7-8 ay hele birdiyabetli olarak bekleyiş ve belirsizlik sitresi beniöldürecek merak ettiğim başka bu sorunla karşılaşan varmı.

tayfun476

Arkadasim haklisin ama sabretmek lazim.bende diabet hastasiyim tip1.ve gecen sene mayis ayindan beri emekli olmak icin uğraşıyordum ve oldum cok şükür. Rabbim sizlere de nasip etsin insaalllah

Arkadaşlar benim sigorta girişim 1989.gün sayım 9000 civarı.Hastane heyeti %42 süresiz engelli raporu verdi ve 15 nisanda Bursa vergi dairesine başvurdum ve evrakları verdim.Ankara ya gönderiliyor sanırım.1.sorum verilen %42 engelli raporun Ankara da düşme ihtimali var mı?2.sorum süreç ne zaman sonuçlanır?3.sorum 3000 küsur emekli maaşım gözükmekte bu düşer mi ve olumlu onaylanırsa emekliliğe başvurabilir miyim?

@Serdar2829 kardes benimde42suresiz Su an Ankara daha bekliyorum sonucu 4ay gibi sonuclaniyor.eger eksik evrak vs.istemezlerse.eger tani teshis in karsisindaki orani dogru verdilerse cetvele gore dusmez diye umut ediyorum.Sende benim gibi sinirdasin3,5ay oldu evragikimi vereli stresten gidecem.eger oraninmi dusururlerse emekliligime 21sene var vergi indirimim onaylanirsa emeklilik.maas sorgulama sisteminde cikan rakamdan daha yuksek baglanacak mAasin cunku aylik baglanma orani yuksege cekiliyor.vergi indirimin onaylandigi an sgk ya emeklilik icin basvurabilirsin.Sonra dostlarina tatli ismarliyacaksin.benim isyerimde arkadaslar hergun soruyor onlar a bu haftada gelmedi demekten kinaa geldi.Ne zaman gelicek diye beni strese sokuyolar.

tayfun476 ordaki memurlarin bizim beklememizle ilgili kendilerini kas,miyolar isimiz bu diyip oyalaniyolar ama zaten engeli var. insanlarin isleri hizlandirmak icin hicbirsey yapmiyorlar

Her hafta aradigimda15gune kadar cikar deniliyordu dun aradigimda haftaya ara dedi inanamadim.

Bu ocak raporları zor bitecek gibi sona yaklaştıkça süreç sanki dahada uzuyor

%20 psikoloji %14 işitme kaybı %10 tansiyon %7 fıtık ve disk kayması

Serdar2829 ins oranin dusmez duydugum kadariyla psikoloji raporlarinda ankaranin,oran dusurdugunu bu forumdan cok duydum

Üst Alt